ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές ως τις 7 Ιουλίου στους φαρμακοποιούς | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές ως τις 7 Ιουλίου στους φαρμακοποιούς



Συνάντηση  με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. ΣωτΜπερσίμης μετά από σχετικό αίτημα του Π.Φ.Σ..  Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο ταμίας του Συλλόγου κ.κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και ο Ηλίας Χαλιγιάννης, αντίστοιχα. Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών τους για φάρμακα και αναλώσιμα υλικά. 

Συγκεκριμένα:
• Για τις πληρωμές φαρμάκων η διοίκηση του Οργανισμού ενημέρωσε ότι έως 7 Ιουλίου θα εξοφληθούν οι απαιτήσεις των φαρμακοποιών για τον μήνα Απρίλιο. Σημειώνεται ότι ο χρόνος εξόφλησης των φαρμακοποιών σήμερα έχει περιοριστεί σημαντικά σε λιγότερο από 60 ημέρες, όταν το 2015 ξεπερνούσε τις 90 ημέρες.

• Σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην πληρωμή των παρόχων για αναλώσιμα υλικά, αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι εντάχθηκαν για πρώτη φορά στη νέα διαδικασία ελέγχου τελικής εκκαθάρισης, αφήνοντας πίσω οριστικά τον λεγόμενο πρόχειρο λογιστικό έλεγχο. Τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται καθημερινά και αύριο Παρασκευή 23 Ιουνίου εκκινεί η διαδικασία εξόφλησης. Σε περίπτωση περικοπών (το ποσοστό των οποίων μέχρι σήμερα είναι μόλις στο 2,21% των οριστικοποιημένων υποβολών για υγειονομικό υλικό), οι πάροχοι έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης ένστασης και έχει προβλεφθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα διεκπεραίωσης του σχετικού αιτήματος, σε συνεργασία με τον Π.Φ.Σ. και τους κατά τόπους Φαρμακευτικούς Συλλόγους. 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. ΣωτΜπερσίμης, «ο έλεγχος και ο εξορθολογισμός του συστήματος είναι μονόδρομος και στην προσπάθεια αυτή, ο Π.Φ.Σ. είναι αρωγός με πνεύμα συνυπευθυνότητας. Γι’ αυτό το λόγο συμφωνήσαμε με τον Σύλλογο πριν από λίγους μήνες για τη χορήγηση ιατροτεχνολογικών υλικών  από τα φαρμακεία. Ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό σε θεραπευτικούς όρους για την Υγεία των Πολιτών  αλλά και σε οικονομικούς για τον Οργανισμό με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό».


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων