Γ.Ν.Ε. Θριάσιο Απάντηση σε δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γ.Ν.Ε. Θριάσιο Απάντηση σε δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ

Σε απάντηση δημοσιευμάτων μερίδας του  ηλεκτρονικού τύπου, με αφορμή το από 28/11/2016 Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ  και προς αποκατάσταση της αλήθειας για τα τεκταινόμενα στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας  οφείλουμε να καταστήσουμε γνωστά τα εξής :

Το τμήμα Επειγόντων υφίσταται ως δομή από την έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Όσο αφορά τη χωροταξική του υποδομή, σας γνωρίζουμε ότι αναδιαμορφώθηκε το 2014 (με επιδότηση από το ΕΣΠΑ) αυξάνοντας το συνολικό εμβαδόν του σε 1.207 τ.μ. από 858 τ.μ. Η εν λόγω επέκταση έγινε συμμορφούμενη με τα διεθνή πρότυπα και standars σχετικά με κανόνες προσβασιμότητας και διασυνδεσιμότητας  των δομών μεταξύ τους. 

Το α΄εξάμηνο του 2016 το νοσοκομείο πραγματοποίησε 45 γενικές εφημερίες με τον αριθμό των προσερχόμενων στο Τ.Ε.Π να ανέρχεται σε 24.989, ενώ ο μέσος όρος αφίξεων ασθενών ανά γενική εφημερία ανήλθε σε 555 ασθενείς. Ο μέσος χρόνος αναμονής για το σύνολο των προσερχόμενων ασθενών είναι περίπου 50 λεπτά .

Η στελέχωση  του ΤΕΠ σε κάθε περίπτωση αυξάνεται τις ημέρες της εφημερίας, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του νοσοκομείου και τον μέσο αριθμό των προσερχόμενων ασθενών.
Γενικά η εισροή προσωπικού στο Νοσοκομείο μας από τον 6ο μήνα του 2016 μέχρι και  σήμερα αφορά σε 27 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων (Νοσηλευτές, Τεχνολόγοι κ.λπ), 9 επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων (Νοσηλευτές, τεχνολόγοι, τραυματιοφορείς κλπ), 3 οι οποίοι έχουν διατεθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ και 25 επικουρικοί ιατροί (ανανεώσεις συμβάσεων, ήδη υπηρετούντες , νέες προσλήψεις), εξισορροπώντας το σύστημα σε διάφορους ευαίσθητους τομείς (π.χ. ελλείψεις ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού) το οποίο κατέγραφε μόνο απώλειες τα τελευταία χρόνια.

Ειδικά και όσον αφορά το ΤΕΠ αυτό έχει ενισχυθεί με μία επιπλέον θέση μόνιμου ιατρού στο ιατρείο διαλογής και σε  συνεργασία με τη Νοσηλευτική Υπηρεσία έχει ενισχυθεί και ο αριθμός του νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζεται στο Τ.Ε.Π ( 2 νοσηλεύτριες ανά βάρδια), ενώ η πρόσφατη πρόσληψη τραυματιοφορέων καλύπτει τις ανάγκες της εφημερίας.

Όλος ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του Νοσοκομείου λειτουργεί και συντηρείται κανονικά, ενώ ο εξοπλισμός στο Τ.Ε.Π. είναι επαρκής. Όσον αφορά δε την χρήση του Αξονικού Τομογράφου, αυτή είναι αδιάλειπτη τα τελευταία χρόνια πλην ελαχίστων ολιγόωρων διακοπών που οφείλονται κυρίως σε εξωνοσοκομειακά αίτια (πτώσεις τάσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα κ.λπ.). Χαρακτηριστικά και δειγματοληπτικά, θα αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας –μέρα μη γενικής εφημερίας -πραγματοποιήθηκαν 26  Αξονικές Τομογραφίες κατά την πρωινή βάρδια και 8 κατά την διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Αυτό αποτελεί μία συνήθη καθημερινή δραστηριότητα για τον Αξονικό μας τομογράφο κατά δεικνύοντας τον εξαιρετικά μεγάλο φόρτο εργασίας που δέχεται η εν λόγω δομή.

Επιπρόσθετα, στο Νοσοκομείο μας λειτουργούν πλέον στο 100% της δυναμικότητάς τους 2 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (σύνολο κλινών 16) με τα δύο τελευταία κρεβάτια να εισέρχονται στο σύστημα στις 7/11/2016. Αντίστοιχη επέκταση λειτουργίας είχαμε και στο Αιμοδυναμικό μας Εργαστήριο, το οποίο από τις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους συμμετέχει και στις 8 Γενικές Εφημερίες του Νοσοκομείου μας από 4 που συμμετείχε μέχρι πρότινος. Σημειωτέων ότι πέρα από την εισροή προσωπικού  η αναβάθμιση

αυτή της λειτουργίας στις ΜΕΘ και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο συνοδεύτηκε και από πλήρη ανανέωση του ιατροτεχνολογικού τους εξοπλισμού μέσω δωρεών των ιδρυμάτων ΛΑΤΣΗ και ΝΙΑΡΧΟΥ.

Πέραν των ανωτέρω οι συνθήκες φύλαξης των ΤΕΠ καθορίζονται από συμβατικούς όρους με εταιρεία security που καλύπτει πλήρως τον φορέα μας και τις ημέρες εφημερίας, ενώ η λειτουργική και οργανωτική μας αναδιάρθρωση έχει ως επόμενα κεφάλαια την επέκταση λειτουργίας του νεφρού μέσω της δωρεάς 3
θέσεων αιμοκάθαρσης από την Εθνική Τράπεζα (στάδιο κατάθεσης τεχνικών προσφορών) και μέσω της δημιουργίας χώρου ελεγχόμενης παραμονής της Ψυχιατρικής Κλινικής (δωρεά ιδρύματος ΜΑΡΤΙΝΗ).

Όπως γίνεται αντιληπτό από την παράθεση των ανωτέρω στοιχείων αλλά και από άλλες διοικητές δράσεις όπως δημιουργία παιδοχειρουργικού ιατρείου δημιουργία ηπατολογικού ιατρείου, χρηματοδότηση  ψηφιοποίησης ακτινολογικού εργαστηρίου, συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής μέσω της καρδιολογικής κλινικής, που βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης, ο φορέας μας σιγά σιγά βρίσκει τον βηματισμό του συμμετέχοντας σε ένα ευρύτερο σχέδιο υγειονομικής δράσης για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής τόσο του λεκανοπεδίου όσο και της περιφέρειας.

Για τον λόγο αυτό, οφείλουν οι πάντες να απέχουν από την διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντικών αναφορών, σεβόμενοι κυρίως τον μόχθο και την παρουσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, το οποίο με την συγκινητική του προσπάθεια στηρίζει την επίτευξη των ανωτέρω δράσεων.


Ο Διοικητής


Κωνσταντίνος Παλαιορούτης



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων