Κρίνεται αναγκαία η ένταξη και των χρεών προς τις τράπεζες στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κρίνεται αναγκαία η ένταξη και των χρεών προς τις τράπεζες στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων»

Προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
Κύριο Δημήτρη Παπαδημητρίου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ικανοποίηση έλαβε γνώση της σχετικής διάταξης για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να ενταχτούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του Νόμου ρυθμίζοντας τα χρέη προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε προβεί σε σειρά παρεμβάσεων, προκειμένου να απαλειφθεί η εξαίρεση που είχε τεθεί στο αρχικό σχέδιο νόμου, σύμφωνα με την οποία οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο σχετικό νόμο.
Είχαμε τονίσει ότι η εξαίρεση των ελεύθερων επαγγελματιών από το Νόμο με το πρόσχημα ότι έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Κατσέλη, δεν ήταν βάσιμη καθότι ο Νόμος Κατσέλη θέτει ιδιαιτέρως αυστηρές προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα εν τοις πράγμασι να μην μπορεί να ενταχθεί μεγάλος αριθμός ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν μεν βιώσιμες επιχειρήσεις, αλλά έχουν υπερχρεωθεί και θα είναι ζωτικής σημασίας η ένταξη τους στον μηχανισμό.
Σύμφωνα με την διάταξη οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν πλέον να απευθύνονται στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και να ρυθμίζουν τις οφειλές τους σε έως 120 δόσεις αλλά και να πετυχαίνουν ακόμη και «κούρεμα» προστίμων, κεφαλαίων ή ακόμη και κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι και στην περίπτωση των ελευθέρων επαγγελματιών οι προϋποθέσεις για να ενταχθούν στη ρύθμιση θα είναι οι ίδιοι όπως και στην περίπτωση των επιχειρήσεων. Έτσι όσοι οφείλουν έως 3.000 ευρώ θα μπορούν αν ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 δόσεις ενώ όσοι οφείλουν από 3.001 και πάνω έως 120 δόσεις, με ελάχιστη πάντα μηνιαία δόση τα 50 ευρώ.
Πλην όμως δεν γίνεται μνεία ως προς τα χρέη προς τα Τραπεζικά Ιδρύματα και ως εκ τούτου πρέπει να υπάρξει σχετική πρόβλεψη και για τα συγκεκριμένα χρέη καθότι σκοπός του Νόμου πρέπει να είναι η επίτευξη της απομείωσης χρεών των βιώσιμων, πλην όμως υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις Τράπεζες υπερβαίνουν κατά πολύ το ΑΕΠ της χώρας μας και ως εκ τούτου η ρύθμιση των χρεών αυτών θα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία των θέσεων εργασίας, στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και στην ανάκαμψη της οικονομίας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ​Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ​ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων