Συνάντηση της ΕΝΕ με την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συνάντηση της ΕΝΕ με την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων της ΕΝΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, μέσα σε κλίμα συναίνεσης και κατανόησης.
Καταρχάς επισημάνθηκε από μέρους μας το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό του ΑΕΠ που διατίθεται για την υγεία και η ανάγκη άμεσης ανασυγκρότησης του κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες που δοκιμάζονται επί σειρά ετών από την οικονομική κρίση. 
Στη συνέχεια, συζητήθηκαν οι προτάσεις που ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ΕΝΕ αποστέλλει στα συναρμόδια υπουργεία για τη γενναία ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμους νοσηλευτές και  την άμεση ενίσχυση των δομών της ΠΦΥ, που θα επιτευχθεί με την αναδιανομή των προβλεπόμενων κονδυλίων για την υγεία και με την ταυτόχρονη ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των Νοσηλευτών στο ΕΣΥ. Αναφέρθηκαν παραδείγματα από χώρες του εξωτερικού και παρουσιάστηκαν τα τελευταία στοιχεία των διεθνών οργανισμών, βάσει των οποίων η χώρα μας υπολείπεται σημαντικά σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους, αλλά ακόμα και στον στοιχειώδη σχεδιασμό για το άμεσο μέλλον.. 
Πέραν των γενικών ζητημάτων που αφορούν στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, παρουσιάσαμε στον κ. Πρόεδρο και τα σημαντικότερα προβλήματα του κλάδου, ξεχωρίζοντας, εκτός από τα προαναφερθέντα, την ανάγκη για ενιαία τριτοβάθμια πανεπιστημιακή εκπαίδευση, την περιγραφή των κλινικών αρμοδιοτήτων των νοσηλευτών, την δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού νοσηλευτικού έργου και την εφαρμογή των διεθνών αναλογιών στελέχωσης, τόσο ανάμεσα σε γιατρούς και νοσηλευτές, όσο ανάμεσα σε νοσηλευτές και πληθυσμό.
Εν κατακλείδι, η συζήτηση κρίθηκε αρκούντως εποικοδομητική και ολοκληρώθηκε με την κοινή πεποίθηση ότι η ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους αποτελεί πλέον μονόδρομο, με την αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων προς τον σκοπό αυτό. 
Για το ΔΣ της ΕΝΕ

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Σκουτέλης                                                          Αριστείδης Δάγλας

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων