Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Στην προκήρυξη 3.685 υποτροφιών, «κατ' ελάχιστον», για όλα τα τμήματα και τις σχολές των ΑΕΙ της χώρας, προχώρησε το ΙΚΥ.
Οι συγκεκριμένες υποτροφίες, που αφορούν το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, «αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες».
Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2016 και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες, ενώ το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.
Η έναρξη της υποβολής αιτήσεων άρχισε, σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 28η Απριλίου 2017.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη διεύθυνση https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων