Εσωσαν 47χρονο επανασχεδιάζοντας την καρδιά του | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εσωσαν 47χρονο επανασχεδιάζοντας την καρδιά του



Το Hadassah του χάρισε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

Η καρδιοχειρουργική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ κατάφερε να επανασχεδιάσει την καρδία ενός 47χρονου που είχε υποστεί σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, δίνοντας του μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ο 47χρονος πατέρας τριών παιδιών ξύπνησε με δυνατούς πόνους στο στήθος αλλά περίμενε μέχρι το πρωί για να πάει στο νοσοκομείο. Οι γιατροί διέγνωσαν εκτεταμένη βλάβη στην καρδιά και τον εισήγαγαν άμεσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, υποβάλλοντάς τον σε καθετηριασμό. Όταν επέστρεψε σπίτι δυσκολευόταν να αναπνεύσει, να κοιμηθεί και να περπατήσει. Οι γιατροί του, του πρότειναν μεταμόσχευση καρδίας.

Καθώς περίμενε την εξεύρεση δότη αποφάσισε να ζητήσει δεύτερη γνώμη από τον καθηγητή Chaim Lotan, επικεφαλής του Ινστιτούτου Καρδιολογίας του Hadassah. «Εισήχθη αμέσως στο νοσοκομείο», λέει ο καθηγητής Lotan, «και μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε και ένα επικίνδυνο ανεύρυσμα στην καρδιά». Ο επικεφαλής του Καρδιολογικού Τμήματος εξήγησε ότι για κάποιο τόσο νεαρό, η μεταμόσχευση καρδίας θα επηρέαζε αρνητικά την ποιότητα ζωής του, νοουμένου βέβαια ότι θα ζούσε αρκετά μέχρι να βρει δότη.

Η ομάδα ειδικών του Hadassah, με επικεφαλής τoν καρδιοχειρούργο και διευθυντή του Τμήματος Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής, Δρ. Oz Shapira, εξέτασαν όλες τις πιθανές λύσεις. Κατέληξαν στην ανάπλαση του σχήματος της καρδίας του 47χρονου. Με αυτό τον τρόπο το ανεύρυσμα απομονώθηκε με μεταμόσχευση ιστού, ο κόλπος της καρδίας έγινε μικρότερος και η καρδιακή βαλβίδα επιδιορθώθηκε. Η πολύπλοκή εγχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και η πρόγνωση για τον 47χρονο είναι άριστη. Τώρα μπορεί να περπατά, να κοιμάται και να αναπνέει. «Αυτό μπορεί να ακουστεί ασήμαντο», λέει, «αλλά πιστέψτε με, για μένα, κάθε αναπνοή είναι ένα θαύμα. Είμαι ευγνώμων για αυτό το δώρο της δεύτερης ευκαιρίας για ζωή».

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah (www.hadassah-med.com) των Ιεροσολύμων είναι ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομειακά κέντρα αλλά και κέντρα ιατρικής έρευνας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Παρέχει περίθαλψη και θεραπεία σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Μεγάλος αριθμός ασθενών από την Κύπρο και την Ελλάδα επισκέπτονται το Hadassah για διάγνωση ή για θεραπείες, πολλές από τις οποίες προσφέρονται αποκλειστικά από το νοσοκομείο αυτό.


Ο ιατρικός οργανισμός iMER (www.imer.biz) είναι το διεθνές γραφείο ασθενών του Νοσοκομείου Hadassah. Η iMER, με γραφεία στην Κύπρο, Αυστρία, Γερμανία, Ισραήλ, Ρωσία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία, σε συνεργασία με το Hadassah, προσφέρει υπηρεσίες αξιολόγησης της κατάστασης ενός ασθενούς, ετοιμασίας ιατρικού πλάνου και παραπομπής στο ανάλογο τμήμα του Hadassah.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων