Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΑμΣΚΠ (Σκλήρυνση κατά πλάκας) με τον Υπουργό ​Υγείας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΑμΣΚΠ (Σκλήρυνση κατά πλάκας) με τον Υπουργό ​Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας  κ. Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΠΟΑμΣΚΠ την Πέμπτη 11.05.2017, στο γραφείο του στο Υπουργείο Υγείας,  έπειτα από σχετικό επίσημο αίτημα της ΠΟΑμΣΚΠ. Η ΠΟΑμΣΚΠ εκπροσωπήθηκε από τις κυρίεςBΜαράκα- πρόεδρο,  Μ. Τζίτζικα – Α΄αντιπρόεδρο,  Α. Πουρνάρα- Ταμία και την κ. Ιωάννα Χριστοδουλίδου – Αντιπρόσωπο του ΣΑμΣΚΠ στην Ομοσπονδία. 
Στον Υπουργό κατατέθηκε Υπόμνημα με τα αιτήματα της ΠΟΑμΣΚΠ , καθώς και θέματα προς συζήτηση και διευκρίνιση. Αναλυτικά κατατέθηκαν οι απόψεις της ΠΟΑμΣΚΠ για την στήριξη των διεκδικήσεών της όσον αφορά α) στην μηδενική συμμετοχή των ΑμΣΚΠ στις μαγνητικές τομογραφίες (MRI) β) στη χορήγηση 2 φυσιοθεραπειών την εβδομάδα εφ’ όρου ζωής για τους πάσχοντες και γ) στη μηδενική συμμετοχή των ΑμΣΚΠ στα φάρμακα για τα συνοδά νοσήματα.
Ο Υπουργός άκουσε  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  και προσοχή τα επιχειρήματα της Ομοσπονδίας και συμπέρανε πως το κόστος της φαρμακευτικής κάλυψης και θεραπείας είναι δυσβάσταχτο για τους ασθενείς με ΠΣ. Το τελευταία διάστημα το Υπουργείο έχει προχωρήσει σε  μέτρα ανακούφισης των ασφαλισμένων και με την  επικείμενη αναθεώρηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥαναμένονται και άλλες βελτιώσεις. 
Όπως ανέφερε, «ο εξορθολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης  είναι προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας, δίνοντας παράλληλα σε κάθε πολίτη το δικαίωμα της πρόσβασης στην κατάλληλη θεραπεία». Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στις μνημονιακές δεσμεύσεις και στους κλειστούς προϋπολογισμούς, που αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν μεγάλες παρεκκλίσεις. Είναι σημαντικό, τόνισε, να  υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για κάθε προτεινόμενη αλλαγή. 
Τέλος, σχετικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με τα νέα μέτρα για την εισαγωγή καινοτόμων φαρμάκων στην Ελληνική αγορά, δήλωσε πως όσον αφορά στα φάρμακα για σοβαρά και χρόνια νοσήματα, ή  εκείνα που καλύπτουν κάποια ανεκπλήρωτη φαρμακευτική ανάγκη δεν πρόκειται να υπάρξει καθυστέρηση στην κυκλοφορία και αποζημίωσή τους από την θετική λίστα του ΕΟΠΥΥ.
Η ΠΟΑμΣΚΠ κατέθεσε επίσης πρόταση στον κ. Ξανθό να πραγματοποιηθεί μια ημέρα ευαισθητοποίησης για την ΠΣ στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ο κος Υπουργός ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της ΠΟΑμΣΚΠ για την ενημέρωση, και υποσχέθηκε πως η Ομοσπονδία θα είναι παρούσα σε μελλοντικές συναντήσεις με Φορείς που εμπλέκονται στην χάραξη πολιτικών υγείας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων