ΕΛΣΤΑΤ: Εισόδημα €600 εκατ. έχασαν τα νοικοκυριά το γ΄ τρίμηνο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΕΛΣΤΑΤ: Εισόδημα €600 εκατ. έχασαν τα νοικοκυριά το γ΄ τρίμηνο

Περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το γ΄ τρίμηνο του 2016, ενώ η καταναλωτική δαπάνη ανέκαμψε σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Ειδικότερα, κατά το γ΄ τρίμηνο του 2016, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε κατά 2,3% ή 600 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενο έτους, από 29,5 δισ. ευρώ σε 28,9 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία.
Η τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 5,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 30,2 δισ. ευρώ σε 31,8 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών ήταν -10,2% το γ΄ τρίμηνο σε σύγκριση με -2,2% το γ΄ τρίμηνο του 2015.


Τέλος, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου του τομέα των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 8,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 2,095 δισ. ευρώ σε 2,270 δισ. ευρώ.
capital.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων