Αναδρομικές πληρωμές σε δικαιούχους κοινωνικού εισοδήματος και επιδόματος ενοικίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αναδρομικές πληρωμές σε δικαιούχους κοινωνικού εισοδήματος και επιδόματος ενοικίου

Σε πληρωμές αναδρομικών κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, επιδόματος ενοικίου και του παλαιότερου προγράμματος του εγγυημένου εισοδήματος θα προβεί αύριο και μεθαύριο το υπουργείο Εργασίας.
Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε:
1.    Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή     σε δικαιούχους  του προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης", που αφορά σε αναδρομικά προηγούμενων μηνών (επανεισαγωγή σωστού ΙΒΑΝ, τακτοποίηση λανθασμένων στοιχείων κ.λπ).  
Το ποσό των € 905.333,18 ευρώ θα καταβληθεί σε 3.346 δικαιούχους του προγράμματος και θα γίνει με τη συνήθη  πίστωση στους λογαριασμούς  τους και στις προπληρωμένες κάρτες αγορών. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση του ΚΕΑ που λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους εντάχθηκαν τελικά 48.167 νοικοκυριά.
2.    Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει η 17η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την "Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης".  
Το ποσό των 6.461.920,65  ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 17.486 ιδιοκτητών ακινήτων. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και συγκεντρωτικές ή αναδρομικές καταβολές για την τακτοποίηση του συνόλου των υποχρεώσεων του προγράμματος προς τους δικαιούχους της επιδότησης.
3.    Με την ευκαιρία ανακοινώνεται ότι σε 868  δικαιούχους του προγράμματος "Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα 2014" πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους το ποσό των €  446.246,11 την 23.12.2016.
Για αυτούς τους δικαιούχους απαιτήθηκαν εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες ταυτοποίησης, επανελέγχου στοιχείων, κοινωνικών/επιτόπιων   ελέγχων στους  13 Δήμους του συγκεκριμένου προγράμματος προκειμένου να αποφευχθούν αδικίες.             

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων