Παγκόσμια Ημέρα για την Ευαισθητοποίηση για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παγκόσμια Ημέρα για την Ευαισθητοποίηση για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών

Με αφορμή την σημερινή  Παγκόσμια Ημέρα για την Ευαισθητοποίηση για την  Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος  τονίζει  πως όλοι οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση  της ενημέρωση  του κοινού για την αποφυγή της υπερκατανάλωσης.

Η υπερκατανάλωση  συνδέεται  άμεσα με την δημιουργία μικροβιακής αντοχής .Οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιβιοτικά είναι ευάλωτοι στο να αποικιστούν ή να εμφανίσουν λοίμωξη από ανθεκτικά παθογόνα. Επίσης αποτελούν την δεξαμενή από την οποία πιθανότατα θα μεταδοθούν ανθεκτικά μικρόβια στο οικείο περιβάλλον ή στους συν-νοσηλευόμενους με αυτούς ασθενείς.

Οι Φαρμακοποιοί της Κοινότητας έχουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή , αλλά για τη επιτυχία αυτής της δράσης  χρειάζεται  η συνεργασία όλων των επαγγελματιών υγείας.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων