Ενημέρωση σχετικά με το καθεστώς των εξετάσεων ιικού φορτίου και γονοτυπικής αντοχής | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ενημέρωση σχετικά με το καθεστώς των εξετάσεων ιικού φορτίου και γονοτυπικής αντοχής

Ενόψει της επερχόμενης Παγκόσμιας Ημέρας κατά του HIV/AIDS και δεδομένου του ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει ως στόχο την εξάλειψη του HIV/AIDS και της Φυματίωσης έως το 2020, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας σχετικά με το καθεστώς των εξετάσεων ιικού φορτίου και γονοτυπικής αντοχής.
Την εποχή που το ΚΕΕΛΠΝΟ δαπανούσε από τη μία 6 εκατ. ευρώ ετησίως για επικοινωνιακή δαπάνη, από την άλλη συσσώρευε χρέος 5,8 εκατ. ευρώ προς τις προμηθεύτριες εταιρείες αντιδραστηρίων.
Η σημερινή Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έχει ήδη εγκρίνει δαπάνη 4,5 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ποσό το οποίο οι προμηθεύτριες εταιρείες θα εισπράξουν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Στο παρελθόν η προμήθεια των αντιδραστηρίων γινόταν με απ’ ευθείας αναθέσεις, ενώ τώρα εφαρμόζεται η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για πλήρη διαφάνεια, προχωρώντας στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού. Στην κατεύθυνση αυτή τον Ιούνιο ορίστηκε η επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία έχει ήδη έτοιμες τις σχετικές προδιαγραφές, ενώ η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται στο επόμενο διάστημα.
Για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών, έως την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κος Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, έχει δρομολογήσει την άμεση παραγγελία των εξετάσεων από τα τέσσερα Εθνικά Κέντρα Αναφοράς και έχει στείλει σχετική επιστολή για την  διενέργεια εξετάσεων ιικού φορτίου και γονοτυπικής αντοχής πανελλαδικά.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και όλοι οι εποπτευόμενοι φορείς, εργάζονται αδιάκοπα για τη στήριξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, την ισότιμη και αποτελεσματική φροντίδα των πολιτών και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων