THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE: «Health on a wire: Balancing priorities» 5 Απριλίου 2017 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE: «Health on a wire: Balancing priorities» 5 Απριλίου 2017



Με την παρουσία τριών Υπουργών και 25 διακεκριμένων Ελλήνων και διεθνών ομιλητών θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου 2017 το Συνέδριο “The Future of Healthcare in Greece”, το οποίο διοργανώνεται από τo Health Daily και τη Boussias Communication, με τη συνεργασία της ΠΕΦ, του ΣΦΕΕ και του PhRMA Innovation Forum.

Το Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά αποτελεί το σημαντικότερο ετήσιο forum για τις πολιτικές υγείας στην Ελλάδα.  Εξέχοντες διεθνείς ομιλητές, υψηλόβαθμα στελέχη από τους διεθνείς οργανισμούς, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των συλλόγων ασθενών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας, θα συμμετάσχουν και φέτος σε ένα δημόσιο διάλογο γύρω από τις μεγάλες προκλήσεις των ευρωπαϊκών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας κρίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο Ασφαλιστικό Σύστημα καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων του κλάδου της υγείας.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει με ομιλία του ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, παρουσιάζοντας τους βασικούς σχεδιασμούς της Πολιτείας για την Δημόσια Υγεία, ενώ ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας θα αναφερθεί στις δυνατότητες των επιχειρήσεων του κλάδου της Υγείας να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και στον σχεδιασμό του Υπουργείου για τη στήριξη τους. Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος θα αναφερθεί στη μεγάλη πρόκληση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος μετά από 7 χρόνια κρίσης.

Την πρώτη ενότητα του Συνεδρίου με θέμα “EU Healthcare Challenges”, θα ανοίξει με ομιλία της η Francesca Colombo, Επικεφαλής του Τομέα Υγείας του ΟΟΣΑ, η οποία θα παρουσιάσει τις νέες τάσεις στις πολιτικές υγείας σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του Οργανισμού.

ο  Sylvain Giraud,  Head of Unit SANTE B1 - Performance of National Health Systems, DG SANTE, European Commission  θα αναφερθεί στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας, ενώ ο Juan Fuertes, Advocacy and Access Manager, European Pulmonary Hypertension Association, Member of the Board of European Patients Forum, θα αποτελέσει τη «φωνή» των ευρωπαίων ασθενών στο Συνέδριο .

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου η δημοσιογράφος υγείας του Politico- European Edition, Carmen Paun, θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα ομάδας εργασίας που συντόνισε με θέμα “Transforming healthcare through disruptive innovation” σχετικά με το πώς θα πρέπει να προσεγγιστεί από τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας η χρήση της τεχνολογίας και των big data για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν στους πολίτες τους.

Δύο έρευνες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο συνέδριο, παρέχοντας χρήσιμα δεδομένα για τις εργασίες του: Η Πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πάνω στα βασικά θέματα πολιτικών υγείας, καθώς και έρευνα του Health Daily και της Global Link στους Συλλόγους Ασθενών της χώρας πάνω στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρονίως πάσχοντες στο σύστημα υγείας.

Η θεματολογία του συνεδρίου καλύπτει τα εξής ζητήματα:

1η ΕΝΟΤΗΤΑ: Προκλήσεις των Ευρωπαϊκών Συστημάτων Υγείας
2η ΕΝΟΤΗΤΑ: Αναδιαμόρφωση του Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα
3η ΕΝΟΤΗΤΑ: Επιπτώσεις της Κρίσης στο Εθνικό Ασφαλιστικό Σύστημα
4η ΕΝΟΤΗΤΑ: Υγεία και Ανάπτυξη


Σημειώνεται ότι η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου συγκεντρώνει 15 διακεκριμένους Ακαδημαϊκούς από 7 πανεπιστήμια.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων