Επίδειξη Α' Βοηθειών και Απεγκλωβισμού από τροχαίο από τους Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πλατεία Αριστοτέλους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επίδειξη Α' Βοηθειών και Απεγκλωβισμού από τροχαίο από τους Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πλατεία Αριστοτέλους

Eπίδειξη απεγκλωβισμού θύματος σε τροχαίο ατύχημα και αφαίρεσης κράνους  μοτοσικλετιστή, θα πραγματοποιήσει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Κυριακή 9 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Παρουσία και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, θα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα παράλληλες παρουσιάσεις Α΄ Βοηθειών προς τους πολίτες για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόννηση, την αντιμετώπιση αιμορραγιών και μυοσκελετικών κακώσεων σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες θα παρουσιάσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβαίνει κάθε πολίτης, όταν βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας σε τροχαίο ατύχημα, καθώς και τις ενδεδειγμένες ενέργειες διάσωσης των εμπλεκομένων θυμάτων.
Για τον σκοπό αυτό, στην Πλατεία Αριστοτέλους, θα στηθεί μια εικονική σκηνή ατυχήματος στο οποίο θα εμπλέκονται ένα όχημα Ι.Χ. και ένα μηχανάκι, μετά από σύγκρουση. Η ομάδα διάσωσης του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα αναλάβει τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό των πολυτραυματιών, ενώ παράλληλα θα παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη.
Ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διαθέτει την αρχαιότερη Ομάδα Διάσωσης, καθώς ιδρύθηκε το 1986 πριν ακόμη από τις κρατικές υπηρεσίες διάσωσης. Επίσης είναι αναγνωρισμένη εθελοντική δύναμη στη χώρα μας από την Γ.Γ.Π.Π. (με Αριθμό Μητρώου 22/2001) και διαθέτει οχτώ διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης της εκπαίδευσης όλων των Εθελοντών της, στους τομείς Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής και Εκπαιδευτών.
Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ενεργή Εθελοντική Οργάνωση Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης και Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ ήδη διευρύνει την δράση της μέσω διακρατικών συνεργασιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τον εξειδικευμένο διασωστικό εξοπλισμό αλλά και όλα τα απαραίτητα υλικά για παροχή Α΄ βοηθειών, οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εργάζονται καθημερινά σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας σε πλήθος υπηρεσιών ή αποστολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: αποστολές έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων, αντιμετώπιση καταστροφών από σεισμούς, πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα, πρόληψη ατυχημάτων και υγειονομική κάλυψη πάσης φύσεως αθλητικών αγώνων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκπαίδευση πολιτών σε βασικές γνώσεις Α' Βοηθειών, οργάνωση δεντροφυτεύσεων, καθαριότητα ακτών με υποβρύχιο καθαρισμό κ.ά.

Οι Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνεργάζονται με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, την Ελληνική Αστυνομία, τις Λιμενικές Αρχές, τον Ελληνικό Στρατό και άλλες κρατικές υπηρεσίες σε καταστάσεις ετοιμότητας, κινητοποίησης ή επέμβασης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, ενώ βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων