"Μαχαίρι" στις συντάξεις 260.000 διπλοσυνταξιούχων υπέρ ΕΟΠΥΥ! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

"Μαχαίρι" στις συντάξεις 260.000 διπλοσυνταξιούχων υπέρ ΕΟΠΥΥ!

Εγκεφαλικά σε συνταξιούχους στο ΙΚΑ προκάλεσε η καταβολή της σύνταξης στις 28 Νοεμβρίου. Υστερα από καταγγελίες στο newsit.gr για νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις διαπιστώθηκε νέο "χτύπημα", που αυτή τη φορά προήλθε από τις κρατήσεις που επιβλήθηκαν για ασθένεια.

Οι άτυχοι συνταξιούχοι ανέρχονται σε 260.000 περίπου και τα χρήματα που πήραν με τη σύνταξή τους ήταν λιγότερα από εκείνα που είχαν πάρει τον προηγούμενο μήνα. Το "μαχαίρι" και αυτή τη φορά ήταν μνημονιακό και έπεσε υπέρ... ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μνημονιακές ρυθμίσεις οι διπλοσυνταξιούχοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να πληρώνουν το 6% και της δεύτερης σύνταξης υπέρ ασθενείας. Η κράτηση αυτή ισχύει από την 1 Ιουλίου 2017, αλλά άρχισε να υλοποιείται με την τελευταία καταβολή της σύνταξης.

Αυτό σημαίνει ότι στην τελευταία σύνταξη γίνεται κράτηση 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ, ενώ το ποσό είναι μεγαλύτερο γιατί άρχισαν να εισπράττονται και τα αναδρομικά από την 1 Ιουλίου 2017.

Για να γίνει αντιληπτό θα αναφέρουμε πως στην περίπτωση που η δεύτερη σύνταξη είναι 400 ευρώ η μείωση της σύνταξης είναι 24 ευρώ συν ένα μέρος των αναδρομικών, αν το ποσό της δεύτερης σύνταξης η παρακράτηση είναι 30 ευρώ το μήνα και στο ποσό αυτό προστίθεται και τμήμα των αναδρομικών.

Από το ρεπορτάζ διαπιστώθηκε πως έχουν γίνει περικοπές και σε επικουρικές συντάξεις, παρότι το μεικτό άθροισμα των δύο συντάξεων είναι μικρότερο από 1.300 ευρώ.

Στο σημείο αυτό, όποιος συνταξιούχος δει πως του κόπηκε η επικουρική σύνταξη ενώ το άθροισμα κύριας και επικουρικής ήταν χαμηλότερο από 1.300 ευρώ μεικτά, να σπεύσει στο ΙΚΑ της περιοχής του και να συζητήσεις διευκρινίσεις.
www.newsit.gr/

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων