Τα Πανεπιστημιακά Μουσεία ανοικτά στο κοινό, Σάββατο 6 Μαΐου 2017 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα Πανεπιστημιακά Μουσεία ανοικτά στο κοινό, Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Το Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) συμπληρώνει φέτος 180 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας με πολυσχιδή εκπαιδευτική, επιστημονική και κοινωνική προσφορά. Στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συμμετέχουν και τα Πανεπιστημιακά Μουσεία.
Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, το Ε.Κ.Π.Α. ανοίγει στο ευρύ κοινό από τις 11:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. τα Πανεπιστημιακά Μουσεία, ώστε το κοινό με παράλληλες ανά χρονικά διαστήματα ξεναγήσεις να γνωρίσει και να ενημερωθεί για τον επιστημονικό και πολιτιστικό πλούτο του Πανεπιστημίου. Οι υπεύθυνοι Καθηγητές και Διευθυντές των Μουσείων καθώς και το προσωπικό τους θα προσφέρουν στους επισκέπτες την εμπειρία της γνωριμίας του σπάνιου θησαυρού που διαθέτουν τα τμήματα στις μουσειακές τους συλλογές.
Η γεωγραφική κατανομή των Πανεπιστημιακών Μουσείων διακρίνεται σε τρία σημεία: στα Μουσεία της Σχολής Επιστημών Υγείας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στο Γουδή, στα Μουσεία της Πανεπιστημιόπολης Ζωγράφου και στο Μουσείο Ιστορίας και Ιστορικό Αρχείο στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, ομάδα της πανεπιστημιακής κοινότητας θα προσφέρει ξενάγηση στο ιστορικό κτήριο του Ε.Κ.Π.Α. (Πανεπιστημίου 30). Για τους επισκέπτες των Μουσείων της Πανεπιστημιόπολης θα υπάρχει λεωφορείο στην κεντρική είσοδο της Πανεπιστημιόπολης επί της οδού Ούλωφ Πάλμε για την εύκολη μετάβαση του κόσμου στα Μουσεία.
Εκδηλώστε ενδιαφέρον, μιλήστε με τους ειδικούς και ελάτε να γνωρίσετε κρυμμένους θησαυρούς που συμβάλλουν διαχρονικά στην εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή γνώση!

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων