Δημιουργία εθνικού δικτύου Ενιαίας Υγείας στην Ελλάδα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δημιουργία εθνικού δικτύου Ενιαίας Υγείας στην Ελλάδα


Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ενιαίας Υγείας του Ε.Ι.Παστέρ, διοργανώθηκε με επιτυχία στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου διεπιστημονική συνάντηση για τη δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Ενιαίας Υγείας στη χώρα μας. Η εκδήλωση τελούσε υπό την στήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, του Royal Institute of International Affairs “Chatham House” και του διεθνούς οργανισμού One Health Platform.

Η Ενιαία Υγεία είναι μια παγκόσμια στρατηγική για την εξάπλωση της  διεπιστημονικής προσέγγισης της Υγείας, μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών τομέων και φορέων της υγείας του ανθρώπου, των ζώων και του περιβάλλοντος. Το καίριο θέμα της ανθεκτικότητας των μικροβίων στα αντιβιοτικά, τα υψηλότατα ποσοστά ζωοανθρωπονόσων, μαζί με τις ραγδαίες περιβαλλοντικές αλλαγές και τις δραματικές μετακινήσεις των πληθυσμών, έχουν επίπτωση όχι μόνο στην υγεία ανθρώπων και ζώων, αλλά και στην οικονομία, καθιστώντας αναγκαία τη διαχείριση της Δημόσιας Υγείας με την ολιστική θεώρηση της Ενιαίας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιοι φορείς και επιστημονικοί χώροι της χώρας είναι σημαντικό να συνεργαστούν γρήγορα και αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων Δημόσιας Υγείας που αποτελούν απειλές για την κοινωνία, τον τουρισμό, το εμπόριο κλπ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο  Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Δρ. Ιωάννης Μπασκόζος,  ο οποίος ανέφερε ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων Δημόσιας Υγείας υπό το πρίσμα της Ενιαίας Υγείας απασχολεί σοβαρά το Υπουργείο Υγείας και ότι αυτό πρέπει να αποτελεί ένα σταθερό ζήτημα στην πολιτειακή ατζέντα. Η συνάντηση άνοιξε με μία σειρά ομιλιών από εκπροσώπους των φορέων από όλη την Ελλάδα, οι οποίες ανέδειξαν μέσα από διαφορετικές οπτικές την αναγκαιότητα για την δημιουργία ενός φορέα Ενιαίας Υγείας στην χώρα μας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Έλληνας Διευθυντής της εταιρείας Zoetis International, Καθηγ. Θεοφάνης Κανέλλος, ο οποίος ανέδειξε τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται για την ανάπτυξη της Ενιαίας Υγείας παγκοσμίως. Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν ενεργά ο Γενικός διευθυντής του Ε.Ι.Παστέρ Καθηγ. κ. Μενέλαος Μανουσάκης, ο Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Καθηγ. κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Καθηγ. κ. Θεόφιλος Ρόζεμπεργκ, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και ΥΠΑΑΤ, των Ιατρικών και Κτηνιατρικών Σχολών Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και Κρήτης, του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, του ΕΦΕΤ, κτηνιατρικών και ιατρικών εργαστηρίων, του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου και ιδιωτικών εταιρειών.


Στη συνάντηση εκδηλώθηκε η αποφασιστικότητα όλων των εμπλεκόμενων με την Υγεία φορέων, να εστιάσουν και να συνεργαστούν στα ζητήματα της Ενιαίας Υγείας με όραμα και στρατηγική. Κλείνοντας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας χαιρέτισε την σημαντική πρωτοβουλία του Ε.Ι.Παστέρ να φέρει σε επαφή τους διαφορετικούς χώρους της Υγείας για να συνεργαστούν και δεσμεύτηκε για τη στήριξη της Ενιαίας Υγείας με θεσμικό τρόπο.  

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων