Εξάχρονο αγόρι με καρκίνο συγκέντρωσε 2,5 εκατ. ευρώ για τα παιδιά με πνευμονία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εξάχρονο αγόρι με καρκίνο συγκέντρωσε 2,5 εκατ. ευρώ για τα παιδιά με πνευμονία

Ένα 6χρονο αγόρι από την Ολλανδία, στο τελικό στάδιο ενός καρκίνου στον εγκέφαλο, κατάφερε να συγκεντρώσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να προσφερθεί βοήθεια σε άλλα άρρωστα παιδιά, αν και αρχικά η ελπίδα του ήταν πως θα μάζευε απλά μερικές εκατοντάδες ευρώ.
Ο Τάιν, που διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Μάιο, απηύθυνε πριν από τρεις ημέρες την έκκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να προσφέρει στα άρρωστα παιδιά να βάψει τα νύχια του και να κάνει μια δωρεά. «Με την εκστρατεία του ήθελε να βοηθήσει παιδιά που πάσχουν από πνευμονία», εξήγησε η ολλανδική δημόσια τηλεόραση NOS.
«Ήταν μια τεράστια επιτυχία: ο ντισκ τζόκεϊ Άρμιν φαν Μπίρεν, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και πολλές άλλες διασημότητες έβαψαν τα νύχια τους» για την περίσταση, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο. «Βάψτε τα νύχτα σας, κάντε μια δωρεά και μετά προκαλέστε τρεις φίλους σας να κάνουν το ίδιο», αναφέρεται στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας του Τάιν. Την περασμένη εβδομάδα, η οικογένεια του Τάιν έμαθε ότι η χημειοθεραπεία δεν μπόρεσε να μειώσει τις διαστάσεις του όγκου του.
«Σε πείσμα αυτής της άσχημης είδησης, θέλαμε να κάνουμε κάτι για τα παιδιά που κινδυνεύουν να μη φθάσουν καν την ηλικία των έξι ετών», εξήγησε ο πατέρας του, ο Χέριτ. «Είχαμε αυτή την ιδέα μαζί: ο Τάιν ήδη είχε βάψει τα νύχια του μαζί με έναν φίλο και του άρεσε πολύ», παρότι το να βλέπεις «άνδρες να βάφουν τα νύχια τους είναι λιγάκι ταμπού», συμπλήρωσε ο ίδιος. Ο ολλανδικός Τύπος χαρακτηρίζει το αγοράκι ήρωα. Προχθές Παρασκευή η ταμπλόιντ εφημερίδα AD δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία ο ξανθομάλλης μικρός εικονίζεται με αμφίεση υπερήρωα υπό τον τίτλο «Σούπερ Τάιν».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων