Με ζεστό κρασί, τζίντζερ, σοκολάτα τα Χριστούγεννα στην Γερμανία. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Με ζεστό κρασί, τζίντζερ, σοκολάτα τα Χριστούγεννα στην Γερμανία.

Χριστούγεννα στην Γερμανία είναι, όταν ο αέρας μυρίσει ζεστό κρασί και σοκολάτα, όταν ανάψει το πρώτο κερί και όταν η κουζίνα μυρίσει κουλουράκια.

 επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Χριστούγεννα στην Γερμανία είναι, όταν ο αέρας μυρίσει ζεστό κρασί και σοκολάτα, όταν ανάψει το πρώτο κερί και όταν η κουζίνα μυρίσει κουλουράκια.
Και αν δεν γιορτάσει κανείς μαζί με τους Γερμανούς, δεν μπορεί να φανταστεί πόσο αυτός ο λαός με τη φήμη της αυστηρής ιδιοσυγκρασίας αγαπά τις γιορτές και πόσο έντονα τις βιώνει - και μάλιστα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.
Ο εορτασμός των Χριστουγέννων ξεκινάει ακόμη και πριν από την 1η Δεκεμβρίου, ειδικά για τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Με κουλουράκια, αρωματικά κέικ και το παραδοσιακό σπίτι από μπισκότο τζίντζερ, τα παιδιά γράφουν γράμματα με ζάχαρη στον μικρό Χριστό και τα αφήνουν στο παράθυρο, ενώ τα πάντα γυρίζουν γύρω από το «Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο» (Advent), που αρχίζει να «μετράει» από την 1η Δεκεμβρίου, με κάθε μέρα να αντιστοιχεί σε ένα μικρό δώρο, κάποιο μήνυμα ή κάποια λιχουδιά για τους μικρούς Γερμανούς.
Στο τραπέζι σχεδόν κάθε γερμανικού σπιτιού θα βρει κανείς το «Στεφάνι των Χριστουγέννων» (Adventskranz), φτιαγμένο συνήθως από έλατο, με τέσσερα κεριά τα οποία ανάβουν σταδιακά τις τέσσερις Κυριακές πριν από την 25η Δεκεμβρίου. Στις 5 Δεκεμβρίου κάνει την εμφάνισή του ο Krampus, για να «τιμωρήσει» τα άτακτα παιδιά, ενώ την επομένη, ο 'Αγιος Νικόλαος, με τη μορφή που δίνουμε στον 'Αγιο Βασίλη, έρχεται για να ανταμείψει εκείνα που φέρθηκαν καλά όλη τη χρονιά. Αν μάλιστα αφήσουν έξω από το σπίτι τους τα παπούτσια τους γεμάτα καρότα και άχυρα για να φάνε τα άλογα που μεταφέρουν το άρμα του, θα βρουν την επόμενη μέρα μήλα, καρύδια και ζαχαρωτά.Το έθιμο στην Γερμανία απαιτεί τα δώρα να ανταλλάσσονται την παραμονή των Χριστουγέννων, μετά τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Παλαιότερα, οι γονείς κλείδωναν ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, όπου βρισκόταν το στολισμένο δέντρο με τα δώρα, και τα μεσάνυχτα ξυπνούσαν τα παιδιά που βρίσκονταν μπροστά στην γιορτινή έκπληξη που περίμεναν όλη τη χρονιά.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων