728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

17/4/17

Προτάσεις ΣΑ/ΣΣΑΣ για στελέχωση Σώματος Αξιωματικών Οικονομικών Επιθεωρητών – Εσωτερικών Ελεγκτών

Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017

Το Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΣΑΣ σχετικά με το θέμα του Σώματος Αξιωματικών Οικονομικών Επιθεωρητών – Εσωτερικών Ελεγκτών έχει την άποψη ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση  η δημιουργία του καθώς ο έλεγχος πρέπει να υφίσταται σε όλες τις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που επιδιώκεται, προτείνουμε τα κάτωθι: 
α. Το Σ.Ο.Ε.Ε.ΕΛ. να στελεχωθεί αποκλειστικά ως ακολούθως: 
(1) Από Αξιωματικούς του Οικονομικού Σώματος των τριών κλάδων των ΕΔ, κατόπιν αίτησής τους, με σειρά προτεραιότητας για αυτούς που διαθέτουν προϋπηρεσία ή εμπειρία σε θέσεις επιθεωρήσεων και ελέγχου και αυτούς που διαθέτουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών με γνωστικό αντικείμενο την ελεγκτική. Οι μετατάξεις να διενεργούνται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (χωρίς την έκδοση ΠΔ), κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Α/ΓΕΕΘΑ και εισήγησης της Δ.Ο.Ε.Ε.ΕΛ.. 
(2) Από τους, υφιστάμενους και μόνο, Αξιωματικούς του Ελεγκτικού Σώματος του ΣΞ, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω δυνατότητα έτερων μετατάξεων από άλλες ειδικότητες Αξιωματικών των ΕΔ. 
(3) Από Οικονομικούς Αξιωματικούς που θα εξέρχονται από τη Σ.Σ.Α.Σ. με κατεύθυνση την Ελεγκτική (φοίτηση στο ΠΑΜΑΚ των μαθητών της ΣΣΑΣ με αύξηση του αριθμού εισερχομένων κατά 30% σε πρώτη φάση για να παραχθεί φυτώριο Αξκών στελέχωσης του νέου Σώματος), για την οποία θα λαμβάνουν καταρχήν βασική πανεπιστημιακή εκπαίδευση κατά τη φοίτησή τους για την κτήση του προπτυχιακού τους τίτλου σπουδών, και οι οποίοι θα μετεκπαιδεύονται στο εν λόγω αντικείμενο, μέχρι το βαθμό του Λοχαγού, με μέριμνα του ΥΠΕΘΑ, προκειμένου να στελεχώσουν το Σ.Ο.Ε.Ε.ΕΛ. στο βαθμό του Τχη, με την υποχρεωτική (για τα διπλάσια χρόνια) παραμονή στο στράτευμα. 
(4) Η πλήρωση κενών θέσεων που θα δημιουργούνται στο Σώμα να γίνεται κατόπιν απόφασης του Α/ΓΕΕΘΑ και πρότασης των Αρχηγών των ΓΕ, από Αξιωματικούς του Οικονομικού Σώματος των τριών κλάδων των ΕΔ. 
β. Ο Διευθυντής του Σώματος να είναι βαθμού Αντγου (ή αντιστοίχων των υπολοίπων κλάδων των ΕΔ), προερχόμενος από το Οικονομικό Σώμα, προκειμένου να επιτυγχάνεται και θεσμικά η ανεξαρτησία του Σ.Ο.Ε.Ε.ΕΛ. και να αποφεύγονται, κατά το δυνατόν, φαινόμενα αθέμιτων παρεμβάσεων, όπως κατ’ αναλογία το ίδιο προβλέπεται για τους Στρατιωτικούς Δικαστές. Η ονομασία των Ανωτάτων Αξιωματικών του Σώματος να προσαρμοστεί αναλόγως (Γενικός Ελεγκτής Α΄, βαθμού Αντγου, Γενικός Ελεγκτής Β΄, βαθμού Υπτγου και Γενικός Ελεγκτής Γ΄, βαθμού Ταξχου), με την προσθήκη μίας επιπλέον οργανικής θέσης. Υποδιευθυντής του Σώματος να οριστεί ο Γενικός Ελεγκτής Β΄ και στις θέσεις των Διευθυντών των Π.Μ.Ο.Ε.Ε.ΕΛ. οι δύο Γενικοί Ελεγκτές Γ΄.

                                                                       Μετά Τιμής

                                                     
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πατσουράκος Φώτιος              Κυριακόπουλος Νίκος

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Προτάσεις ΣΑ/ΣΣΑΣ για στελέχωση Σώματος Αξιωματικών Οικονομικών Επιθεωρητών – Εσωτερικών Ελεγκτών Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.