Τον ψηφιακό μαραθώνιο Hack.athon "smartcities" συνδιοργανώνουν η Microsoft Ελλάς και το Found.ation | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τον ψηφιακό μαραθώνιο Hack.athon "smartcities" συνδιοργανώνουν η Microsoft Ελλάς και το Found.ation

Η Microsoft Ελλάς και το Found.ation σε συνεργασία με το This is Athens του δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν το Hack.athon «smartcities», ένα ψηφιακό μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Δεκεμβρίου.
Ο μαραθώνιος, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Found.ation (Ευρυσθέως 2, Αθήνα), έχει ως στόχο την ανάδειξη πρωτοποριακών λύσεων, οι οποίες μπορούν να κάνουν την πόλη τεχνολογικά «έξυπνη» και περισσότερο φιλική, τόσο στο περιβάλλον, όσο και στον άνθρωπο.
Κατά την διάρκεια του Hack.athon «smartcities» οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρουσιάσουν εφαρμογές για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων της ζωής στην πόλη. Η καθαριότητα, ο δημόσιος χώρος και η ενημέρωση, θα είναι οι τρεις θεματικές ενότητες του ψηφιακού μαραθωνίου, ενώ διακεκριμένοι επαγγελματίες από τον χώρο της τεχνολογίας, θα παρέχουν συμβουλές στους συμμετέχοντες κατά την σύλληψη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των λύσεων.
Η Microsoft Ελλάς θα υποστηρίξει τις ιδέες που θα διακριθούν, παρέχοντας τις απαραίτητες τεχνολογικές λύσεις για την υλοποίησή τους.
«Όραμα της Microsoft είναι, μέσα από την καινοτομία, να βοηθά τους ανθρώπους και την κοινωνία να μετασχηματίζουν, με θετικό και τεχνολογικά έξυπνο τρόπο, την καθημερινή ζωή και το μέλλον τους», δήλωσε ο Τίμος Πλατσάς, διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και μέλος της κριτικής επιτροπής του Hack.athon.
«Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση έχει στόχο να συμβάλλει και το Hack.athon «smartcities». Είμαστε βέβαιοι ότι, κατά τις τρεις ημέρες της διεξαγωγής του, θα αναδείξει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, που με την υλοποίησή τους μπορούν να κάνουν την πόλη μας πιο «πράσινη», πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη», πρόσθεσε ο ίδιος.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καλαβρός Γουσίου, συνιδρυτής του Found.ation, δήλωσε ότι σκοπός του μαραθωνίου είναι να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για νέα προϊόντα και υπηρεσίες, οι οποίες έχοντας τον πολίτη στο επίκεντρο, θα συμβάλλουν στη δημιουργία της πόλης του μέλλοντος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://hackathon.org.gr/

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων