728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

26/11/16

Υγειονομική «βόμβα» τα δικαστήρια της Ευελπίδων

Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2016
Εστίες υγειονομικών κινδύνων αλλά και προβλήματα στις κτηριακές υποδομές των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων που θέτουν ζητήματα ασφαλείας διαπιστώθηκαν μετά από επιθεώρηση στο κτιριακό συγκρότημα με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Εστίες υγειονομικών κινδύνων αλλά και προβλήματα στις κτιριακές υποδομές των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων που θέτουν ζητήματα ασφαλείας διαπιστώθηκαν μετά από επιθεώρηση στο κτιριακό συγκρότημα με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. 

Τρωκτικά και κατσαρίδες είναι μόνιμοι …κάτοικοι στους χώρους του Πρωτοδικείου Αθηνών οι οποίοι κατακλύζονται από σκουπίδια. 

Σε έκθεση που φέρει την υπογραφή του ιατρού του ΔΣΑ Κωνσταντίνου Γιαννούκου γίνεται λόγος για υγειονομική βόμβα καθώς , όπως αναφέρεται πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες για να μην «υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας π.χ. μηνιγγίτιδα και άλλα λοιμώδη νοσήματα (π.χ. λεπτοσπείρωση από τα τρωκτικά και τις κατσαρίδες).

Όπως καταγράφεται στην επίμαχη έκθεση που παραδόθηκε στον ΔΣΑ στις 11.11.2016 σε όλα τα κτίρια του Πρωτοδικείου Αθηνών «οι συνθήκες καθαριότητας σε όλους τους χώρους και ειδικά στις τουαλέτες είναι άθλιες και με άκρως επικίνδυνες πιθανές συνέπειες για την υγεία» δικηγόρων , υπαλλήλων , αστυνομικών αλλά και των πολιτών που βρίσκονται στα δικαστήρια.

Από τη αυτοψία διαπιστώθηκε πως σε όλα τα κτίρια καθώς και στον προαύλιο χώρο του Πρωτοδικείου υπάρχουν τρωκτικά και κατσαρίδες . Μάλιστα, μέσα στις ντουλάπες ,όπου υπάρχουν φάκελοι με δικογραφίες, εντοπίζονται φωλιές με κατσαρίδες.

Στα κτίρια 7 και 8 έχει διαβρωθεί το ταβάνι και λείπουν κομμάτια από γυψοσανίδες με αποτέλεσμα όταν βρέχει τα νερά να μπαίνουν μέσα στους χώρους. Επιπλέον, στα ίδια κτίρια αλλά και στο κτίριο 11, όπου στεγάζεται το ιατρείο, έχουν μπλοκαριστεί τα φρεάτια με φύλλα δέντρων και σκουπίδια με συνέπεια να πλημμυρίζουν.

Λείπουν κάγκελα από μπαλκόνι και μέρος της γυάλινης οροφής από το αίθριο του κτιρίου 9.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι εντοπίζονται άχρηστα και σκουριασμένα αντικείμενα σε γραφεία και σπασμένα έδρανα μέσα σε δικαστήρια .

Στην έκθεση γίνεται λόγος για επιτακτική ανάγκη να φτιαχτούν οι τουαλέτες ώστε να μην υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Επίσης, αναφέρεται ότι επιβάλλεται η απεντόμωση των κτιρίων αλλά και του προαυλίου χώρου να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα και τα «συνεργεία καθαρισμού σε καθημερινή βάση να καθαρίζουν τις αίθουσες , τα γραφεία και εξωτερικά» ενώ πρέπει να καθαριστούν τα φρεάτια για να μην υπάρχει πρόβλημα πλημμυρών.

Όπως ανακοίνωσε το ΔΣΑ η έκθεση εστάλη στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στους Προϊστάμενους του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γεώργιο Σάρλη, παρόντος του Προϊστάμενου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ελευθέριο Γεωργίλη.

«Αφού επιβεβαιώθηκαν οι διαπιστώσεις της Έκθεσης, κατέστη απολύτως σαφής ο επείγων και επιτακτικός χαρακτήρας επίλυσης του προβλήματος.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί, διασφαλίζοντας τα αναγκαία κονδύλια, η δε Διοίκηση του Πρωτοδικείου δεσμεύθηκε να τα αξιοποιήσει προς το σκοπό επίλυσης των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Ο ΔΣΑ θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των ανωτέρω δεσμεύσεων και το βαθμό προόδου των εργασιών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣΑ. 

της Ιωάννας Μάνδρου
Πηγή: skai.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Υγειονομική «βόμβα» τα δικαστήρια της Ευελπίδων Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.