Σημαντική προσφορά του ΟΠΑΠ στην Υγεία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σημαντική προσφορά του ΟΠΑΠ στην Υγεία

Ο ΟΠΑΠ, υλοποιώντας το έργο της ανακαίνισης των δυο μεγαλύτερων νοσοκομείων Παίδων της χώρας μας "Η Αγία Σοφία" και  "Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού", παρέδωσε δύο πλήρως ανακαινισμένους ορόφους, στους οποίους θα προσφέρονται ιατρικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις.
Την τελετή εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’.
Στους δύο ορόφους, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έγιναν όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους. Στο νοσοκομείο "Η Αγία Σοφία" ανακαινίσθηκαν οι δύο πανεπιστημιακές νοσηλευτικές μονάδες του έκτου ορόφου, συνολικού εμβαδού 1.600 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 59 κλινών. Στο νοσοκομείο "Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού" ανακαινίσθηκε η νοσηλευτική μονάδα του τετάρτου ορόφου της Α’ πτέρυγας, συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 30 κλινών. 
Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία τους στην εκδήλωση, επεσήμανε χαρακτηριστικά: "Σήμερα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα για όλους μας στον ΟΠΑΠ, καθώς εγκαινιάζουμε δύο νέους ορόφους, στα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας. Η ανακαίνιση των νοσοκομείων είναι μια φιλόδοξη και μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία, και στόχος των ενεργειών μας είναι να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους, τα παιδιά, το πολυτιμότερο κεφάλαιο της χώρας. Διαχρονικά, ο ΟΠΑΠ έχει αποδείξει πως δεν αρκείται απλά στην κοινωνική συνεισφορά. Είμαστε ένας υπεύθυνος και αξιόπιστος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας για την επίτευξη κοινών στόχων και αναγνωρίζουμε πλήρως τη θετική αλλαγή που μπορούμε να φέρουμε. Ισχυρή μας δέσμευση είναι να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση". 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Ντάμιαν Κόουπ, δήλωσε: "Εστιάζοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τη νέα γενιά, ως μια από τις ηγετικές εταιρείες της αγοράς και υπεύθυνος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας, αναλαμβάνουμε ενεργό ρόλο και προχωράμε σε πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα και συμβάλλουν στην κοινωνική πρόοδο. Και αυτό αποτελεί στρατηγικό στόχο για εμάς. Μέσα από τη στρατηγική μας για την εταιρική υπευθυνότητα, στηρίζουμε τον τομέα της Υγείας. Η ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας είναι μια πρωτοβουλία-ορόσημο για τον ΟΠΑΠ. Μέχρι σήμερα έχουμε αναβαθμίσει το 35% των δύο νοσοκομείων, προσφέροντας ένα καλύτερο περιβάλλον σε περισσότερα από 60.000 παιδιά. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας, όμως η δουλειά μας δεν σταματά εδώ. Το φιλόδοξο έργο μας για την πλήρη ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων συνεχίζεται".
Από την πλευρά του ο  Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, υπογράμμισε: "Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μας στον ΟΠΑΠ για την ουσιαστική υποστήριξη του έργου μας, με την ελπίδα για ανάληψη νέων μελλοντικών δράσεων. Καμία προσφορά για τα παιδιά μας δεν πάει χαμένη".
Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε το έργο ανακαίνισης των δύο εξειδικευμένων νοσοκομείων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών από όλη την Ελλάδα, τον  Απρίλιο του 2014  στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 19 έργα συνολικού εμβαδού 7.480 τετραγωνικών μέτρων. 
Συγκεκριμένα, έχει γίνει πλήρης αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμός νοσηλευτικών μονάδων, χωρητικότητας 230 κλινών και 50 θερμοκοιτίδων. Επιπλέον έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές επισκευές και παρεμβάσεις στις κεντρικές εισόδους, τα κλιμακοστάσια και τις αίθουσες αναμονής και έχει γίνει αντικατάσταση ενός ανελκυστήρα. Σε όλες τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία, περιλαμβάνεται η δημιουργία χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας, η εγκατάσταση νέου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ο πλήρης εκσυγχρονισμός των ηλεκτρικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων