Θεραπεία μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για νέο έμφραγμα και εγκεφαλικό, σε καρδιοπαθείς | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Θεραπεία μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για νέο έμφραγμα και εγκεφαλικό, σε καρδιοπαθείς

Νέα αισιόδοξα δεδομένα στην πρόληψη ενός δεύτερου, σοβαρού, ίσως και θανατηφόρου επεισοδίου σε ασθενείς που έχουν ήδη υποστεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό, φέρνουν οι ανακοινώσεις που έγιναν στο 66ο Ετήσιο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στην Ουάσιγκτον.
Συγκεκριμένα, ένα από τα νεότερα σκευάσματα που μειώνουν δραστικά την "κακή" χοληστερόλη, μείωσε αντίστοιχα κατά 15% έως και 25% (μετά τον πρώτο χρόνο) και τον κίνδυνο για ένα νέο, σοβαρό καρδιακό και εγκεφαλικό επεισόδιο, σε όσους συμμετείχαν στη μελέτη. Όμως οι επιστήμονες σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι τα καινοτόμα αυτά φάρμακα δεν απευθύνονται σε όλους όσους έχουν υψηλές τιμές χοληστερίνης, αλλά σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών. Παράλληλα σημειώνεται ότι το κόστος τους είναι υψηλό για τα συστήματα υγείας.
Ο επικεφαλής της μελέτης, Marc Sabatine, από το νοσοκομείου Brigham and Women της Βοστόνης, τόνισε ότι "γνωρίζαμε ότι η καινούργια αυτή δραστική ουσία, η Εβολοκουμάμπη, ρίχνει πολύ χαμηλά τις τιμές τις LDL, της κακής χοληστερόλης, αυτό που δεν γνωρίζαμε -και το είδαμε από αυτή τη μελέτη- είναι πως η μεγάλη αυτή μείωση της χοληστερόλης σε ασθενείς που είχαν ήδη υποστεί κάποιο καρδιαγγειακό επεισόδιο, μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο για ένα νέο επεισόδιο ή θάνατο". Στη μελέτη συμμετείχαν 27.564 ασθενείς με προϋπάρχουσα καρδιαγγειακή νόσο, από 49 χώρες και μέσο όρο ηλικίας τα 63 έτη.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων