Αφορολόγητο και ακατάσχετο το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αφορολόγητο και ακατάσχετο το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με «Χωρικός σχεδιασμός - βιώσιμη ανάπτυξη»


Με την υπόψη τροπολογία συμπληρώνονται οι διατάξεις για το εφάπαξ βοήθημα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ορίζεται ότι αυτό είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιουδήποτε επιδόματος ή παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Αιτιολογική Έκθεση

Με την προτεινόμενη ρύθμιση διασφαλίζεται ότι η χορηγούμενη στους χαμηλοσυνταξιούχους εφάπαξ οικονομική ενίσχυση δεν θα επιβαρύνεται με κανένα φόρο και δεν θα συμψηφισθεί με οποιαδήποτε οφειλή τους προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα, με σκοπό την ουσιαστική τους στήριξη στην δύσκολη για αυτούς οικονομική συγκυρία.

Άρθρο ....

1. Στο άρθρο 65 του ν. 4445/2016 (Α' 236) προστίθεται νέα παράγραφος 2 και η υφιστάμενη παράγραφος 2 αναριθμείται σε 3, ως εξής:
«2. Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιουδήποτε επιδόματος ή παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.»

2. Η προηγούμενη παράγραφος ισχύει από την έναρξη ισχύος του ν. 4445/2016.


Ο Υπουργός Οικονομικών
Ευκλείδης Τσακαλώτος

Η Υφυπουργός Οικονομικών 
Αικατερίνη Παπανάτσιου

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων