728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

27/11/16

Επίσκεψη του Προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών «Αγιά Ευφροσύνη»

Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2016

Γ. Πατούλης: «Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρα μας τέτοιες προσπάθειες αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας και συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής»

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισκέφθηκε το Άσυλο Ανιάτων Πατρών «Αγία Ευφροσύνη», κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που του απεύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Δ. Τσεκουράς, επισφραγίζοντας την πολύ γόνιμη συνεργασία του φιλανθρωπικού Σωματείου με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το Άσυλο Ανιάτων Πατρών συστήθηκε το 1957 με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον Αρχιμανδρίτη, π. Ιάκωβο Λιαρρομάτη, ενώ το 1963 όλες οι εγκαταστάσεις του στεγάστηκαν στο νέο ιδιόκτητο κτήριο στην πλατεία Παντοκράτορος.
Η σημερινή δυναμικότητα είναι 120 κλίνες, οι οποίες είναι πάντοτε σχεδόν κατειλημμένες. Στις εγκαταστάσεις του ασύλου φιλοξενούνται άτομα τα οποία είναι ηλικίας άνω των 18 ετών και πάσχουν από διάφορες ασθένειες όπως τετραπληγία, παραπληγία, μυασθένεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, άνοια κλπ. Σκοπός του Σωματείου είναι η νοσηλευτική φροντίδα επί 24ώρης βάσης, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και η παροχή υλικής και ηθικής προστασίας σε πρόσωπα τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση αποδεδειγμένης ανάγκης.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ξεναγήθηκε στους χώρους του Ασύλου από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Α. Γκατζόγια και συζήτησε με τους περιθαλπόμενους καθώς και με το προσωπικό το οποίο αριθμεί 80 άτομα.
Ακολούθως του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον κ. Τσεκουρά για τη δωρεά φαρμάκων, υψηλής αξίας, στο Ίδρυμα και τη συνεισφορά του στο έργο του φιλανθρωπικού σωματείου.

Ο κ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο ίδρυμα συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, τον πρώην Δήμαρχο Πάτρας Α. Καράβολα, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Α. Μαστοράκου, τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Δ. Τσεκουρά και τα μέλη του ΔΣ Γ. Καραλή και Δ. Πολίτη.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Ασύλου, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αλλά και το Δήμαρχο Πατρέων για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου έδωσαν να επισκεφθώ το Άσυλο Ανιάτων και να δω από κοντά το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρα μας τέτοιες προσπάθειες αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας και συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Θέλω όμως να συγχαρώ και το προσωπικό του Ιδρύματος οι οποίοι με συγκινητική αφοσίωση και αυταπάρνηση τιμούν το λειτούργημα τους.

Ως Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ θέλω να δηλώσω την αμέριστη συμπαράσταση μου στο έργο του Ιδρύματος αλλά και σε κάθε ανάλογη προσπάθεια ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Είναι καθήκον όλων μας να συμπαραστεκόμαστε, με όσα μέσα διαθέτουμε υλικά και  ηθικά σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Αυτό επιτάσσει η συνείδηση μας και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε».ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Επίσκεψη του Προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών «Αγιά Ευφροσύνη» Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.