Οι πολλές ώρες παρακολούθησης της ζωής των άλλων χρηστών στο Facebook προκαλούν δυστυχία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι πολλές ώρες παρακολούθησης της ζωής των άλλων χρηστών στο Facebook προκαλούν δυστυχία

Οι πολύωρες επισκέψεις στο Facebook στη διάρκεια των Χριστουγέννων, όπου ο χρήστης βλέπει και φωτογραφίες των "τέλειων" οικογενειών και των "τέλειων" διακοπών είναι πιθανότερο να τον κάνουν δυστυχισμένο παρά να τον βάλουν σε γιορτινή διάθεση, προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύεται στο BBC.
Η έρευνα του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης αναφέρει ότι η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκαλέσει αισθήματα φθόνου καθώς οι χρήστες κινδυνεύουν να περνούν πολλές ώρες παρακολουθώντας τις αφηγήσεις άλλων χρηστών και έτσι καταφεύγουν αναπόφευκτα σε "μη ρεαλιστικές κοινωνικές συγκρίσεις".
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές προειδοποιούν για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι "επισκέψεις" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να έρχονται οι χρήστες σε επαφή με άλλους ανθρώπους.
Στη μελέτη, μάλιστα, οι επιστήμονες προτείνουν στους χρήστες να κάνουν ένα διάλειμμα από τις επισκέψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων