Τα πουλιά λειτουργούν ως αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα πουλιά λειτουργούν ως αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό

Όχι μόνο ένα μήλο τη μέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, αλλά φαίνεται πως επίσης ένα πουλί τη μέρα τον ψυχολόγο τον κάνει πέρα. Οι άνθρωποι που βλέπουν πολλά πουλιά από το παράθυρό τους κάθε μέρα, είναι λιγότερο πιθανό να νιώθουν κατάθλιψη, άγχος ή στρες.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας βρετανικής επιστημονικής έρευνας, που συσχετίζει την ψυχική υγεία με την ύπαρξη πουλιών στο περιβάλλον.
Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει τη ζωή στην ύπαιθρο και μέσα στο πράσινο ή κοντά σε πάρκα με ποικίλα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία. H νέα μελέτη δείχνει ότι ακόμη καλύτερο είναι αν, εκτός από άφθονο πράσινο, ολόγυρα πετάνε και πολλά πουλιά.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έξετερ, με επικεφαλής τον Ντάνιελ Κοξ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "BioScience".
«Βρήκαμε ότι οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές με περισσότερα πουλιά, τείνουν να έχουν καλύτερη ψυχική υγεία» δήλωσε ο Κοξ. Αυτό ισχύει άσχετα από το εισόδημα κάποιου, την ηλικία ή τη γειτονιά του (σε προάστιο ή κοντά στο κέντρο της πόλης).
Η μελέτη δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στο είδος των πουλιών (περιστέρια, γλάρους, κοράκια ή ό,τι άλλο), ούτε δίνει σημασία στο κατά πόσο κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει τα πουλιά που βλέπει. Σημασία έχει να τα βλέπει να πετάνε!
Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά υποθέτουν ότι το θέαμα των ελεύθερων πουλιών μεταδίδει στους ψυχικά εξαντλημένους ανθρώπους ένα αίσθημα χαλάρωσης και ανάτασης. Αρκεί, βέβαια, τα πουλιά να μην κουτσουλάνε πάνω στο αυτοκίνητό μας ή να μη μας ξυπνάνε από τα χαράματά με τις φωνές τους...
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων