Λήψη προληπτικών μέτρων για τη γρίπη των πτηνών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Λήψη προληπτικών μέτρων για τη γρίπη των πτηνών

Στη λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία οικόσιτων πουλερικών από τη γρίπη των πτηνών, προχώρησε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, λόγω των χιονοπτώσεων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στις περισσότερες χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, παρατηρείται μετανάστευση άγριων πτηνών προς τις νότιες περιοχές, ειδικότερα προς την Ελλάδα. Το Τμήμα Κτηνιατρικής τονίζει ότι απαιτείται η αυστηρή τήρηση των οδηγιών για την άμεση λήψη προληπτικών μέτρων αποτροπής μετάδοσης της γρίπης των πτηνών στα οικόσιτα πουλερικά.
Σύμφωνα με τις οδηγίες, απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε μη περιφραγμένους χώρους, καθώς εκεί μπορεί να έρθουν σε επαφή με άγρια πτηνά. Επίσης, απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε ανοιχτούς χώρους, όπως προαύλια, αυλές, αγρούς εκτροφών, που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποταμούς και λίμνες. Παράλληλα, οι εκτρεφόμενες πάπιες και χήνες πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από άλλα είδη πουλερικών.
Σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας ή θνησιμότητας των πουλερικών, οι κάτοχοί τους υποχρεούνται να ενημερώνουν αμέσως τις κτηνιατρικές αρχές και να προσκομίζουν σε αυτές τυχόν πρόσφατα θανόντα πτηνά για τη διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων.
AΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων