Γ. Μαυρωτάς: «Να δώσει πρώτη η Βουλή το παράδειγμα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γ. Μαυρωτάς: «Να δώσει πρώτη η Βουλή το παράδειγμα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου»

Παρέμβαση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του Γιώργου Μαυρωτά για τη μη ουσιαστική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.
«Ο αντικαπνιστικός νόμος είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα μη εφαρμογής των νόμων που φτιάχνουμε. Έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο και αυτό είναι ντροπή!», με αυτήν τη βασική διαπίστωση ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. 
Επίσης αναφέρθηκε στους παθητικούς καπνιστές εκ των οποίων το 74% είναι θυμωμένοι και ένας από αυτός είμαι και εγώ, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. 
Ο βουλευτής του Ποταμιού στάθηκε ειδικά στο θέμα του καπνίσματος εντός της Βουλής όπου ο καπνός είναι παντού στον διάδρομό, στις σκάλες, στα γραφεία, στο εστιατόριο κ.α. Μάλιστα το κακό παράδειγμα το δίνουν και βουλευτές που περιφέρονται με το τσιγάρο στο χέρι (οι πιο εκλεπτυσμένοι και με πουράκια), και έτσι ακολουθούν το κακό παράδειγμα υπάλληλοι και συνεργάτες. Ορισμένοι χώροι στη Βουλή, όπως είπε, έχουν ποτίσει από τη μυρωδιά του τσιγάρου η οποία συνεχίζει ενοχλητικά να μυρίζει ακόμα και όταν έχουν φύγει οι καπνιστές. Και στο συγκεκριμένο θέμα ακούγονται σχόλια και από πολίτες που επισκέπτονται τη Βουλή, πράγμα όχι τιμητικό για τον Ναό της Δημοκρατίας να μην εφαρμόζονται οι νόμοι. 
Ο κ. Μαυρωτάς πρότεινε ως λύση να υπάρχει σε κάθε όροφο της Βουλής ένας συγκεκριμένος χώρος για καπνιστές όπου μόνο εκεί να επιτρέπεται το κάπνισμα και όχι οπουδήποτε αλλού. Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από τον Πρόεδρο της Βουλής ώστε να βρεθεί ένα modus vivendi χωρίς υπερβολές αλλά και χωρίς ανοχές. 
Κλείνοντας την ομιλία του και όντας αθλητής και ο ίδιος, αναφέρθηκε στο κάπνισμα στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις όπου η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Βέβαια σχολίασε ότι ενώ το Ποτάμι έχει υποβάλλει ερώτηση από 25/10/2016 ακόμα το Υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντήσει. Και εδώ η πρόταση του Ποταμιού είναι να πάρει πρωτοβουλία ο Υφυπουργός Αθλητισμού από κοινού με τον Υπουργό Υγείας.

Ο κ. Μαυρωτάς έκλεισε λέγοντας ότι στην Ελλάδα δεν έχει δοθεί η έμφαση που πρέπει στο παθητικό κάπνισμα και για αυτό υπάρχει χαλαρή έως ανύπαρκτη εφαρμογή του νόμου. Δηλαδή δεν συνειδητοποιεί όπως θα έπρεπε, ο καπνιστής πόσο βλάπτει και τους γύρω του. Αν γίνει αυτό αντιληπτό τότε πολύ πιο εύκολα θα μπορούμε όλοι να συν-υπάρχουμε χωρίς να συν-καπνίζουμε γιατί ο σεβασμός στον συνάνθρωπο είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από τον αυστηρότερο νόμο και το πρόβλημα δημιουργείται όταν αυτός ο σεβασμός δεν υπάρχει. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων