728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

26/5/17

2ο Ετήσιο Διεθνές Συνεδρίο “Βridging science and policy for better tobacco control strategies”

“Να καταστήσουμε τον αγώνα κατά του καπνίσματος θέμα ήθους και ηθικής”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Έναρξη του Συνεδρίου του ΕNSP

Την έναρξη των εργασιών του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου “Βridging science andpolicy for better tobacco control strategies” κήρυξε χθες το απόγευμα σε μια λαμπρή τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία κορυφαίων επιστημόνων από όλο τον κόσμο και τη χώρα μας. 
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του, ότι η μάχη κατά του καπνίσματος έχει εθνικό χαρακτήρα, παρ’ ότι υπερβαίνει τα σύνορά μας: 
“Πιστεύω, ότι ιδίως εμείς οι Έλληνες κρατάμε βαθιά μέσα στη καρδιά μας πολλά στοιχεία Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης. Αυτά πρέπει να ερεθίσουν, αυτά πρέπει να ευαισθητοποιήσουν. Πρέπει να καταστήσουμε τον αγώνα εναντίον του καπνίσματος θέμα ήθους και ηθικής. Όταν το καταφέρουμε, σας διαβεβαιώ, ότι  τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο απτά και πολύ πιο ωφέλιμα για το κοινωνικό σύνολο”.
Το Συνέδριο διοργανώνει στην Αθήνα το  European Network for Smoking and Tobacco Prevention (ENSP), με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από την ίδρυσή του, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, που είναι στις 31 Μαϊου.
Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ENSP καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, αναφέρθηκε στη νέα εποχή που ανατέλλει στην Ευρώπη, στην κατεύθυνση της αντιμετώπιση του προβλήματος του καπνού. Η λύση, σύμφωνα με τον καθηγητή,  βρίσκεται στην εφαρμογή περισσότερης επιστήμης και εξειδικευμένων στρατηγικών, με στόχευση ειδικές ομάδες καπνιστών:  
“Το πρόγραμμα TOBgπου εκδώσαμε για πρώτη φορά, μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στον αγώνα για τη διακοπή του  καπνίσματος, σε 5 πληθυσμιακές ομάδες καπνιστών που βρίσκονται σε κίνδυνο: στους εφήβους, τις έγκυες γυναίκες, τους ασθενείς με ζαχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεχράκης, ο οποίος τόνισε ότι το βιβλίο - η έκδοση του οποίου χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε - θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους συνέδρους.
Ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης επεσήμανε, επίσης, ότι στην Ελλάδα από έλλειμμα πολιτικής βούλησης το παθητικό κάπνισμα δεν αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά, ενώ προέβλεψε ότι: “Μέχρι το 2040 το κάπνισμα στην ΕΕ θα έχει περιοριστεί στο 5%. Τα λάθη του 20ου αιώνα θα διορθώσει ο 21ος αιώνας”, όπως είπε χαρακτηριστικά. 
Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτησαν επίσης o Πρόεδρος του ENSP DrFransisco Lozanoη Πρόεδρος του ERS  Δρ. Μίνα Γκάγκα, και ο καθηγητής και Πρόεδρος του ΚΕΕΠΝΟ κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ
Εκ μέρους της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον κ. Μπεχράκη για την μακρόχρονη και πολύτιμη προσφορά του στον αγώνα κατά του καπνίσματος. 
Την τελετή έκλεισε με την ομιλία «Το Πάθος του Σωκράτη για το Ήθος» ο Ομότιμος Καθηγητής τουΕθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Θεοδόσης Τάσιος,
Το Συνέδριο Βridging science and policy for better tobacco control strategies” θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐουκαι διεξάγεται στο Electra Palace Hotel.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: 2ο Ετήσιο Διεθνές Συνεδρίο “Βridging science and policy for better tobacco control strategies” Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides