728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

13/3/17

Τα Ιωάννινα, ο τρίτος σταθμός της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfEEρουμε»

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017

Η αποστολή της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» χάρισε την ελπίδα και το χαμόγελο μέσα από τη δωρεά φαρμακευτικών και αναλώσιμων υλικών στις επτά (7) Δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου. Το «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ), ξεκίνησε στα τέλη του 2016 από τη Ρόδο και τη Φλώρινα και σκοπό έχει να καλύψει ανάγκες ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικά υλικά και είδη πρώτης ανάγκης.
Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε» στα Ιωάννινα συνοδεύθηκε από εκπαιδευτική Συνάντηση για τα παιδιά και τους δασκάλους των Δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, με εισηγήτρια την Αικατερίνη Ραμιώτη, Κοινωνική Λειτουργό του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων. Παράλληλα, υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών από τις νοσηλεύτριες-εκπαιδεύτριες Αικατερίνη Καβλακούδη και Ελένη Γαλανοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι Πρόεδροι του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ κ.κ. Αντώνης Αυγερινός και Πασχάλης Αποστολίδης αντίστοιχα παραχώρησαν κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων για την πληρέστερη ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών και του κοινού. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο όσο και με εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και της Περιφέρειας, στις οποίες συζητήθηκε η προοπτική μελλοντικής συνεργασίας σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος (στοχευμένες ανθρωπιστικές δράσεις και παρεμβάσεις για την υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων).
Στην κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» στα Ιωάννινα συμμετείχαν με δωρεές οι εταιρίες μέλη του ΣΦΕΕ: Bayer, Novartis, Pharmaserve-Lilly, Vianex, αλλά και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ).
Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε: «Σε μια δύσκολη εποχή η αγκαλιά του «προΣfΕΕρουμε» έχει καταφέρει να συμπεριλάβει κάθε συμπολίτη που μας έχει ανάγκη. Το ταξίδι συνεχίζεται και ανυπομονούμε να βρεθούμε και στους επόμενους σταθμούς: Δράμα, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Καστελόριζο, Λήμνο».
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνης Αυγερινός, δήλωσε σχετικά: «Ο τρίτος σταθμός του «προΣfΕΕρουμε» στα Ιωάννινα, μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς έχουμε καταφέρει να ενώσουμε ολόκληρη την χώρα μέσα από μία τόσο δύσκολη κοινωνική αποστολή».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Τα Ιωάννινα, ο τρίτος σταθμός της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfEEρουμε» Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.