Χρηματοδότηση Κέντρων Αναφοράς για κάλυψη του κόστους αντιδραστηρίων παρακολούθησης HIV/AIDS ασθενών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χρηματοδότηση Κέντρων Αναφοράς για κάλυψη του κόστους αντιδραστηρίων παρακολούθησης HIV/AIDS ασθενών


Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξετάσεις ιικου φορτίου για τους ασθενείς με HIV/AIDS λοίμωξη, το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Μετά από την ένταξή του στο Δημόσιο Λογιστικό, και σε αντίθεση με παλαιότερες πρακτικές απευθείας ανάθεσης προμηθειών, το ΚΕΕΛΠΝΟ  δεν μπορεί να εκταμιεύει μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς διαγωνισμό.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια αντιδραστηρίων για εξετάσεις ιικου φορτίου και γονοτυπικής αντοχής, που είχε προκηρυχθεί το 2012 από την παλαιότερη Διοίκηση, παρέμεινε άγονος επί τρία χρόνια για να ακυρωθεί οριστικά το 2015 από την προηγούμενη Διοίκηση Γιαννόπουλου.
Στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου πλάνου μείωσης του κόστους προμήθειας των αντιδραστηρίων, δεδομένου μάλιστα ότι το ετήσιο κόστος των εξετάσεων αυτών ξεπερνάει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, το ΚΕΕΛΠΝΟ προετοίμασε την προκήρυξη νέου διεθνούς διαγωνισμού.  Ταυτόχρονα, για λόγους απολύτως έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας, εισηγήθηκε ήδη από τον Αύγουστο 2016 νομοθετική ρύθμιση για την κατ’ εξαίρεση  πληρωμή των απαραίτητων εξετάσεων για το β’ εξάμηνο 2016 από τα αποθεματικά που ήδη διαθέτει για τον σκοπό αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ  θέτει ως άμεση προτεραιότητα την εργαστηριακή παρακολούθηση των ασθενών με HIV/AIDS λοίμωξη και προχωράει στην χρηματοδότηση των τεσσάρων Εργαστηρίων-Κέντρων Αναφοράς, με προπληρωμή σχετικών εξετάσεων επί τη βάσει του τιμολογίου που έχει πρόσφατα εγκριθεί.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων