Απαγόρευση του καπνίσματος σε άτομα κάτω των 18 ετών στην Αυστρία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απαγόρευση του καπνίσματος σε άτομα κάτω των 18 ετών στην Αυστρία

Στην απαγόρευση του καπνίσματος σε άτομα κάτω των 18 ετών προχωρά η Αυστρία από τα μέσα του 2018, έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα μεταξύ των εκπροσώπων των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων -καθώς σε αυτά βρίσκεται η αρμοδιότητα ως προς το κάπνισμα- να υιοθετηθεί η σχετική πρόταση της Αυστριακής υπουργού Οικογένειας και Νεολαίας, Σοφί Καρμάζιν, του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.
Σημειώνεται, ότι η Αυστρία με το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο είναι οι μόνες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες το κάπνισμα επιτρέπεται από τα 16 χρόνια, ενώ σύμφωνα με έρευνες έχει επανειλημμένα διαπιστωθεί ότι η ηλικία στην οποία οι νέοι στην Αυστρία αρχίζουν το κάπνισμα είναι πολύ μικρή, η νεότερη στην Ευρώπη, μόλις στα ένδεκα τους χρόνια και πως στους δεκαπεντάχρονους νέους το ποσοστό των καπνιστών είναι στα μεν κορίτσια 26% στα δε αγόρια 24%.
Σε σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τους εκπροσώπους των ομόσπονδων κρατιδίων, έπειτα από την ολοκλήρωση ενός διήμερου συνεδρίου στην πόλη Κρεμς, η υπουργός Οικογένειας και Νεολαίας χαρακτήρισε "σταθμό στην πολιτική για την Υγεία και τη Νεολαία" την πρόθεση όλων των κρατιδίων να ψηφίσουν σχετικό νόμο στα τοπικά κοινοβούλια τους, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε την πρόθεση της Πολιτείας να επεξεργαστεί αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης.
Την ίδια πρόταση για απαγόρευση του καπνίσματος κάτω των 18 ετών, η Αυστριακή υπουργός είχε πρωτοπαρουσιάσει πριν δύο χρόνια, με την κεντρική κυβέρνηση να μην μπορεί να προχωρήσει σε απαγορεύσεις ως προς την πώληση και χρήση προϊόντων καπνού.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων