2nd Mental Health Conference - Συνάντηση Κορυφής για την Ψυχική Υγεία στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

2nd Mental Health Conference - Συνάντηση Κορυφής για την Ψυχική Υγεία στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου



Με εναρκτήρια ομιλία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, στην οποία θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του νέου νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία και με την παρουσία κορυφαίων διεθνών ομιλητών, θα ανοίξει τις εργασίες του στις 3 Νοεμβρίου 2016  στην Αίγλη Ζαππείου το 2nd Mental Health Conference.
Στη συνάντηση κορυφής για την ψυχική υγεία στη χώρα μας, ο Patricio Marquez, Επικεφαλής Υγείας της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Emily Hewlett, Βασική Αναλύτρια Πολιτικών Υγείας του ΟΟΣΑ, η Martine Frager-Berlet, Αντιπρόεδρος της EUFAMI (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Οικογενειών Ατόμων με Ψυχικές Παθήσεις) θα αναφερθούν στις διαστάσεις της ψυχικής υγείας παγκοσμίως, παρουσιάζοντας τα πιο πρόσφατα διεθνή στοιχεία και καλές πρακτικές με βάση την εμπειρία τους.
ο  José Miguel Caldas de Almeida,  Καθηγητής Ψυχιατρικής, Πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου NOVA της Λισαβόνας και Συντονιστής της Joint Action  for Mental Health and Wellbeing της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα  παρουσιάσει το επιτυχημένο παράδειγμα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στην Πορτογαλία, αναφερόμενος σε συγκεκριμένες πολιτικές εφαρμόσιμες σε χώρες υπό καθεστώς λιτότητας. Η Marie-Anne Paraskevas, Senior Policy Officer, DG Employment, Social Affairs and Inclusion, European Comission, θα εκπροσωπήσει την Κομισιόν εκφράζοντας τη στήριξη στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αποασυλοποίησης στη χώρα μας και καταθέτοντας προτάσεις προς τους διαμορφωτές πολιτικής.


Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα του Ερευνητικού Προγράμματος (ΜΑΝΑ, 2011-2016) για τις ακούσιες νοσηλείες στην Αττική,  τα οποία καταδεικνύουν την ποσοτική αύξηση των αναγκαστικών νοσηλειών και των μηχανικών καθηλώσεων στα ψυχιατρικά τμήματα. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης πάνω στα δικαιώματα των ατόμων με ψυχικές παθήσεις υπό τον συντονισμό του Καθηγητή Εγκληματολογίας και τ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και με τη συμμετοχή του Καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής του Παντείου Πανεπιστημίου Στέλιου Στυλιανίδη, του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και Ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου, του ΓΓ του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη, του Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κυριάκου Σουλιώτη.


Στο συνέδριο θα συζητηθούν ακόμη οι πολιτικές για την ψυχική υγεία στη χώρα μας και οι προκλήσεις της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης σε περιβάλλον συνεχιζόμενης κρίσης καθώς και η πρόσβαση των ασθενών στις ψυχιατρικές θεραπείες, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΕΨΕ Δημήτρη Πλουμπίδη, του Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θωμά Υφαντή, του Αναπληρωτή Κοσμήτωρα της ΕΣΔΥ Νίκου Μανιαδάκη, του Καθηγητή Φαρμακολογίας ΑΠΘ και Προέδρου της Ειδικής Επιτροπής Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων Δημήτρη Κούβελα, της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ Μαρίνας Οικονόμου, του Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πέτρου Σκαπινάκη, του Επίκουρου Καθηγητή Ψυχιατρικής και Διευθυντή του ψυχιατρικού τομέα του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Γιώργου Μουσά, του Ψυχίατρου-Διευθυντή του Κ.Ψ.Υ Αγίων Αναργύρων Γιάννη Παπαδόπουλου και της Προέδρου της ΠΟΣΟΨΥ Αναστασίας Γιαννετοπούλου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων