Έως τις αρχές Μαρτίου ενισχύεται με 3.200 άτομα το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έως τις αρχές Μαρτίου ενισχύεται με 3.200 άτομα το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ

«Έως τις αρχές Μαρτίου, θα έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός 3.200 νοσηλευτών, υγειονομικών, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως μία πολύ μεγάλη ένεση ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ. Βεβαίως, είναι περιορισμένης διάρκειας, 12μηνων συμβάσεων, αλλά για πρώτη φορά είναι συμβάσεις με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, με τη δυνατότητα να καλύψουν βάρδιες, υπερωριακές εργασιακές ανάγκες, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση και αναβάθμιση της λειτουργίας των νοσοκομείων». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, επισκεπτόμενος σήμερα τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ερευνών Φυσικής Πλάσματος και Laser του ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο, γνωστοποιώντας επίσης ότι θα ακολουθήσουν προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη και θα συμβάλει στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη.
Παράλληλα, σημείωσε πως ο χώρος φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας, συντήρησης μηχανημάτων, αλλά και κάθε τομέας υποστηρικτικός του ΕΣΥ, πρέπει να εκχωρηθεί με σχέδιο και σωστά βήματα στην κοινωνία. Να υπάρξουν, δηλαδή, περιθώρια εμπλοκής κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων που θα αναλάβουν αυτές τις υπηρεσίες προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το όφελος προς την κοινωνία.
«Αξίζει να αναφερθεί πως το βασικό μας σχέδιο στο υπουργείο αλλά και στην κυβέρνηση, είναι η απεμπλοκή και απεξάρτηση του ΕΣΥ από τα ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία, ώστε να μεταβούμε σε ατομικές συμβάσεις έργου στην καθαριότητα», είπε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε ότι: «Αναμένεται μία ακόμη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα μοριοδοτήσουμε επιπλέον αυτούς που έχουν αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στα δημόσια νοσοκομεία, κάτι που είναι δίκαιο».
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων