Εξω από τα δόντια απάντηση των διαγνωστικών κέντρων στον Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ κ.Β. Οικονόμου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εξω από τα δόντια απάντηση των διαγνωστικών κέντρων στον Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ κ.Β. Οικονόμου

 Ο τομεάρχης υγείας της Ν.Δ. δίνει συνέχεια στο θέμα του claw back που συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το οποίο χειρίστηκε στην καλύτερη περίπτωση με λάθος τρόπο και προσπαθεί να διορθώσει το λάθος του αφήνοντας αιχμές σε προσωπικό επίπεδο κατά του Προέδρου του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ., ομιλώντας με την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών παλαιάς κοπής, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να κάνει λάθη.


Είναι προφανές ότι ο τομεάρχης υγείας της Ν.Δ. δεν γνωρίζει τον Πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ., γι’ αυτό ομιλεί για «καθ’ υπόδειξιν πρόθυμους αγωνιούντες», κρίνοντας εξ’ ιδίων τα αλλότρια.

Η καταστροφική για τη χώρα πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που άλλα σκέφτονται, άλλα λένε και άλλα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα, έχει γίνει πλέον αντιληπτή από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι όμως βλέπουν επίσης με αγωνία να μην υπάρχει εναλλακτική λύση στα πολλά και μεγάλα προβλήματα τους, όταν συνειδητοποιούν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει μια πολιτική στείρας αντιπαράθεσης και άκρατου λαϊκισμού, που δεν διαφέρει πολύ από τον λαϊκισμό και τον τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τομεάρχης υγείας της Ν.Δ. όμως, αφού μας θυμίζει ελάχιστα από τα αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα που έχει ψηφίσει και εφαρμόζει η αλλοπρόσαλλη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την οποία έφερε στην εξουσία η, επιεικώς, λανθασμένη κυβερνητική πολιτική του πράσινου και γαλάζιου ΠΑ.Σ.Ο.Κ., υπηρετώντας και ο ίδιος αυτά τα δύο κόμματα, με μία μικρή στάση στην εξαφανισμένη πλέον ΔΗΜ.ΑΡ. (έχουν τη σημασία τους αυτές οι υπενθυμίσεις), δεν μας λέει σχεδόν τίποτα για την ουσία του θέματος που αφορά το claw back στις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής και όχι μόνο.

  Έχει μάλιστα το θράσος να με εγκαλεί για εκτροπή από την αλήθεια, επαναλαμβάνω μη γνωρίζοντάς με, κρίνοντας πάλι εξ’ ιδίων τα αλλότρια.

  Αφού λοιπόν ο τομεάρχης υγείας της Ν.Δ. μας προκαλεί, θα πούμε εμείς τις αλήθειες που πρέπει να ακουστούν, οι οποίες είναι μάλιστα σκληρές, κάνοντας δυστυχώς ζημιά και στο κόμμα που εκπροσωπεί.

 Η πρώτη αλήθεια είναι ότι το επαίσχυντο και ληστρικό μέτρο που το βάφτισαν με την αγγλική λέξη claw back γιατί ντρέπονται να το προφέρουν στην σπουδαία και μοναδική γλώσσα μας (που οι Συριζαίοι και όχι μόνο αυτοί, θέλουν να καταστρέψουν) επειδή σημαίνει αρπάζω πίσω, το ψήφισαν στην Βουλή των Ελλήνων το 2013 το πράσινο και γαλάζιο ΠΑ.ΣΟ.Κ, αρπάζοντας στην κυριολεξία από τις μονάδες εργαστηριακής ιατρικής πάνω από το 50% της αξίας των εσόδων τους, μολονότι αυτές οι μονάδες για να επιτελέσουν το ιατρικό τους έργο, χρησιμοποιούν αναλώσιμα υλικά τα οποία φτάνουν σχεδόν το 25% των εξόδων τους, πέραν των άλλων εξόδων που αφορούν τους μισθούς του προσωπικού, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα λειτουργικά έξοδα (φως, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο κ.α.), τα μισθώματα leasing πανάκριβων μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, τα έξοδα μηχανογράφησης, την γραφική ύλη και άλλα πολλά, οδηγώντας στην ουσία όλα τα Διαγν. Κέντρα και Εργαστήρια σε ζημιογόνες χρήσεις.

  Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι το όριο του προϋπολογισμού που όρισε για διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις η τότε κυβέρνηση του πράσινου και γαλάζιου ΠΑ.ΣΟ.Κ., ήταν και είναι άκρως ελλειμματική για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες σε διαγνωστικές εξετάσεις των 10 εκατ. ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ενώ παράλληλα δεν πήραν κανένα μέτρο περιστολής των δαπανών που θα αφορούσε στις σπατάλες εργαστηριακών εξετάσεων ή στην προκλητή ζήτηση, όπως τους πιέζαμε συνεχώς να προχωρήσουν, προτείνοντάς τους μάλιστα λύσεις ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες (ανικανότητα; αδιαφορία;  ή σκοπιμότητα;).

  Η τρίτη αλήθεια είναι ότι ακριβώς λόγω των διογκωμένων επιστροφών που έχουν καταλογισθεί στις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, οι οποίες οφείλονται αφενός μεν στην επιβολή του άδικου και ανήθικου μέτρου του claw back που ψήφισε, επαναλαμβάνω, η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αφετέρου στην απουσία μέτρων περιστολής των δαπανών, ο Σύνδεσμος μας και οι άλλες ενώσεις του κλάδου μας, ήρθαν σε συνεννόηση με τον σημερινό Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο τέλος της περασμένης χρονιάς (2016), για σταδιακή παρακράτηση αυτών των επιστροφών μέσω συμψηφισμών των παλαιών ληξιπρόθεσμων, αλλά και νεότερων, υποχρεώσεων του Οργανισμού προς τους παρόχους και σε βάθος χρόνου, για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των μονάδων λόγω έλλειψης ρευστότητας, σε αντιδιαστολή με την απαίτηση του τομεάρχη υγείας της Ν.Δ. για άμεση είσπραξη των οφειλομένων, όπως ξεκάθαρα φαίνεται από την αποδελτίωση των πρακτικών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τρίτη 21/02/2017, που είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, απαίτηση που ήταν η αιτία της οργισμένης αντίδρασής μας και λόγω ουσίας αλλά και λόγω του άκρατου λαϊκισμού που είχε στην διατύπωση της.

  Τέλος θα πρέπει να μάθει και ο τομεάρχης υγείας της Ν.Δ. ότι εμείς δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν για λόγους πελατειακών σχέσεων, πόσο μάλλον την επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά υπερασπιζόμαστε μόνο την αλήθεια, αρετή την οποία πρέπει να αποκτήσουν όλοι όσοι θέλουν να ασχολούνται με τα κοινά, ιδιότητα δυστυχώς δυσεύρετη στη σημερινή Ελλάδα του φαύλου πολιτικού συστήματος που εγκαταστάθηκε στην πατρίδα μας από το 1981 και μετά.

  Κλείνουμε την παρέμβαση μας αυτή, θυμίζοντας στον τομεάρχη υγείας της Ν.Δ. ότι είναι υποχρέωση του να ελέγχει την Κυβέρνηση και να υπερασπίζεται τη νομιμότητα και εάν προκληθούμε πάλι από οιονδήποτε, θα επανέλθουμε δριμύτεροι, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ο νοών…νοείτω.

Ο Πρόεδρος
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας
Ιατρός Ακτινολόγος

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων