Μια σπάνια μορφή καρκίνου σχετίζεται με τα εμφυτεύματα στήθους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μια σπάνια μορφή καρκίνου σχετίζεται με τα εμφυτεύματα στήθους

Εννέα γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες από μια σπάνια μορφή καρκίνου που συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους, σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας της χώρας που εντόπισαν περισσότερα από 350 τέτοια κρούσματα της ασθένειας αυτής σε όλη τη χώρα.
Μια πρώτη σύνδεση των εμφυτευμάτων με το αναπλαστικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα είχε διαπιστωθεί από το 2011, όμως τότε είχαν εντοπιστεί ελάχιστα κρούσματα. Μέχρι σήμερα, η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων (FDA) έχει καταγράψει 359 περιπτώσεις αυτού του καρκίνου που σχετίζεται με τα εμφυτεύματα. Οι εννέα από τις ασθενείς απεβίωσαν.
"Όλες οι πληροφορίες που έχουμε επί του παρόντος υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες με εμφυτεύματα διατρέχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο (να εμφανίσουν καρκίνο) αλλά ο κίνδυνος αυτός εμφανίζεται αυξημένος σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν έχουν υποβληθεί σε τέτοια επέμβαση", ανέφερε η FDA.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη προειδοποιήσει ότι το αναπλαστικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα μπορεί να συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων