Ξεκινά το eHealth Forum + festival 2016 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ξεκινά το eHealth Forum + festival 2016



Σας προσκαλούμε 25 και 26 Οκτωβρίου, στο eHealth Forum 2016 που φέρνει την Αθήνα στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρονικής υγείας με παράλληλες εκδηλώσεις σε 2 σημεία στην καρδιά της πόλης.
Για 2 μέρες η Αθήνα γίνεται το σημείο συνάντησης για φορείς, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από κράτη της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Παράλληλα, 26 καινοτόμες startup μας παρουσιάζουν απίθανες εφαρμογές και υπηρεσίες όπως το αυτοκίνητο που οδηγείτε με την σκέψη για ασθενείς με κινητικά προβλήματα, το ρομπότ που βοηθά άτομα τρίτης ηλικίας και την εφαρμογή κινητού που με ένα κλικ μας δείχνει τι τοξικές ουσίες περιέχει ένα προϊόν πριν το καταναλώσουμε ή το χρησιμοποιήσουμε πάνω στο σώμα μας.
Η παρουσία σας σ’ αυτή τη «συνάντηση κορυφής», πρώτο βήμα για να γίνει η Αθήνα κόμβος επαγγελματικής συνεργασίας των φορέων ηλεκτρονικής υγείας στη ΝΑ Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Περισσότεροι από 160 ομιλητές (οι μισοί από αυτούς έρχονται από το εξωτερικό, από 21 συνολικά χώρες, ειδικά για το Forum της Αθήνας) θα καταθέσουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, παρουσιάζοντας –μεταξύ άλλων- πάνω από 15 ευρωπαϊκά project στο χώρο της υγείας, με πιο γνωστά το Smart Care και το eSense. Εκεί θα βρίσκονται και περίπου 180 στελέχη ΟΤΑ, εκπροσωπώντας 15 δήμους της χώρας, που ετοιμάζουν δομές ψηφιακής υγείας στις περιφέρειές τους.

Το eHealth Forum εστιάζει κυρίως στην πληροφόρηση για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, το νομοθετικό πλαίσιο και την επιχειρηματικότητα, όμως, το eHealth Forum festival (που διοργανώνεται φέτος στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για πρώτη φορά, απαντώντας στο υπαρκτό έλλειμμα έγκυρης πληροφόρησης) έχει ως στόχο να επιδείξει στον απλό πολίτη άμεσα και κατανοητά τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία για την υγεία και την ευζωία του, πώς η σωστή φροντίδα και η πρόληψη μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του σήμερα κιόλας!
Στο πρωτότυπο Startup Garden που θα στηθεί εκεί, 26 startup και ελληνικές ερευνητικές ομάδες θα παρουσιάζουν από τις 13:00 ως τις 21:00 κάθε μέρα καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως το όχημα που ελέγχεται με τη σκέψη ενός χρήστη με κινητικά προβλήματα, το ρομπότ που κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα της γιαγιάς και του παππού και η εφαρμογή που με ένα κλικ μας δείχνει τι τοξικές ουσίες περιέχει ένα τρόφιμο ή καλλυντικό.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Φέτος το eHealth Forum 2016 διευρύνεται με παράλληλες εκδηλώσεις σε 2 σημεία στην καρδιά της Αθήνας:
Σημείο 1: eHealth Forum 2016, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών* το σημείο συνάντησης φορέων και κυβερνήσεων με τη γνώση και εξειδίκευση στην ηλεκτρονική υγεία με:

-      160 παγκοσμίου βεληνεκούς ομιλητές από 21 χώρες
-      Ελληνικές εταιρείες και ερευνητικά κέντρα που συμμετέχουν σε 16 ευρωπαϊκά προγράμματα
-      Πάνω από 180 εκπρόσωποι από δήμους όλης της Ελλάδας
-      Πρόγραμμα: 2 μέρες γεμάτες με 10 κύριες, 20 παράλληλες συνεδρίες και 6 εργαστήρια

-      Επαγγελματική δικτύωση μέσω της ειδικής eHealth Forum matchmaking πλατφόρμας

 *Το eHealth Forum μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν ενώσεις και σύλλογοι ασθενών, στελέχη από την τοπική αυτοδιοίκηση, επαγγελματίες υγείας, διοικητές νοσοκομείων και οργανισμών παροχής υπηρεσιών υγείας, πανεπιστημιακοί, ερευνητές και φοιτητές.
Σημείο 2: eHealth Forum festival 2016, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την πρώτη έκθεση καινοτομίας στην τεχνολογία υγείας ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο για όλους, μια διαδραστική και διασκεδαστική εμπειρία όπου επισκέπτες θα γνωρίσουν πρακτικές εφαρμογές καινοτομίας που θα αλλάξουν την καθημερινότητα τους μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις της πληροφορικής για την υγεία.
26 καινοτόμες startup από 7 χώρες θα μας χαρίσουν αξέχαστες εμπειρίες εφαρμογών από το μέλλον με διαδραστικό τρόπο. Παρουσιάσεις και εκδηλώσεις, διασκεδαστικά και επιμορφωτικά παιχνίδια και ευκαιρία να κερδίσετε πλούσια δώρα τεχνολογίας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων