Tο αλκοόλ μπορεί να γεράσει πρόωρα τις αρτηρίες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Tο αλκοόλ μπορεί να γεράσει πρόωρα τις αρτηρίες

Η κατανάλωση πολύ αλκοόλ επί χρόνια μπορεί να γεράσει πρόωρα τις αρτηρίες ιδίως των ανδρών, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για την καρδιά τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ντάραγκ Ο'Νιλ του University College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Journal of American Heart Association", ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 3.900 ανθρώπους (σχεδόν τα τρία τέταρτα άνδρες), που έπιναν για 25 χρόνια.
Διαπιστώθηκε ότι η μακρόχρονη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ελαστικότητα των αρτηριών, γερνώντας τις μια ώρα αρχύτερα, πράγμα που δυσκολεύει την κυκλοφορία του αίματος. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος στους άνδρες παρά στις γυναίκες.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι μάλλον ωφέλιμη για το καρδιαγγειακό σύστημα, αλλά -όπως δείχνει και η νέα μελέτη- η μεγάλη κατανάλωση αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
H Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση ορίζει ως μέτρια κατανάλωση τα ένα- δύο αλκοολούχα ποτά τη μέρα για τους άνδρες και το ένα για τις γυναίκες. Όσο αυξάνει η κατανάλωση, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος εξάρτησης από το αλκοόλ, υπέρτασης, παχυσαρκίας, εγκεφαλικού, ορισμένων μορφών καρκίνου, ατυχημάτων κ.α.
Ο βιολογικός μηχανισμός μέσω του οποίου το αλκοόλ επιδρά αρνητικά στην υγεία των αρτηριών παραμένει ασαφής, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Πηγή: ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων