Ο Υπουργός Υγείας στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Υπουργός Υγείας στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αυτή την περίοδο συζητάμε τις μεταρρυθμίσεις και τα διαρθρωτικά μέτρα. Σπάνια γίνεται συζήτηση για τις ανάγκες των ανθρώπων. Οι πολιτικές υγείας έχουν κυρίως τις ανάγκες των επαγγελματιών υγείας, αλλά σπάνια των ασθενών.
Η πατρίδα μας χάρη στη συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού της κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να σταθεί μέσα στη Ευρώπη. Η Κυβέρνηση προσπαθεί για τη δικαιότερη κατανομή των βαρών, γιατί η συμφωνία είναι ετεροβαρής. Υπάρχει ασυμμετρία ανάμεσα στις ανάγκες και στους πόρους. Είμαστε σε καθεστώς επιτροπείας. Χρειάζεται λοιπόν ένα σοβαρό σχέδιο.

Οι μεταρρυθμίσεις στόχο έχουν την εξίσωση ενός βιώσιμου συστήματος υγείας και της κοινωνικής πολιτικής με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες. Αρχίζει να δρομολογείται μία ενίσχυση του συστήματος με ανθρώπινο δυναμικό. Προχωράμε σταθερά στην αναβάθμιση του συστήματος υγείας, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν ιατρο-κεντρικό και νοσοκομειο-κεντρικό.  
Με νέες δομές και με σεβασμό στις ανάγκες του ασθενή κάνουμε τις παρεμβάσεις μας.
Καλύψαμε τις ανάγκες των ανασφάλιστων πολιτών, βοηθώντας την πρόσβαση όλων ασχέτως εργασιακής η εισοδηματικής κατάστασης.
Θα αναβαθμίσουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση υγείας.
Ο έλεγχος της ζήτησης θα έρθει μέσα από τη χρήση διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
Η διαχείριση των τιμών φαρμάκων είναι ζητούμενο ειδικά στην κατηγορία των καινοτόμων φαρμάκων.
Προσπαθούμε με αγώνα κατά της διαφθοράς να καταπολεμήσουμε τις εστίες εκμετάλλευσης του ασθενή.
Η πρωτοβάθμια περίθαλψη αποτελεί προτεραιότητα και είναι μία μεταρρύθμιση που εκκρεμεί. Θα βασιστούμε και σε Ευρωπαϊκούς πόρους, γιατί το κόστος είναι μεγάλο.


Αλλάζουμε το μοντέλο από την αγορά υπηρεσιών σε μία ολιστική αντιμετώπιση των αναγκών του ασθενή.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων