728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

20/4/17

Εκδήλωση επετειακού χαρακτήρα της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, 22 – 23 Απριλίου 2017

Πενήντα (50) χρόνια συμπληρώνει εφέτος η Ετήσια Θεραπευτική Ενημέρωση της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μια σημαντική εκδήλωση επετειακού χαρακτήρα! 

Η εφετινή 50η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 – 23 Απριλίου 2017στην Αίθουσα Θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών, αποτελεί «σταθμό» στην πορεία της Παιδιατρικής στη χώρα μας, καθώς, αναπολώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ετών, αναδεικνύει ταυτόχρονα τις προόδους στην παθογένεια νόσων, αλλά και στις νέες θεραπείες που θα εφαρμοστούν στο μέλλον, παράλληλα με τη βελτιστοποίηση της παρεχόμενης φροντίδας σε κάθε άρρωστο παιδί.

Η Α’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδράζεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», αποτελεί την αρχαιότερη και μεγαλύτερη Παιδιατρική Κλινική όλων των Πανεπιστημίωντης Ελλάδας. Η Α’ Παιδιατρική Κλινική πάντα πρωτοστατούσε στην εκπαίδευση Παιδιάτρων και στην αντιμετώπιση των πλέον δύσκολων παιδιατρικών περιστατικών της χώρας. Το 1968, με Διευθυντή τον αείμνηστο Καθηγητή Νικόλαο Ματσανιώτη, η Κλινική καθιέρωσε την Ετήσια Θεραπευτική Ενημέρωση, με στόχο τη συνεχιζόμενη ενημέρωσηκαι εκπαίδευση των Παιδιάτρων

Στην εφετινή επετειακή Θεραπευτική Ενημέρωση, πέρα από τις αναμνήσεις και τα στιγμιότυπα των τελευταίων 50 ετών, θα συζητηθούν και νεότερα δεδομένα, όπως το καίριο θέμα της Επιγενετικής. Η Επιγενετική, η εκδήλωση, δηλαδή, χαρακτηριστικών που δεν οφείλονται σε αλλαγή των γονιδίων του κάθε ατόμου, αλλά στην τροποποίηση έκφρασης των γονιδίων του λόγω περιβαλλοντικών επιδράσεων ή προσαρμογής σε αντίξοες συνθήκες, φαίνεται ότι επηρεάζει σχεδόν όλα τα όργανα ενός οργανισμού. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα παιδιά που γεννιούνται μετά από τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, στα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν προδιάθεση να αναπτύξουν μεταβολικές διαταραχές στην μετέπειτα ζωή τους, καθώς και τα παιδιά που γεννιούνται μετά από ενδομήτρια υποθρεψία, λόγω αντίξοων συνθηκώντου ενδομητρίου περιβάλλοντος, όπως σε ανεπάρκεια του πλακούντα ή αρρύθμιστο Σακχαρώδη Διαβήτη της εγκύου.   

Επιπλέον, στο πλαίσιο της Επιγενετικής θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί η νέα διάγνωση της «οστεοσαρκοπενικής» και «παράδοξης» παχυσαρκίας, η οποία είναι και αυτή που έχει και τις πιο αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο και επηρεάζει το προσδόκιμο επιβίωσής του. Αυτή η συχνότατη μορφή παχυσαρκίας ξεκινάει απο την παιδική ηλικία και εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της ζωής.

Παράλληλα, πέρα από τα νεότερα δεδομένα στην εκδήλωση νοσημάτων, θα συζητηθούν και τα νεότερα ελπιδοφόρα δεδομένα στη θεραπεία του παιδικού καρκίνου, καθώς και η ανάγκη εξατομικευμένης θεραπείας σε διάφορα παιδιατρικά νοσήματαΔεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ασθένειες, αλλά ασθενείς με τα ιδιαίτερα κάθε φορά χαρακτηριστικά τους. Επίσης, θα συζητηθούν τα νεότερα σχετικά με τα εμβόλια που προτείνονται στα παιδιά, καθώς και θέματα που αφορούν τον κάθε Παιδίατρο, όπως το πολύ επίκαιρο θέμα του μικροβιώματος και η επίδρασή του στη γενικότερη υγεία του παιδιού. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Εκδήλωση επετειακού χαρακτήρα της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, 22 – 23 Απριλίου 2017 Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.