Απάντηση ΕΦΚΑ στα περί «δυσλειτουργιών στη λειτουργία του μητρώου του Φορέα» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απάντηση ΕΦΚΑ στα περί «δυσλειτουργιών στη λειτουργία του μητρώου του Φορέα»

Απάντηση στους ισχυρισμούς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής περί «δυσλειτουργιών και παραλείψεων στη λειτουργία του μητρώου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)», δίνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ.
Μεταξύ άλλων, διευκρινίζει ότι αν για όλα αυτά υπάρχει, ενδεχομένως, στους αρμόδιους συνδικαλιστές, είτε ελλιπής ενημέρωση, είτε λαθεμένη πληροφόρηση μπορεί να γίνει κατανοητό και η διοίκηση του ΕΦΚΑ, σεβόμενη τη συνδικαλιστική δράση και τους φορείς της, δεν θα παραλείψει να τους ενημερώσει και όχι μόνο σήμερα. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι, αν υπάρχει σε όλα αυτά, είτε εσκεμμένη διαστρέβλωση, είτε μεθοδευμένη παραπληροφόρηση και καταστροφολογική διάθεση, τη διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν θα τη βρουν διατεθειμένη να τα ανεχτεί, δεν θα τη βρουν ετοιμόφοβη να τα διαπραγματευτεί, ούτε σε υποχώρηση και σε πανικό να τα υποστεί.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ τοποθετήθηκε στο θέμα, αναφέροντας τα εξής:
«Μία οφειλόμενη απάντηση από υπεύθυνους σε καλοπροαίρετους.
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ έλαβε μία ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής και παρέλαβε μαζί και εξώδικη δήλωση για τη γνωστοποίηση πανελλαδικής στάσης εργασίας για την Πέμπτη 2 Μαρτίου από τα ίδια συνδικαλιστικά όργανα.
Ανάμεσα στα πολλά και διάφορα που "ιστορούνται" στο κείμενο της ανακοίνωσης και για τα οποία θα υπάρξει άμεσα συνολική απάντηση, ξεχωρίζει μία ολοσέλιδη καταγραφή σοβαρών δήθεν και επικίνδυνων δυσλειτουργιών και παραλείψεων στη λειτουργία του μητρώου του ΕΦΚΑ.
Πρόκειται για ένα "απάνθισμα" τεχνικού-ψηφιακού χαρακτήρα λεπτολογιών, που από το ίδιο το περιεχόμενό τους φαίνεται να στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος και εντυπώσεων οργανωτικού χάους και δυσλειτουργικής ανικανότητας μαζί και διοικητικής και πολιτικής ανευθυνότητας της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του ΕΦΚΑ.
Δημιουργούν πρώτα απ' όλα την εντύπωση ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος απώλειας ή και αλλοίωσης των ασφαλιστικών δεδομένων για τους ασφαλισμένους κατά τη μεταφορά και ενοποίηση των μητρώων, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι στα 30 περίπου εκατομμύρια εγγραφών που επέβαλε η ενοποίηση των μητρώων των ενταχθέντων φορέων είναι τόσο ψηφιακά, όσο και λογικά αναμενόμενο, αλλά και αποδεκτό, να υπάρχει ένα πλήθος διπλοεγγραφών, συνωνυμιών, διπλών και τριπλών ΑΜΑ και ΑΜΚΑ, λατινικών ή άλλων στοιχείων απογραφής, κ.ά. Και, όταν, επίσης, γνωρίζουν ότι για όλα αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες άμεσης διευκρίνισης και αποκατάστασης από την ΗΔΙΚΑ και την Intrasoft.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων