1/11/16 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Ο ΙΣΑ ζητά από το ΤΑΑΠΤΓΑΕ ενημέρωση για την εξέλιξη της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών


Παρότι τα περισσότερα ταμεία τα οποία εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες εκκαθάρισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων τους προς τους παρόχους υγείας, για τα έτη 2011 και 2012, όπως ορίζεται στον 4430/2016, το Ταμείο σας έχει επιδείξει αδράνεια, με αποτέλεσμα να αγνοούμε πλήρως πως θα εξελιχθεί η κατάσταση αυτή.
Παρακαλούμε όπως άμεσα μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αποπληρωμής των μελών μας, καθότι αφορά ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για τον βιοπορισμό τους, άλλως επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ  ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Γ.Ν.Ε. Θριάσιο Απάντηση σε δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ

Σε απάντηση δημοσιευμάτων μερίδας του  ηλεκτρονικού τύπου, με αφορμή το από 28/11/2016 Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ  και προς αποκατάσταση της αλήθειας για τα τεκταινόμενα στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας  οφείλουμε να καταστήσουμε γνωστά τα εξής :

Το τμήμα Επειγόντων υφίσταται ως δομή από την έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Όσο αφορά τη χωροταξική του υποδομή, σας γνωρίζουμε ότι αναδιαμορφώθηκε το 2014 (με επιδότηση από το ΕΣΠΑ) αυξάνοντας το συνολικό εμβαδόν του σε 1.207 τ.μ. από 858 τ.μ. Η εν λόγω επέκταση έγινε συμμορφούμενη με τα διεθνή πρότυπα και standars σχετικά με κανόνες προσβασιμότητας και διασυνδεσιμότητας  των δομών μεταξύ τους. 

Το α΄εξάμηνο του 2016 το νοσοκομείο πραγματοποίησε 45 γενικές εφημερίες με τον αριθμό των προσερχόμενων στο Τ.Ε.Π να ανέρχεται σε 24.989, ενώ ο μέσος όρος αφίξεων ασθενών ανά γενική εφημερία ανήλθε σε 555 ασθενείς. Ο μέσος χρόνος αναμονής για το σύνολο των προσερχόμενων ασθενών είναι περίπου 50 λεπτά .

Η στελέχωση  του ΤΕΠ σε κάθε περίπτωση αυξάνεται τις ημέρες της εφημερίας, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του νοσοκομείου και τον μέσο αριθμό των προσερχόμενων ασθενών.
Γενικά η εισροή προσωπικού στο Νοσοκομείο μας από τον 6ο μήνα του 2016 μέχρι και  σήμερα αφορά σε 27 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων (Νοσηλευτές, Τεχνολόγοι κ.λπ), 9 επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων (Νοσηλευτές, τεχνολόγοι, τραυματιοφορείς κλπ), 3 οι οποίοι έχουν διατεθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ και 25 επικουρικοί ιατροί (ανανεώσεις συμβάσεων, ήδη υπηρετούντες , νέες προσλήψεις), εξισορροπώντας το σύστημα σε διάφορους ευαίσθητους τομείς (π.χ. ελλείψεις ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού) το οποίο κατέγραφε μόνο απώλειες τα τελευταία χρόνια.

Ειδικά και όσον αφορά το ΤΕΠ αυτό έχει ενισχυθεί με μία επιπλέον θέση μόνιμου ιατρού στο ιατρείο διαλογής και σε  συνεργασία με τη Νοσηλευτική Υπηρεσία έχει ενισχυθεί και ο αριθμός του νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζεται στο Τ.Ε.Π ( 2 νοσηλεύτριες ανά βάρδια), ενώ η πρόσφατη πρόσληψη τραυματιοφορέων καλύπτει τις ανάγκες της εφημερίας.

Όλος ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του Νοσοκομείου λειτουργεί και συντηρείται κανονικά, ενώ ο εξοπλισμός στο Τ.Ε.Π. είναι επαρκής. Όσον αφορά δε την χρήση του Αξονικού Τομογράφου, αυτή είναι αδιάλειπτη τα τελευταία χρόνια πλην ελαχίστων ολιγόωρων διακοπών που οφείλονται κυρίως σε εξωνοσοκομειακά αίτια (πτώσεις τάσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα κ.λπ.). Χαρακτηριστικά και δειγματοληπτικά, θα αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας –μέρα μη γενικής εφημερίας -πραγματοποιήθηκαν 26  Αξονικές Τομογραφίες κατά την πρωινή βάρδια και 8 κατά την διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Αυτό αποτελεί μία συνήθη καθημερινή δραστηριότητα για τον Αξονικό μας τομογράφο κατά δεικνύοντας τον εξαιρετικά μεγάλο φόρτο εργασίας που δέχεται η εν λόγω δομή.

Επιπρόσθετα, στο Νοσοκομείο μας λειτουργούν πλέον στο 100% της δυναμικότητάς τους 2 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (σύνολο κλινών 16) με τα δύο τελευταία κρεβάτια να εισέρχονται στο σύστημα στις 7/11/2016. Αντίστοιχη επέκταση λειτουργίας είχαμε και στο Αιμοδυναμικό μας Εργαστήριο, το οποίο από τις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους συμμετέχει και στις 8 Γενικές Εφημερίες του Νοσοκομείου μας από 4 που συμμετείχε μέχρι πρότινος. Σημειωτέων ότι πέρα από την εισροή προσωπικού  η αναβάθμιση

αυτή της λειτουργίας στις ΜΕΘ και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο συνοδεύτηκε και από πλήρη ανανέωση του ιατροτεχνολογικού τους εξοπλισμού μέσω δωρεών των ιδρυμάτων ΛΑΤΣΗ και ΝΙΑΡΧΟΥ.

Πέραν των ανωτέρω οι συνθήκες φύλαξης των ΤΕΠ καθορίζονται από συμβατικούς όρους με εταιρεία security που καλύπτει πλήρως τον φορέα μας και τις ημέρες εφημερίας, ενώ η λειτουργική και οργανωτική μας αναδιάρθρωση έχει ως επόμενα κεφάλαια την επέκταση λειτουργίας του νεφρού μέσω της δωρεάς 3
θέσεων αιμοκάθαρσης από την Εθνική Τράπεζα (στάδιο κατάθεσης τεχνικών προσφορών) και μέσω της δημιουργίας χώρου ελεγχόμενης παραμονής της Ψυχιατρικής Κλινικής (δωρεά ιδρύματος ΜΑΡΤΙΝΗ).

Όπως γίνεται αντιληπτό από την παράθεση των ανωτέρω στοιχείων αλλά και από άλλες διοικητές δράσεις όπως δημιουργία παιδοχειρουργικού ιατρείου δημιουργία ηπατολογικού ιατρείου, χρηματοδότηση  ψηφιοποίησης ακτινολογικού εργαστηρίου, συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής μέσω της καρδιολογικής κλινικής, που βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης, ο φορέας μας σιγά σιγά βρίσκει τον βηματισμό του συμμετέχοντας σε ένα ευρύτερο σχέδιο υγειονομικής δράσης για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής τόσο του λεκανοπεδίου όσο και της περιφέρειας.

Για τον λόγο αυτό, οφείλουν οι πάντες να απέχουν από την διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντικών αναφορών, σεβόμενοι κυρίως τον μόχθο και την παρουσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, το οποίο με την συγκινητική του προσπάθεια στηρίζει την επίτευξη των ανωτέρω δράσεων.


Ο Διοικητής


Κωνσταντίνος Παλαιορούτης



Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής

Συνεδρίασε χθες 29/11/2016 το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή.
Κοινή πεποίθηση όλων των μελών είναι ότι το ΕΣΑΝ υπό τη νέα του σύνθεση θα εργαστεί αξιοποιώντας  τα νέα επιστημονικά δεδομένα, τη διεθνή εμπειρία και τις προτάσεις όλων  των Νοσηλευτικών φορέων, με ανιδιοτέλεια, συνεργασία, αλληλοενημέρωση και βούληση για δημιουργική παρουσία,  έτσι ώστε να αποτελέσει πολύτιμο συμβουλευτικό όργανο για τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις του Υπουργείου, για όλα τα επαγγελματικά και επιστημονικά ανοικτά ζητήματα που απασχολούν την Νοσηλευτική κοινότητα της χώρας μας και παρέμεναν για χρόνια σε εκκρεμότητα.
Στα πλαίσια των αρχών και του νέου  τρόπου  λειτουργίας του οργάνου, καλούμε όλους τους φορείς σε μια δημιουργική σύνθεση των απόψεων που πρεσβεύουν, μακριά από  άγονες αντιπαραθέσεις που μόνο αδιέξοδα προσφέρουν. Καλούμε όλους τους Νοσηλευτές-Μαίες-Επισκέπτες υγείας, αξιοποιώντας  τις επιστημονικές γνώσεις και εμπειρία τους, να πλαισιώσουν τις επιτροπές και ομάδες εργασίας που θα συσταθούν, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των επεξεργασιών και παρεμβάσεων του οργάνου προς την Πολιτεία.
Στόχος όλων μας μέσα από την αναβάθμιση του επαγγέλματος του Νοσηλευτή και της καταξίωσης του ρόλου του σε όλα τα επίπεδα κάλυψης υγειονομικών αναγκών, η ποιοτική  αναβάθμιση των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος της χώρας  και η καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών.
Η νέα σύνθεση των μελών του ΕΣΑΝ έχει ως εξής:
ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΗ ΜΑΡΙΑ, του κλάδου ΠΕ Νοσηλευτών, με αναπληρωματικό μέλος τον
ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ του κλάδου ΠΕ Νοσηλευτών, ο οποίος υπηρετεί στο ΔΘΚΑ
Υγεία.
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ, Προϊστάμενος Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και
Δρεπανοκυτταρικής Νόσου, του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτών με αναπληρωματικό μέλος την
ΝΤΑΣΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Προϊσταμένη Ουρολογικής Κλινικής στο Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο, του
κλάδου ΤΕ Νοσηλευτών.
ΚΑΨΙΩΧΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικής Εποπτείας Φορέων Γενικής
Κυβέρνησης του Υπουργείου Υγείας, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού, με αναπληρωματικό
μέλος, τη ΤΖΩΡΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Προϊσταμένη Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Υγείας του
Υπουργείου Υγείας, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού.

ΤΖΙΑΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Τομεάρχης του 5ου Νοσηλευτικού Τομέα Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων,
κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, με βαθμό Α´, με αναπληρωματικό μέλος τη ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Τομεάρχη του Διατομεακού & Ψυχικής Υγείας του Π.Γ.Ν. Πατρών, κλάδου ΤΕ
Νοσηλευτικής με βαθμό Α´.

ΜΟΥΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου
Αθηνών, του κλάδου ΠΕ Νοσηλευτικής, με αναπληρωματικό μέλος την ΚΟΣΜΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Τομεάρχη Νοσηλευτικού Τομέα, κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, με βαθμό Α´
του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής.

ΓΙΑΓΤΖΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Τομεάρχης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Ν.Π. «ΑΓΙΑ
ΣΟΦΙΑ», του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, με βαθμό Α´, με αναπληρωματικό μέλος την
ΝΤΟΥΜΟΥ ΑΓΑΠΗ, του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, η οποία υπηρετεί στο Π.Γ.Ν.Π. «ΑΓΙΑ
ΣΟΦΙΑ», ομοίως.

ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, του κλάδου ΤΕ Επισκεπτών- Επισκεπτριών Υγείας , ο οποίος
υπηρετεί στο ΠΕΔΥ Πειραιά, με αναπληρωματικό μέλος τη ΔΑΜΟΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του
κλάδου ΤΕ Επισκεπτών- Επισκεπτριών Υγείας ,η οποία υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας
Ελευσίνας.

ΜΠΡΙΚΩΡΗ ΜΑΡΙΑ, του κλάδου ΤΕ ΜΑΙΩΝ, η οποία υπηρετεί στο Γ.Ν «ΕΛΕΝΑ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», με αναπληρωματικό μέλος την ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ ΚΑΤΙΝΑ, του κλάδου ΤΕ
ΜΑΙΩΝ, η οποία υπηρετεί στο Γ.Ν «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» ομοίως.

ΣΑΚΟΥΦΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, του κλάδου ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, η οποία υπηρετεί στη Δ/νση
Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, με αναπληρωματικό μέλος τον ΚΛΩΘΟ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, του κλάδου ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, ο οποίος υπηρετεί στο Γ.Ν. «ΑΓΙΟΣ
ΣΑΒΒΑΣ».

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ ΦΩΤΟΥΛΑ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής του
Τ.Ε.Ι Αθηνών, με αναπληρωματικό μέλος την ΟΥΖΟΥΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Αναπληρώτρια
Καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.

Δρ. ΚΥΡΙΤΣΗ – ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗ ΕΛΕΝΗ, Καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής Τ.Ε.Ι.
Αθηνών, Πρόεδρο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος, με αναπληρωματικό
μέλος την ΚΑΣΝΑΚΤΣΟΓΛΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ, Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του
Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ»ΕΕΣ.

ΣΟΥΡΤΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Καθηγήτρια μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Νοσηλευτικής με
αναπληρωματικό μέλος τον ΠΡΕΖΕΡΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ , Αναπληρωτή Καθηγητή του
Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Πρόεδρος του Συμβουλίου ορίζεται ο Δημήτριος Τζιάλλας και αντιπρόεδρος ο Δημήτριος Παπάζογλου.

Προς άρση φορολογικού απορρήτου μέσω του Ευρωπαϊκού Κώδικα Φορολογούμενων


Μια σύσταση που θα φέρει τα πάνω κάτω στις σχέσεις πολιτών και φορολογικής διοίκησης, αλλά και θα αλλάξει άρδην τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν πολίτες και επιχειρήσεις τα ζητήματα της φορολογικής τους συμπεριφοράς περιλαμβάνουν οι "Κατευθυντήριες Γραμμές για ένα πρότυπο Ευρωπαϊκού Κώδικα Φορολογούμενων" που συντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι η άρση του φορολογικού απορρήτου προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στις σχέσεις φορολογούμενων και φορολογικών διοικήσεων αλλά και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.
Όπως τονίζεται στο σχετικό κείμενο, ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Φορολογουμένων παρέχει ένα σύνολο βασικών αρχών που συγκεντρώνει τα κύρια υφιστάμενα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των φορολογουμένων και των φορολογικών διοικήσεων στην Ευρώπη. Για να συνταχθεί ο κώδικας τα κράτη μέλη της Ε.Ε. κλήθηκαν να διατυπώσουν τη γνώμη τους βάσει ενός σχεδίου του παρόντος Ευρωπαϊκού Κώδικα Φορολογουμένων, το οποίο εκπονήθηκε από ομάδα κρατών μελών.
Στον κώδικα σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι η αύξηση της διαφάνειας από την πλευρά των φορολογουμένων θα μπορούσε να επιτευχθεί με την παροχή κινήτρων, όπως είναι η δημοσιοποίηση της καταβολής των φόρων των επιχειρήσεων. Οι φορολογικές διοικήσεις θα μπορούσαν επίσης να εξετάσουν κατά πόσον η αύξηση της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τις αποφάσεις και τις δράσεις για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της φορολογικής απάτης, της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής. Η αύξηση της διαφάνειας σχετικά με τις φορολογικές αποφάσεις θα μπορούσε πράγματι να έχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, σε άλλους τομείς, όπως το περιβάλλον, χρησιμοποιούνται πιστοποιητικά τα οποία επιτρέπουν στους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα από εταιρείες με κοινές κοινωνικές αξίες και δεοντολογία. Στην ουσία, δηλαδή, να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι αν ο επαγγελματίας ή η επιχείρηση της οποίας αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες είναι συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις. Και αναφέρονται και δυο παραδείγματα.
Στη Σουηδία, οι πληροφορίες σχετικά με τους οφειλόμενους φόρους (άμεσους και έμμεσους), τις κοινωνικές εισφορές και λοιπά στοιχεία είναι στην πλήρη διάθεση του κοινού. Κάθε πολίτης μπορεί να ρωτήσει πόσο φόρο έχει καταβάλει ή οφείλει ο οιοσδήποτε. Επίσης, στη Φινλανδία, διατίθεται ανοικτή διαδικτυακή βάση δεδομένων των επιχειρήσεων, όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί για το φορολογητέο εισόδημα και το ποσό του φόρου που πρέπει να καταβληθεί.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και στην Ελλάδα είχε εξεταστεί η θέσπιση σχετικής πρόβλεψης ενώ υπήρχε και στον προηγούμενο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Προβλεπόταν ότι στις εφορίες θα έπρεπε να αναρτηθούν σε "πρόσφορη θέση τα φορολογικά δεδομένα επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Ωστόσο, ουδέποτε υλοποιήθηκε αυτή η πρόβλεψη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κατευθυντήριες γραμμές για τον Κώδικα δεν εκφράζουν απαραίτητα την επίσημη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή των κρατών μελών της ΕΕ. Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί ότι πρόκειται για μη δεσμευτικό έγγραφο το οποίο θεωρείται πρότυπο στο οποίο τα κράτη μέλη μπορούν να προσθέσουν ή να προσαρμόσουν τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να ανταποκρίνονται στις εθνικές ανάγκες και συνθήκες. Δείχνει, ωστόσο, τις κατευθύνσεις στις οποίες κινούνται οι σχέσεις φορολογούμενων και φορολογικών διοικήσεων.
Του Σπύρου Δημητρέλη
/www.capital.gr

"Μαχαίρι" στις συντάξεις 260.000 διπλοσυνταξιούχων υπέρ ΕΟΠΥΥ!

Εγκεφαλικά σε συνταξιούχους στο ΙΚΑ προκάλεσε η καταβολή της σύνταξης στις 28 Νοεμβρίου. Υστερα από καταγγελίες στο newsit.gr για νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις διαπιστώθηκε νέο "χτύπημα", που αυτή τη φορά προήλθε από τις κρατήσεις που επιβλήθηκαν για ασθένεια.

Οι άτυχοι συνταξιούχοι ανέρχονται σε 260.000 περίπου και τα χρήματα που πήραν με τη σύνταξή τους ήταν λιγότερα από εκείνα που είχαν πάρει τον προηγούμενο μήνα. Το "μαχαίρι" και αυτή τη φορά ήταν μνημονιακό και έπεσε υπέρ... ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μνημονιακές ρυθμίσεις οι διπλοσυνταξιούχοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να πληρώνουν το 6% και της δεύτερης σύνταξης υπέρ ασθενείας. Η κράτηση αυτή ισχύει από την 1 Ιουλίου 2017, αλλά άρχισε να υλοποιείται με την τελευταία καταβολή της σύνταξης.

Αυτό σημαίνει ότι στην τελευταία σύνταξη γίνεται κράτηση 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ, ενώ το ποσό είναι μεγαλύτερο γιατί άρχισαν να εισπράττονται και τα αναδρομικά από την 1 Ιουλίου 2017.

Για να γίνει αντιληπτό θα αναφέρουμε πως στην περίπτωση που η δεύτερη σύνταξη είναι 400 ευρώ η μείωση της σύνταξης είναι 24 ευρώ συν ένα μέρος των αναδρομικών, αν το ποσό της δεύτερης σύνταξης η παρακράτηση είναι 30 ευρώ το μήνα και στο ποσό αυτό προστίθεται και τμήμα των αναδρομικών.

Από το ρεπορτάζ διαπιστώθηκε πως έχουν γίνει περικοπές και σε επικουρικές συντάξεις, παρότι το μεικτό άθροισμα των δύο συντάξεων είναι μικρότερο από 1.300 ευρώ.

Στο σημείο αυτό, όποιος συνταξιούχος δει πως του κόπηκε η επικουρική σύνταξη ενώ το άθροισμα κύριας και επικουρικής ήταν χαμηλότερο από 1.300 ευρώ μεικτά, να σπεύσει στο ΙΚΑ της περιοχής του και να συζητήσεις διευκρινίσεις.
www.newsit.gr/

28ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS, σε πτώση τα νέα κρούσματα της HIV λοίμωξης το 2016 στην Ελλάδα;


Επιδημιολογικά δεδομένα
Από δεδομένα που προέρχονται από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., αλλά και στοιχεία των Μονάδων Λοιμώξεων που έχει συλλέξει η Ε.Ε.Μ.Α.Α., προκύπτει σαφής μείωση των νέων κρουσμάτων HIV λοίμωξης που ανέρχεται σε ποσοστό 40%. Στα νέα κρούσματα παρατηρείται σταθερή μείωση των νέων μολύνσεων μεταξύ των ΧΕΝ, αλλά για πρώτη φορά καταγράφεται και μείωση του ποσοστού των ΜΣΜ. Βέβαια, αυτή η μείωση του ποσοστού των νέων κρουσμάτων θα πρέπει να επαναξιολογηθεί στο τέλος του έτους και να επιβεβαιωθεί κατά το 2017.
Από τα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα, υπολογίζεται ότι το 2015, 36,7  εκατομμύρια ζουν με HIV λοίμωξη, εκ των οποίων τα 1,8 εκατομμύρια είναι παιδιά. Αξίζει να τονισθεί ότι το 40% αυτών των ατόμων αγνοεί την λοίμωξη.
Κατά το ίδιο έτος, έχουν καταγραφεί 2,1 εκατομμύρια νέες λοιμώξεις που σηματοδοτεί ελάττωση κατά την τελευταία πενταετία κατά 6%. Επίσης, έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση των ατόμων υπό αντιρετροϊκή αγωγή, 17 εκατομμύρια τον 12/2015 σε σύγκριση με 7,5 εκατομμύρια το 2010, δηλαδή περίπου 50% των ατόμων με HIV λοίμωξη έχουν πρόσβαση στην αντιρετροϊκή θεραπεία.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Aids, στην Θεσσαλονίκη


Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης για 16η συνεχόμενη χρονιά έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου 2016 – Παγκόσμιας Ημέρας AIDS στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Φέτος η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τη συλλογικότητα HOMOphonia Thessaloniki Pride, το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», το «ThessCheckpoint» και το «Κέντρο Ζωής». Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.ΤΕ.Ι. Θεσσαλονίκης.

Στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον», θα λάβουν χώρα σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS.
Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι: «Ενημερώσου - Προφυλάξου - Στήριξε- Αγκάλιασε - Εξετάσου».

Έντυπο ενημερωτικό και προωθητικό υλικό καθώς και προφυλακτικά θα διανέμονται καθ'  όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από σειρά δρώμενων. Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν οι σχολές χορού DanceStudio Παπάζογλου και η ομάδα HipHop FayhVybz. Θα παραστεί η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και η μουσική μπάντα Paranaue. Η Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Ζωής θα παρουσιάσει Θεατρικό δρώμενο υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μ. Γρίβα (UbuArtCrew).


Η αφή κόκκινων κεριών, που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS, θα πραγματοποιηθεί στις 19:30.                                                                                                                  

Απόφαση σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: Απαγορεύεται η πώληση καλλυντικών που δοκιμάστηκαν σε ζώα!

Σύμφωνα με νέα γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, ακόμα και αν οι δοκιμές έγιναν σε τρίτες χώρες που η νομοθεσία το επιτρέπει, όπως η Κίνα ή η Ιαπωνία.

Στην αίτηση γνωμάτευσης του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου προσέφυγε το Ανώτερο δικαστήριο Αγγλίας και Ουαλίας, τμήμα αστικών, εμπορικών και διοικητικών διαφορών, στο οποίο απευθύνθηκε η European Federation for Cosmetic Ingredients (EFfCI) που εκπροσωπεί τους παρασκευαστές συστατικών για καλλυντικά προϊόντα εντός της Ε.Ε. Τ

Tρία μέλη της ένωσης αυτής είχαν πραγματοποιήσει πειράματα σε ζώα σε τρίτες χώρες, που η νομοθεσία το επιτρέπει και διέθεταν τα προϊόντα τους σε αυτές.

Η EFfCI προσέφυγε στη βρετανική δικαιοσύνη για να διευκρινιστεί αν θα επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις, σε περίπτωση που διέθεταν στη βρετανική αγορά τα συγκεκριμένα καλλυντικά προϊόντα.

Σύμφωνα με την άποψη της EFfCI δεν συνέτρεχε παράβαση του κανονισμού της Ε.Ε., όταν αυτές οι δοκιμές είναι νόμιμες στα κράτη στα οποία έχουν διεξαχθεί! Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν συμφώνησε με αυτήν την τοποθέτηση και έκλεισε οριστικά αυτό το ενδεχόμενο.

Nα τι αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Μετά από εξέταση της υπόθεσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τοποθέτηση στην αγορά της Ένωσης καλλυντικών προϊόντων, ορισμένα συστατικά των οποίων έχουν αποτελέσει αντικείμενο δοκιμών σε ζώα εκτός του εδάφους της Ένωσης προκειμένου να επιτραπεί η διάθεση καλλυντικών προϊόντων στο εμπόριο εντός τρίτων χωρών, μπορεί να απαγορευτεί αν τα δεδομένα που προκύπτουν από τις δοκιμές αυτές χρησιμοποιούνται για να αποδειχθεί η ασφάλεια των εν λόγω προϊόντων με σκοπό την τοποθέτησή τους στην αγορά της Ένωσης.»
http://dogway.gr

Ο Υπουργός Υγείας στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αυτή την περίοδο συζητάμε τις μεταρρυθμίσεις και τα διαρθρωτικά μέτρα. Σπάνια γίνεται συζήτηση για τις ανάγκες των ανθρώπων. Οι πολιτικές υγείας έχουν κυρίως τις ανάγκες των επαγγελματιών υγείας, αλλά σπάνια των ασθενών.
Η πατρίδα μας χάρη στη συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού της κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να σταθεί μέσα στη Ευρώπη. Η Κυβέρνηση προσπαθεί για τη δικαιότερη κατανομή των βαρών, γιατί η συμφωνία είναι ετεροβαρής. Υπάρχει ασυμμετρία ανάμεσα στις ανάγκες και στους πόρους. Είμαστε σε καθεστώς επιτροπείας. Χρειάζεται λοιπόν ένα σοβαρό σχέδιο.

Οι μεταρρυθμίσεις στόχο έχουν την εξίσωση ενός βιώσιμου συστήματος υγείας και της κοινωνικής πολιτικής με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες. Αρχίζει να δρομολογείται μία ενίσχυση του συστήματος με ανθρώπινο δυναμικό. Προχωράμε σταθερά στην αναβάθμιση του συστήματος υγείας, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν ιατρο-κεντρικό και νοσοκομειο-κεντρικό.  
Με νέες δομές και με σεβασμό στις ανάγκες του ασθενή κάνουμε τις παρεμβάσεις μας.
Καλύψαμε τις ανάγκες των ανασφάλιστων πολιτών, βοηθώντας την πρόσβαση όλων ασχέτως εργασιακής η εισοδηματικής κατάστασης.
Θα αναβαθμίσουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση υγείας.
Ο έλεγχος της ζήτησης θα έρθει μέσα από τη χρήση διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
Η διαχείριση των τιμών φαρμάκων είναι ζητούμενο ειδικά στην κατηγορία των καινοτόμων φαρμάκων.
Προσπαθούμε με αγώνα κατά της διαφθοράς να καταπολεμήσουμε τις εστίες εκμετάλλευσης του ασθενή.
Η πρωτοβάθμια περίθαλψη αποτελεί προτεραιότητα και είναι μία μεταρρύθμιση που εκκρεμεί. Θα βασιστούμε και σε Ευρωπαϊκούς πόρους, γιατί το κόστος είναι μεγάλο.


Αλλάζουμε το μοντέλο από την αγορά υπηρεσιών σε μία ολιστική αντιμετώπιση των αναγκών του ασθενή.

Επιστημονική αναγκαιότητα και όχι μετανάστευση η φυγή γιατρών και υγειονομικών στο εξωτερικό


Μια Ελληνική εταιρεία με μεγάλη εμπειρία βοηθά γιατρούς και υγειονομικούς να βρουν εργασία στο εξωτερικό

Συνέντευξη στην Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, medlabnews.gr
Με την οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, γίνεται πιο ζοφερή για τους γιατρούς η ανάγκη τους να φύγουν για το εξωτερικό, είτε για να τελειώσουν την ειδικότητά τους είτε για μετεκπαίδευση. Όλο και περισσότεροι γιατροί οι οποίοι αναζητούν εργασία εγκαταλείπουν την πατρίδα και ψάχνουν εργασία σε νοσοκομεία ευρωπαϊκών χωρών. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται μία αύξηση 40% των αιτήσεων από Έλληνες για νοσοκομειακές δουλειές στο εξωτερικό. Τα τελευταία τρία χρόνια 15.000 γιατροί έψαξαν και βρήκαν εργασία στο εξωτερικό. Εύλογο είναι να γεννώνται διάφορα ερωτήματα, που κλήθηκε να μας αποσαφηνίσει ο κ. Μιχάλης Σερασκέρης *, επικεφαλής της Hrstrategy, μιας Ελληνικής εταιρείας συμβούλων επιλογής και αξιολόγησης επιστημόνων και στελεχών, που έχει μεγάλη εμπειρία στην εξεύρεση θέσεων εργασίας υγειονομικών σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.
1. Κύριε Σερασκέρη, πόσοι γιατροί έχουν φύγει και πόσοι θέλουν να φύγουν από την χώρα μας για να εργαστούν στο εξωτερικό;

Έχει μετρηθεί ότι όλα τα έτη της κρίσης από το 2009 έως και φέτος περίπου 2.500 ιατροί το χρόνο ζητούν το πιστοποιητικό “Good Standing” το οποίο πρέπει να προσκομίσουν στις υγειονομικές αρχές άλλων χωρών προκειμένου να αιτηθούν την εγγραφή τους προς τους ιατρικούς και οδοντιατρικούς συλλόγους.


2. Υπάρχουν πέρα από τους γιατρούς και άλλοι που έχουν ευκαιρία να βρουν εργασία στο εξωτερικό;

Καθημερινά απευθύνονται σε εμάς μερικές δεκάδες υγειονομικοί (ιατροί, οδοντίατροι, νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτών, τεχνολόγοι, φυσιοθεραπευτές) οι οποίοι εκφράζουν εντονότατα την ανησυχία μήπως απαξιωθούν επιστημονικά όσο η κρίση αυτή συνεχίζεται χωρίς τέλος. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτό, καθώς η κυριότερη απειλή ιδίως προς τον ιατρό και οδοντίατρο δεν είναι μήπως πεινάσουν, αλλά όντως να απολέσουν την επιστημονική τους αξία παραμένοντας σε μία χώρα της οποίας ο υγειονομικός χάρτης ζητάει πολλά αλλά προσφέρει λίγα

3. Για πιο λόγο πιστεύετε θέλουν να πάνε στο εξωτερικό;

Οι περισσότεροι επιθυμούν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με περισσότερες εμπειρίες. Λίγα απέμειναν να κάνουν οι γιατροί σήμερα στη χώρα μας, καθώς οι ασθενείς τόσο στον ιδιωτικό αλλά ακόμα και στο δημόσιο τομέα πλέον καταφεύγουν στους ιατρούς μόνο για τα απολύτως αναγκαία. Χωρίς μάλιστα να θέλω να εισάγω έναν νεολογισμό στην ελληνική γλώσσα μας, δεν θα μιλούσα περί μετανάστευσης αλλά περί «επιστημονικής αναγκαιότητας», καθώς ο επιστήμων αναδεικνύεται εκεί που οι απαιτήσεις είναι υψηλές, ιδίως ο ιατρός που επιτελεί λειτούργημα, όχι επάγγελμα.


4. Τι λένε οι υγειονομικοί που ήδη εργάζονται στο εξωτερικό;

Οι Έλληνες αγαπούν την πατρίδα τους και δεν θα ήθελα να την αποχωριστούν αν δεν υπήρχαν σπουδαίοι λόγοι. Δυστυχώς όμως οι συνθήκες εργασίας μεταβάλλονται προς το δυσμενέστερο. Ο βιοϊατρικός εξοπλισμός απαξιώνεται και σε μερικές περιπτώσεις εξαφανίζεται, η επιστημονική εκπαίδευση έχει συρρικνωθεί δραματικά, η υποστελέχωση των νοσοκομείων επίσης αναγκάζει τους ιατρούς μερικές φορές να διενεργούν πάρεργες εργασίες προσπαθώντας να συμβάλλουν στην επιτυχή ολοκλήρωση μιας βάρδιας. 


5. Ποιες χώρες προτιμώνται και ποιες έχουν τις καλύτερες προοπτικές;

Στη Βόρεια Ευρώπη με την οποία η εταιρία μας ασχολείται, οι χώρες (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία, Δανία, Αυστρία, Ελβετία, Λουξεμβούργο κα) έχουν κηρύξει μία «επιστράτευση επιστημόνων». Για παράδειγμα μόνο στη Γαλλία ζητούνται επισήμως 20.000 ιατροί και οδοντίατροι να στελεχώσουν κάθε υγειονομική υπηρεσία. Ένα τεράστιο σύστημα υγείας όσο το Γαλλικό είναι λογικό να προσφέρει επομένως σημαντικές διεξόδους στους Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι με τη μεσογειακή τους κουλτούρα «δένουν» απόλυτα με τις πεποιθήσεις αυτού του λαού, και έτσι προκύπτουν οι ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης των Ελλήνων επιστημόνων.

6. Στην Μεγάλη Βρετανία λόγω του brexit υπάρχουν προοπτικές;

Κατ’ αρχήν μέχρι σήμερα δεν διαφαίνεται κάποιο Brexit, το οποίο και αν ακόμα συμβεί -όποτε συμβεί- είναι αδύνατο να καταλάβει τον υγειονομικό τομέα της Βρετανίας ο οποίος κατά 18% στελεχώνεται από μετανάστες, ποσοστό που σύμφωνα με όλες τις σχετικές προβλέψεις αναμένεται να διπλασιαστεί, σε καμία περίπτωση να μειωθεί.

7. Σε αραβικές χώρες μπορούν να εργαστούν γυναίκες;

Ναι βεβαίως και μάλιστα σε μερικές θέσεις επιλέγονται μόνο γυναίκες όπως πχ. Γυναικολόγοι. Πολύ πιθανό να χρειαστεί σε μερικές περιοχές να φορέσεις μία γυναίκα ένα νικάμπ ή εν πάσει περιπτώσει να μην της επιτρέπεται η δημόσια έκθεσή της σε πισίνα με μαγιό, τα περισσότερα νοσοκομεία όμως των Αραβικών χωρών έχουν αρχίσει να απασχολούν κατά πλειοψηφία δυτικούς ιατρούς (άνδρες και γυναίκες), ενώ πάρα πολλά από αυτά έχουν ασθενείς κατά πλειοψηφία δυτικούς, και έτσι η γυναίκα ιατρός σπανίως θα έρθει σε δύσκολη θέση εξαιτίας του φύλου της.

8. Tι προβλήματα μπορούν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί που πάνε στο εξωτερικό;

Η μετανάστευση έχει προβλήματα, προσαρμογής κυρίως στη νέα κουλτούρα. Δεν είναι σπίτι σου η κάθε χώρα όπως είναι η Ελλάδα, αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα.

9. Eίναι δύσκολη η διαδικασία;

Είναι ανάλογη εκείνης που πρέπει να επιτελέσει κάποιος προκειμένου να εγγραφεί στους αντίστοιχους ελληνικούς συλλόγους, προσθέτοντας και τη μετάφραση των εγγράφων στη γλώσσα προορισμού, διαδικασία που διαρκεί από 8 έως 15 ημέρες συνολικά.

10. Εσείς τι ακριβώς κάνετε και πώς μπορεί να βοηθήσετε; 

Οι υπηρεσίες μας που παρέχονται εξ΄ ολοκλήρου δωρεάν προς τους υγειονομικούς είναι οι πιο κάτω:
- Ανάλυση των επαγγελματικών και επιστημονικών αναγκών των υγειονομικών,

- Εύρεση θέσης εργασίας στο εξωτερικό σε συγκεκριμένους εργοδότες, όχι απλά αιτήσεις,

- Διεκπεραίωση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών Ελλάδας και Εξωτερικού “από το Α έως το Ω”,

- Αναγγελία ιατρών κι οδοντιάτρων στο Υπουργείο Υγείας και εγγραφή στον Ιατρικό Σύλλογο πόλης και χώρας προορισμού,

- Έκδοση άδειας εργασίας, παραμονής, απόκτηση συνταγολογίου, συμβάσεις με αλλοδαπούς ασφαλιστικούς οργανισμούς,

- Εύρεση κατοικίας, υποδοχή στο αεροδρόμιο, υποδοχή της οικογένειας σας, αναζήτηση σχολείου ή πανεπιστημίου για τα παιδιά.

11. Τι κόστος έχει η διαδικασία εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό για τον ενδιαφερόμενο

Κανένα κόστος. Οι πελάτες μας-ξένα νοσοκομεία αναλαμβάνουν όλα τα κόστη. Για μας οι υγειονομικοί δεν είναι πελάτες και γι’ αυτό ουδέποτε ζητήσαμε χρήματα.

12. Τι διαφορά έχετε εσείς σε σχέση με τις πολλές εταιρείες που κάνουν αυτήν την δουλειά χρόνια και είναι από το εξωτερικό;

Λογικό σε περιόδους τέτοιων ευκαιριών για απασχόληση, πολλοί να βλέπουν μία επιχειρηματική ευκαιρία. Είναι όμως ελάχιστες οι εταιρίες -κυρίως ιδιώτες- που προσφέρουν τις δικές μας υπηρεσίες, μάλιστα μερικοί λαμβάνουν και χρήματα από ιατρούς και νοσηλευτές, ενώ εμείς ούτε ένα σεντ καθότι αμειβόμαστε εξ΄ ολοκλήρου από τα ξένα νοσοκομεία-πελάτες μας. Λογικό λοιπόν διάφοροι να προσπαθούν αν εισέλθουν στο χώρο, ελάχιστοι έχουν τη δική μας αφοσίωση στους θεράποντες της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής. Αυτός είναι ο κύρος λόγος που προσφέρουμε προσωπικές υπηρεσίες, αποφεύγοντας εκθέσεις, ουρές αναμονής, γενικότητες, αλλά ψάχνουμε πολύ καλά την κάθε θέση εργασίας με βάση τα προσόντα καθενός εκάστου ιατρού προκειμένου ο ιατρός να μείνει ευχαριστημένος, όχι απλά να πάρει ένα μεροκάματο. Θα ήθελα να τονίσω ότι στην ομάδα μας, είμαστε επιστήμονες του κλάδου υγείας, όχι ατζέντηδες επομένως. Γι αυτό και συναντιόμαστε στα γραφεία μας ή τα ιατρεία και τα νοσοκομεία τους, προσκολλημένοι στην εχεμύθεια, προσφέροντας υπηρεσίες με βάση τις δικές τους ανάγκες, όχι τις δικές μας. 
Για πληροφορίες και για να μιλήσετε με τον κ. Σερασκέρη, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 6815637, ή στείλτε mail στο mail@medlabnews.gr

* Μιχαήλ Σερασκέρης, Διοικητικός Επιστήμων, Οικονομολόγος της Υγείας, Νομικός, στέλεχος διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού από το 1992 και σύμβουλος ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού. 

Διαβάστε επίσης

Γιατροί, υγειονομικοί φεύγουν για εργασία, στο εξωτερικό. Χρήσιμες απαντήσεις σε ερωτήσεις πριν την οριστική απόφαση


Τι έγγραφα χρειάζεται ένας γιατρός που θέλει να εργαστεί στην Γερμανία;

Απίστευτο. Φαίνεται να τερμάτισαν στον Μαραθώνιο, αλλά δεν έτρεξαν ποτέ

Η φωτογραφία από τον τερματισμό του πριν από δύο εβδομάδες στον Μαραθώνιο της Αθήνας είναι ακόμη διαθέσιμη στο Διαδίκτυο. Ντυμένος στα μαύρα, με καπέλο και γυαλιά ηλίου να κρύβουν το πρόσωπό του, αλλά την κολλητή μπλούζα να τονίζει τα παραπανίσια κιλά του, ο 47χρονος φαίνεται να καλύπτει με άνεση τα τελευταία μέτρα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο. Ο χρόνος του είναι 3 ώρες και 31 λεπτά. Μια προσεκτική ματιά όμως στα σημεία ελέγχου της διαδρομής εγείρει υποψίες.
Δεν έχει καταγραφεί πέρασμά του στους σταθμούς των 5, 10 και 15 χιλιομέτρων. Εμφανίζεται ξαφνικά για πρώτη φορά στα μισά της διαδρομής. Αυτός ο άγνωστος, μεσήλικας, ερασιτέχνης δρομέας φαίνεται να έχει τρέξει τα 21,1 χλμ. σε 56.13, δύο λεπτά δηλαδή πιο γρήγορα από την παγκόσμια επίδοση (58.23). Είναι ξεκάθαρο ότι έκλεψε.
Δεν είναι ο μόνος όμως που έκοψε δρόμο στον αγώνα της 13ης Νοεμβρίου. Μαζί με τον Νίκο Πολιά, παλιό πρωταθλητή του μαραθωνίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει την ηλεκτρονική χρονομέτρηση, εξετάζουμε μία προς μία παρόμοιες περιπτώσεις. Ολοι τους έχουν αποκλειστεί και οι χρόνοι τους δεν περιλαμβάνονται στα επίσημα αποτελέσματα. Στον Μαραθώνιο τερμάτισαν 13.772 δρομείς, αλλά οι παραβάτες δεν ξεπερνούν τις λίγες δεκάδες. Δεν είναι ακόμη διαθέσιμος ο ακριβής αριθμός τους, καθώς η επεξεργασία των στοιχείων συνεχίζεται.
Ενδεικτικά πάντως δρομέας που κάλυψε τα 42 χλμ. σε 4 ώρες και 27 λεπτά εμφανίζεται να έχει τρέξει το πρώτο μισό της διαδρομής σε... 31 λεπτά. Τουλάχιστον τρεις δρομείς φαίνεται ότι ξεκινούν τον αγώνα τους στο 30ό χιλιόμετρο, τερματίζοντας στο στάδιο στις 3 ώρες. Σε μια από τις πιο σύνθετες περιπτώσεις ερασιτέχνης δρομέας, γιατρός στο επάγγελμα, έχει καταγραφεί σε όλα τα σημεία ελέγχου με τελικό χρόνο κάτω από 3 ώρες και 30 λεπτά. Ο ρυθμός του όμως σε διαφορετικά κομμάτια της διαδρομής δεν είναι φυσιολογικός. Τρέχει τα πρώτα και πιο βατά 15 χιλιόμετρα του αγώνα σε 1 ώρα και 20 λεπτά, ενώ διανύει τα επόμενα, ανηφορικά 20 χιλιόμετρα σε 1 ώρα και 18 λεπτά. Και το δικό του όνομα πλέον δεν βρίσκεται στα επίσημα αποτελέσματα. Στο προφίλ του όμως στο Facebook δέχεται τα συγχαρητήρια γνωστών του και γράφει ότι έμεινε ανικανοποίητος από την επίδοσή του. Την επόμενη φορά, σημειώνει, θα είναι πιο γρήγορος.
«Η ματαιοδοξία είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ανθρώπων. Θέλουν να απολαύσουν τη χαρά του τερματισμού χωρίς να προσπαθήσουν πραγματικά», λέει στην «Κ» ο Γιώργος Δούσης, υπεύθυνος διαδρομής του μαραθωνίου της Αθήνας. Οπως εξηγεί ο ίδιος, κάθε χρόνο αναλαμβάνει τον ρόλο «λαγωνικού» προσπαθώντας να εντοπίσει παραβάτες. «Δεν παραφυλάω στις ρεματιές ή στα σοκάκια την ημέρα του αγώνα», λέει. «Εχουμε δικλίδες ασφαλείας για όσους θελήσουν να κλέψουν». Σε αυτόν καταλήγουν όλες οι ενστάσεις ή καταγγελίες δρομέων, καθώς και οι ύποπτες επιδόσεις που καταγράφει η ομάδα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του κ. Πολιά. Επειτα ο κ. Δούσης αντιπαραβάλλει τους χρόνους με το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο της διοργάνωσης.
Στον αριθμό που καρφιτσώνει στην μπλούζα του κάθε δρομέας υπάρχει τσιπάκι ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Σε εννέα σημεία της διαδρομής τοποθετούνται ειδικοί τάπητες για την καταγραφή των αθλητών. Σε κάποια από αυτά οι διοργανωτές στήνουν και δικές τους κάμερες.
Δρομέας παρακολούθησης
Σε παλαιότερη διοργάνωση στον αγώνα των 10.000 μ. που διεξάγεται παράλληλα με τον μαραθώνιο της Αθήνας, ο κ. Δούσης αντιμετώπισε άλλη μία δύσκολη περίπτωση. Ερασιτέχνης δρομέας 60 ετών με αξιοπρεπείς χρόνους φαινόταν ότι είχε τρέξει στο πιο ανηφορικό κομμάτι με ρυθμό λίγο πιο πάνω από τρία λεπτά ανά χιλιόμετρο. Η τελική του επίδοση δεν καταμετρήθηκε και ο δρομέας παραπονέθηκε. «Οταν μου αποδείξετε ότι είστε πιο γρήγορος στην ανηφόρα από τον Κιπτανούι (επαγγελματίας Κενυάτης δρομέας) τότε θα παραδεχθώ ότι έχω κάνει λάθος», του είπε ο κ. Δούσης.
Οταν είδε ότι ο ίδιος δρομέας είχε δηλώσει συμμετοχή σε επόμενη διοργάνωση, σκέφτηκε να πάρει πιο δραστικά μέτρα. Εβαλε έναν αθλητή να παρακολουθήσει σε όλη τη διαδρομή τον 60χρονο για να διαπιστώσει εάν ή πώς θα προσπαθούσε να κόψει δρόμο. Τελικά, την ημέρα του αγώνα ο ερασιτέχνης δρομέας δεν φάνηκε στη γραμμή της εκκίνησης.
«Πέρυσι, δύο κυρίες φανερά αγύμναστες ξεκίνησαν στον Μαραθώνιο. Ηταν από τις τελευταίες, σχεδόν περπατούσαν. Κάποια στιγμή τερμάτισαν. Δεν ανιχνεύθηκαν όμως σε καμία φωτογραφία στη διαδρομή», λέει ο κ. Δούσης. Στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί ότι δρομείς που ανέβαιναν στο όχημα εγκατάλειψης αποβιβάζονταν σε κάποιο σημείο της διαδρομής και τερμάτιζαν κανονικά στο στάδιο παίρνοντας το αναμνηστικό μετάλλιο. Με το φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων όμως και αυτοί διαγράφονταν.

Αγωνίστηκαν με περυσινό αριθμό
Πέρα από εκείνους που έκοψαν δρόμο υπήρξαν και ορισμένοι που αγωνίστηκαν χρησιμοποιώντας νούμερα της περυσινής διοργάνωσης. Συνολικά 77 παλιά νούμερα επαναχρησιμοποιήθηκαν φέτος. Με αυτόν τον τρόπο όσοι τα φόρεσαν κατάφεραν να μπουν στη διαδρομή, να απολαύσουν όλες τις βασικές παροχές (ισοτονικά ποτά, αναμνηστικό μετάλλιο) χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο συμμετοχής (από 40 έως 110 ευρώ για τον Μαραθώνιο ανάλογα με τις προσφορές) που κατέβαλαν χιλιάδες άλλοι δρομείς.
Ο κ. Πολιάς εξηγεί ότι η ανίχνευσή τους ήταν εφικτή από το τσιπάκι που είναι τοποθετημένο στον αριθμό, καθώς κάθε παρτίδα χρησιμοποιείται για μία και μοναδική φορά και φέρει ξεχωριστό κωδικό. Οπως είναι επόμενο και αυτοί διαγράφηκαν από τα αποτελέσματα.
Οι παλιοί αριθμοί δημιούργησαν όμως κι ένα παράδοξο: να τρέχουν στον ίδιο αγώνα δρομείς με ίδιο νούμερο. Την ημέρα του μαραθωνίου ο κ. Δούσης εντόπισε έναν από αυτούς. Φορούσε περυσινό, γυναικείο νούμερο και το είχε διπλώσει έτσι ώστε να μην είναι ορατό το όνομα κάτω από τους αριθμούς.
«Εάν κάποιος προσπαθήσει να κλέψει δεν σέβεται τους αθλητές, ούτε τη διοργάνωση», λέει στην «Κ» ο συντονιστής του μαραθωνίου της Αθήνας, Μάκης Ασημακόπουλος. Παρόμοια περιστατικά δρομέων που δεν τηρούν τους κανόνες προκύπτουν και σε άλλους διεθνείς Μαραθωνίους, γι’ αυτό και ειδικές ομάδες αναλαμβάνουν τον έλεγχο των επιδόσεων. Η υπεύθυνη εγγραφών του Μαραθωνίου της Αθήνας, Τότα Γκολφινοπούλου, λέει ότι κάθε χρόνο αναζητούνται και άλλοι τρόποι για τη θωράκιση της διοργάνωσης. Ο κ. Ασημακόπουλος προσθέτει ότι κάθε καταγγελία ελέγχεται, αλλά πέρα από τη διαγραφή επιδόσεων δεν υπάρχει πειθαρχικός κανονισμός για επιβολή ποινών σε ερασιτέχνες. Μόνον εάν ο παραβάτης συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα η ομοσπονδία στίβου αποφασίζει ποιες θα είναι οι κυρώσεις.

Για διαταραχές Πρόσληψης Τροφής - βουλιμία, ανορεξία, υπερφαγία, σε ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ


Σχετικά με τη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο:

Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1990, αρχικά ως ειδικό εξωτερικό ιατρείο. Aπό το 2004 και την επίσημη  θεσμοθέτηση ως Μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, λειτουργούν πλέον δύο θεραπευτικά  προγράμματα, το ενδονοσοκομειακό  (δύναμης 3 κλινών) και το εξωνοσοκομειακό. Το εξωνοσοκομειακό θεραπευτικό πρόγραμμα, διαθέτει συνδυασμό ατομικής γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας και ομαδικής ψυχοεκπαίδευσης οικογενειών. Από το 2011 λειτουργεί  και ειδικό πρόγραμμα διαλεκτικής-συμπεριφορικής θεραπείας  για ασθενείς, που εκτός από τη διαταραχή πρόσληψης τροφής πάσχουν και από οριακή διαταραχή προσωπικότητας. H μονάδα, εκτός από το κλινικό και ερευνητικό της έργο, έχει αναπτύξει έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα με στόχο την εκπαίδευση ειδικών της ψυχικής υγείας στη θεραπεία των διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Τη συνεργασία της με τη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής, του ΕΚΠΑ στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο για τη δημιουργία της ιστοσελίδας www.edtalk.gr ανακοίνωσε η Cana Laboratories και η σειρά περιποίησης προσώπου EXELIA Cosmetics. 
Πρόκειται για μία εξειδικευμένη ιστοσελίδα που παρέχει, όχι μόνο αξιόπιστη πληροφόρηση για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής, αλλά και τη δυνατότητα, εάν ο χρήστης το επιθυμεί, να μπορεί να προχωρήσει στην παρακολούθηση ενός ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος παρέμβασης για την ψυχογενή βουλιμία, που θα τον οδηγεί βήμα προς βήμα στο να γνωρίσει τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης διαταραχής.

O Φραγκίσκος Γονιδάκης, Eπίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Υπεύθυνος του Προγράμματος παρουσίασε την ιστοσελίδα και τους στόχους της, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεία αναφορικά με την ψυχογενή ανορεξία, την ψυχογενή βουλιμία και τη διαταραχή υπερφαγίας.
Ο κ. Γονιδάκης, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Αν και το κοινό γνωρίζει περισσότερο την ψυχογενή ανορεξία λόγω των δραματικών επιπτώσεων της στην υγεία του ατόμου, η ψυχογενής βουλιμία είναι πολύ περισσότερο συχνή. Δυστυχώς, όμως παραμένει μια “κρυφή” διαταραχή, καθώς το άτομο συχνά ντρέπεται να ζητήσει βοήθεια».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η πρέσβειρα των προϊόντων EXELIA, Ναταλία Δραγούμη, η οποία, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη νέα αυτή συνεργασία. Τα EXELIA Cosmetics αποδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, ότι εκτός από ένα όμορφο πρόσωπο, προσφέρουν κι ένα κοινωνικό πρόσωπο».
Ο Βύρων Καραγιαννόπουλος, Product Manager των EXELIA Cosmetics επισήμανε: «Από τη δημιουργία τους τα EXELIA Cosmetics συνδέθηκαν με την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη τριών παθήσεων που απειλούν σήμερα την υγεία των γυναικών.  Η συγκεκριμένη συνεργασία αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευση μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γονιδάκη για την εξαιρετική συνεργασία και να τον συγχαρώ για το σημαντικό του έργο».


Παρουσίαση του βιβλίου "Το θέατρο της Έλενας Πέγκα" στο Polis Art Cafe στις 29-11-2016

Η Κάπα Εκδοτική σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Ουρανίας Αναγνώστου Το θέατρο της Έλενας Πέγκα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στις 20:30, στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Αρσακείου Μεγάρου, Αθήνα).
Θα μιλήσουν:

Δημήτρης Τσατσούλης, κριτικός, καθηγητής Σημειωτικής της Παράστασης και Θεωρίας της Επιτέλεσης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών

Γιώργος Π. Πεφάνης, αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας και Θεωρίας του Θεάτρου και του Δράματος στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών - κριτικός θεάτρου

Καίτη Διαμαντάκου-Αγάθου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Θα συντονίσει η Κάτια Δημοπούλου, δημοσιογράφος.


ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από επικοινωνία με την αντίστοιχη υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, οριοθετήθηκε το τελικό πλαίσιο υποβολής των δικαιολογητικών για την εκκαθάριση του 10% των επισκέψεων που εκκρεμούν από το 2012-2015, που πρέπει να διευθετηθεί άμεσα.

« 1) Σύμφωνα και με τις οδηγίες, θα πρέπει να προσκομιστεί τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ανα μήνα (εφόσον δεν είχε κοπεί αρχικώς στο 100%). Ως λεκτικό στο τιμολόγιο προτείνεται το κάτωθι:
" Eξόφληση εναπομείναντος ποσοστού 10% μηνός δαπάνης..."

2) Τα τιμολόγια να είναι κομμένα ανά υποβολή, προσκομίζοντας και το αποδεικτικό της αντίστοιχης υποβολής

3) Τα τιμολόγια να είναι τακτοποιημένα ανά μήνα και ανά έτος.

4) Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει απαίτηση προσκόμισης άλλων δικαιολογητικών (φορολογική - ασφαλιστικές- Υπ.Δήλωση* ), τα οποία θα ζητηθούν σε δεύτερο χρόνο, από την αντίστοιχη Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ.


( * Αναμένεται σύντομα να εμφανιστεί μήνυμα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των συμβεβλημένων ιατρών για την εκτύπωση μίας προκαθορισμένης υπεύθυνης δήλωσης παραίτησης από κάθε νόμιμη διεκδίκηση, η οποία θα πρέπει να προσκομισθεί στις Περιφερικές Διευθύνσεις (Πε.Δι.) του ΕΟΠΥΥ, θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής ).

Τέλος, μετά από τη σχετική παρέμβαση, επιλύθηκε θετικά το θέμα της εκκαθάρισης των ιατρικών πράξεων των κλινικοεργαστηριακών ιατρών του Ιουνίου 2016 λόγω έλλειψης διπλής υπογραφής, από την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, και θα προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης πληρωμής των δαπανών αυτών.

Συνιστούμε εφεξής την τήρηση του κανόνα της διπλής υπογραφής στο πεδίο «Υπογραφή ιατρού» και «υπογραφή εκτελούντος ιατρού» για τις αυτοπαραπομπές ιατρικών πράξεων, ώστε να αποφεύγονται οι αφορμές για περικοπές διοικητικής φύσεως.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης

Πρόγραμμα Δράσεων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του HIV/AIDS



Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναγνωρίζει και υποστηρίζει την αναγκαιότητα παρέμβασης στο γενικό πληθυσμό και ειδικότερα σε νέους, άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες(MSM), και λοιπές ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με σκοπό να συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του HIV/AIDS.
Στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται Εκστρατεία Πρόληψης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.) και για τον HIV/AIDS. Το κεντρικό μήνυμα της φετινής εκστρατείας για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS - 1η Δεκεμβρίου είναι «εξετάσου για τον ιό HIV».
                                         
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

1. Κεντρική εκδήλωση ΕΚΠΑ στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά του HIV/AIDS
Πρόκειται για εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θα περιλαμβάνει ομιλία του προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (28-11-2016), αν. καθηγητή χειρουργικής, Θ. Ρόζενμπεργκ, καθώς και του Παθολόγου λοιμωξιολόγου, αν. καθηγητή Παθολογίας λοιμωξιολογίας της ιατρικής σχολής Αθηνών κ,Τσιόδρα.

Φωτισμός του ιστορικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών 28/11/16 έως 1/12/16. Ο φωτισμός του κτηρίου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28/11/16 στις 18:00.

Υλοποίηση δράσεων στα προπύλαια του Πανεπιστημίου με κινητή μονάδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για εξέταση με Rapid Test και παράλληλη συμβουλευτική καθώς και stand για τη διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών.
Xώρος: Πανεπιστήμιο Αθηνών
Διάρκεια υλοποίησης : 28/11/2016-1/12/2016
Ωράριο: Δευτέρα: 9:00 έως 13:00 και 18:00 έως 21:00
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 18:00 έως 21:00

2. Πρόγραμμα δρόμου με δρώμενα μέσα στην πόλη με ομάδα- στόχο τους νέους και τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες.

Υλοποίηση Δράσης σε Γενικό πληθυσμό
Χώρος: Γκάζι, θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Πανόρμου, Γλυφάδα, Κορυδαλλός, Μπουρνάζι, Ν. Ερυθραία, Πλ. Καρύτση , Αγ. Ειρήνη
Ομάδα-στόχος : Γενικός πληθυσμός, νεολαία
Διάρκεια Υλοποίησης : 5/12/2016- 11/12/2016
Ωράριο: 20:00 έως 03:00

Κινητή μονάδα για rapid test
Χώρος: Πλατεία Ομονοίας, Πεδίον Άρεως, Μοναστηράκι, Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Κεραμικό Γκάζι.
Διάρκεια Υλοποίησης : 5/12/2016-11/12/2016
Ωράριο: 19:00 έως 22:00

Υλοποίηση Δράσης σε άνδρες που κάνουν σέξ με άνδρες
Χώρος: Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Πλ. Καρύτση, Αγ. Ειρήνη
Ομάδα –στόχος : άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες
Διάρκεια Υλοποίησης: 28/11/2016 - 11/12/2016
Ωράριο: 20:00 έως 03:00

3. Συνεργασία με την Εταιρεία παραγωγής των προφυλακτικών Durex (διάθεση προφυλακτικών δωρεάν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), προκειμένου να διανεμηθούν σε δράσεις του Οργανισμού.

4. Ενημερωτική Εκδήλωση στο Παιδαγωγικό τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ημερομηνία Υλοποίησης :7η Δεκεμβρίου 2016
Ωράριο:15: 00 έως 19:00

5. Eνημερωτική εκδήλωση στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ»
Χώρος : ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Ομάδα –στόχος : Νεανικός πληθυσμός
          Ημερομηνία Υλοποίησης: 10η Δεκεμβρίου 2016
                       Ωράριο: 10:00π.μ-15:00 μ.μ


6. Ενημερωτικές Παρεμβάσεις στο Δήμο Ν. Ηρακλείου
 Χώρος : Κεντρική Πλατεία και στον ΗΣΑΠ
           Ημερομηνία Υλοποίησης: 1η Δεκεμβρίου 2016
                       Ωράριο: 09:00 π.μ-15:00 μ.μ.

7. Ενημερωτική εκδήλωση στο ΤΕΙ  Πελοποννήσου –Καλαμάτα
     Διάρκεια Υλοποίησης: 2 Δεκεμβρίου 2016 έως 4 Δεκεμβρίου 2016
                 Ομάδα –στόχος : Νεανικός πληθυσμός, νεολαία
                 Ωράριο: Πρόγραμμα δρόμου 20:00 -03:00, 2/12/2016
                  Κινητή μονάδα για rapid test 2-12-2016, 15:00-20:00 –ΤΕΙ Καλαμάτας
                  Κινητή μονάδα για rapid test 3-12-201, 10:00-12:00 και 17:00-22:00 στο Δήμο Καλαμάτας.
Κινητή μονάδα για rapid test καθώς και συμβουλευτική ενημέρωση πριν και μετά το τεστ:
Δευτέρα 5-12-2016, 19:00-22:00 στην πλατεία Ομονοίας.
Τρίτη 6-12-2016, 19:00-22:00 στο Πεδίον του Άρεως
Τετάρτη 7-12-2016, 19:00-22:00 στο Μοναστηράκι
Πέμπτη 8-12-2016, 19:00-22:00 στην πλατεία Αγ. Ειρήνης
Παρασκευή 9-12-2016, 19:00-22:00 στον Κεραμικό Γκάζι
Σάββατο 10-12-2016, 19:00-22:00 στον Κεραμικό Γκάζι
Κυριακή 11-12-2016, 19:00-22:00 στην πλατεία Αγ. Ειρήνης


Πρόγραμμα Δράσεων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης:

1. Kεντρική εκδήλωση: Πλατεία Αριστοτέλους
Χώρος: Πλατεία Αριστοτέλους
Ημερομηνία Υλοποίησης: 1η Δεκεμβρίου 2016
Ωράριο: 10:00π.μ-10.00μ.μ
Αφή κόκκινων κεριών που θα σχηματίζουν κόκκινο κορδελάκι(red ribbon): ώρα 19:30.

2. Εκδηλώσεις στην Πλατεία Καμάρας
Χώρος: Πλατεία Καμάρας
Ημερομηνία Υλοποίησης: 1η Δεκεμβρίου 2016
Ωράριο: 6.00 μ.μ-9.00 μ.μ

3. Εκδηλώσεις στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ.
Ημερομηνία Υλοποίησης: 29 Νοεμβρίου 2016
Ωράριο: 9.00 π.μ - 2.00 μ.μ

4. Ενημερωτικές Παρεμβάσεις σε Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης

5. Συμμετοχή σε δράση του Κέντρου Ζωής στο Δήμο Καλαμαριάς
Ημερομηνία Υλοποίησης: 1η Δεκεμβρίου 2016
Ωράριο: 12.00 μ.μ-2.00 μ.μ

6. Παράλληλες Ενημερωτικές – Προωθητικές Παρεμβάσεις:
α. σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό στα συνεργαζόμενα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
β. σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και με τη βοήθεια του «Thess Checkpoint», θα αναρτηθεί η αφίσα της εκδήλωσης στα αστικά λεωφορεία της πόλης .


Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων