Τα χειρουργεία, δεν λειτουργούν, στο Γ.Ν.Ζακύνθου και Διοικητής και γιατροί 'σκοτώνονται΄ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα χειρουργεία, δεν λειτουργούν, στο Γ.Ν.Ζακύνθου και Διοικητής και γιατροί 'σκοτώνονται΄

Τέλος δεν έχει το σίριαλ με τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου που έκλεισαν από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν νεαρή μητέρα έχασε την ζωή της από λοίμωξη και έκτοτε δεν έχουν λειτουργήσει επί της ουσίας, ενώ οδεύουμε προς την τουριστική περίοδο και στο νησί αναμένονται χιλιάδες τουρίστες.
Με μηνύσεις απειλεί ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσηλευτηρίου, μετά την κόντρα με την διοικήτρια, που θεώρησε πως η πρόσφατη άρνηση για να χειρουργηθεί περιστατικό είχε άλλα κριτήρια και όχι ιατρικά.
Το ιστορικό του πρόσφατου επεισοδίου του ατελείωτου σήριαλ έχει ως εξής:
Πέντε μήνες έχουν περάσει από το τελευταίο χειρουργείο που έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου και η κατάσταση παραμένει αδιέξοδη με τους πολίτες του νησιού να μην εμπιστεύονται πια το νοσηλευτικό ίδρυμα της Ζακύνθου για επεμβάσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το περιστατικό την προηγούμενη Τέταρτης, όταν ασθενής έχριζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης και δεν υπήρχε δυνατότητα διακομιδής στην Πάτρα, δεν μπόρεσε να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο.
Οι εφημερεύοντες γιατροί αρνήθηκαν να αναλάβουν το περιστατικό και όταν έφτασαν κατεπειγόντως στη Ζάκυνθο γιατροί από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, ο ίδιος ο ασθενής αρνήθηκε να χειρουργηθεί και ζήτησε να διακομισθεί.
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Διοικήτρια Δ. Τσαρίδου κάνοντας λόγο «για απαξίωση του Νοσοκομείου και αποδίδοντας ευθύνες στον Συντονιστή Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου».
«Ένα ακόμα ολισθηρό και επικίνδυνο βήμα απαξίωσης του Νοσοκομείου και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (19/4) με αφορμή την νοσηλεία στην χειρουργική κλινική ασθενούς με ανάγκη επείγουσας χειρουργικής επέμβασης, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Συντονιστή Διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν.Ζακύνθου», τονίζει στην ανακοίνωση της, η διοικήτρια του νοσοκομείου Δέσποινα Τσαρίδου, η οποία στην συνέχεια αναλύει λεπτομερώς την κατάσταση του παραπάνω περιστατικού αναφέροντας ότι «Η αναγκαιότητα της χειρουργικής επέμβασης αρχικά οδήγησε σε αίτημα διακομιδής, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ Πάτρας με το αιτιολογικό της δυνατότητας χειρουργικής αντιμετώπισης του στο νοσοκομείο μας. Στην συνέχεια η Διοίκηση του Νοσοκομείου απευθύνθηκε στους εφημερεύοντες χειρουργούς στην βάση προσωπικής διοικητικής εντολής, προκειμένου να προβούν στη διενέργεια των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων για την προστασία της υγείας του ασθενούς , στα πλαίσια της επιστημονικής τους ανεξαρτησίας, για να λάβει την απάντηση ότι ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν την επέμβαση. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διαφυλάξουν την υγεία του ασθενή, κινητοποίησαν ομάδα χειρουργών από νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας, οι οποίοι και προσήλθαν εντός ολίγων ωρών, στο νοσοκομείο για να χειρουργήσουν το περιστατικό. Τα γεγονότα όμως που είχαν προηγηθεί και το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργήθηκε οδήγησαν τελικά - αργά το βράδυ - τον ασθενή να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να χειρουργηθεί λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς το νοσοκομείο».
Τέλος στην ανακοίνωση της, η κ. Τσαρίδου είναι κατηγορηματική επισημαίνοντας ότι « η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η Πολιτική Ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθούν πλέον αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και την μετατροπή του Νοσοκομείου σε κέντρο υγείας».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο συντονιστής διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Ζακύνθου, Παύλος Καψαμπέλης, στην οποία αναφέρει: «Τα όσα αναγράφονται στο από 20-04-2017 Δελτίο Τύπου της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, ως Συντονιστή Δ/ντη της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, είναι παντελώς ψευδή και βαρύτατα συκοφαντικά για εμέ προσωπικά αλλά και για το ίδιο το νοσοκομείο Ζακύνθου. Έχουμε αφιερώσει εγώ και οι συνάδελφοί μου μεγάλο κομμάτι της ζωής μας για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου, που υπηρετούμε με αυταπάρνηση και γι’ αυτό τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Ως εκ τούτου θα επιληφθεί άμεσα η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Η υγεία του ασθενούς και η ελεύθερη βούλησή του αποτελεί για εμάς ιερό καθήκον».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων