Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα αναλώσιμα οι Διαβητικοί ασθενείς | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα αναλώσιμα οι Διαβητικοί ασθενείς

Ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος να πληρώνουν από την τσέπη τους από την 1η Ιανουάριου τα αναλώσιμα υλικά για τον  σακχαρώδη διαβήτη, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, μπροστά στην αιφνιδιαστική και ανεφάρμοστη απαίτηση του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ για την πιστοποίηση των φαρμακείων.

«Είναι αδιανόητο λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου ο ΕΟΠΥΥ να φέρνει προς «διαβούλευση» σχέδιο σύμβασης το οποίο , πέραν των άλλων , υποχρεώνει τα φαρμακεία σε πιστοποίηση για τα αναλώσιμα υλικά, όταν την ίδια ώρα η πολιτεία θεωρεί τους χώρους των φαρμακείων ότι πληρούν όλες τις  προϋποθέσεις για τα φάρμακα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος .

Η απαίτηση αυτή είναι  εκτός πραγματικότητας και ανεφάρμοστη δεδομένου ότι ο φορέας πιστοποίησης , δηλαδή το Ε.Κ.Α.Π.Τ.Υ. (Εθνικό Κέντρο  Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία)- που προωθεί το Υπουργείο  Υγείας - διαθέτει  μόλις …. 13 επιθεωρητές  για τα  11.000 φαρμακεία! Δηλαδή η πιστοποίηση των φαρμακείων θα ολοκληρωθεί σε 2  χρόνια περίπου!!!

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος  έχει στην διάθεση του στοιχεία από τις υπόλοιπες  ευρωπαϊκές  χώρες όπως πχ το Βέλγιο , η Ιταλία, η Σερβία, όπου δεν υπάρχει καμιά τέτοια υποχρέωση. Η ύπαρξη  πιστοποίησης όπου υπάρχει είναι προαιρετική και η μη ύπαρξη της δεν αποτελεί απαγορευτικό παράγοντα χορήγησης   οποιουδήποτε προϊόντος.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει την μεθόδευση της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ  για την αιφνιδιαστική, παράλογη και ανεφάρμοστη απαίτηση  και την υποτιθέμενη διαβούλευση, που ουσιαστικά απαγορεύει την επί πιστώσει χορήγηση των αναλωσίμων υλικών σακχαρώδους διαβήτη. Το αποτέλεσμα είναι η επιβάρυνση των ασφαλισμένων  και ειδικά ευπαθών ομάδων ασθενών   οι οποίοι από τον καινούργιο χρόνο θα αναγκάζονται να πληρώνουν με μετρητά τα υλικά που θέλουν να προμηθευθούν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων