Μέχρι 7 Μαρτίου η υποβολή δαπανών υγειονομικού υλικού Ιανουαρίου στον ΕΟΠΥΥ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μέχρι 7 Μαρτίου η υποβολή δαπανών υγειονομικού υλικού Ιανουαρίου στον ΕΟΠΥΥ

Σε επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τη νέα διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δαπανών για την αποζημίωση Υγειονομικού Υλικού, θεραπευτικών μέσων, σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής, μέσω του Μηχανογραφικού Συστήματος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (eΔΑΠΥ Παροχών), προχώρησε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η ηλεκτρονική υποβολή των δαπανών κάθε μήνα (καθώς και η αποστολή του φυσικού αρχείου) γίνεται μέχρι την 20η του επόμενου (μήνα). Ειδικά για την υποβολή του μηνός Ιανουαρίου 2017, η προθεσμία παρατείνεται έως και την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017.

Η παράταση προθεσμίας κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο ηλεκτρονικό σύστημα που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή. Οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του συστήματος προτάθηκαν από κοινή Ομάδα Εργασίας του ΕΟΠΥΥ και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό.

Μη προβλέψιμες καταστάσεις που αναπόφευκτα προκύπτουν σε κάθε νέα διαδικασία, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ενσωματώνοντας καθημερινά, βελτιώσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα, σημειώνει ο Οργανισμός.

Η νέα προθεσμία αφορά το σύνολο των παρόχων για τα εξής υλικά:

Επιθέματα, Υλικά για μεσογειακή αναιμία, Οστομικά Υλικά, Υλικά Σακχαρώδους Διαβήτη, Υλικά Τραχειοστομίας, Συσκευές σίτισης, Καθετήρες – ουροσυλλέκτες, Συσκευές έγχυσης φαρμάκων, Λοιπά αναλώσιμα και υλικά, Ακουστικά Βαρηκοΐας, Ορθοπεδικά Είδη, Αναπνευστικές συσκευές, Συσκευές Οξυγονοθεραπείας καθώς και Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει για μία ακόμα φορά, ότι η παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής δεν επηρεάζει τη διαδικασία και το χρόνο πληρωμής των παρόχων.

.newsbomb.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων