Ο Ναύαρχος που ΄χει λύσει το θέμα των σκουπιδιών! Ποιος είναι και πως τα κατάφερε | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Ναύαρχος που ΄χει λύσει το θέμα των σκουπιδιών! Ποιος είναι και πως τα κατάφερε

Τα σκουπίδια έχουν πνίξει όλους του δήμους της Αττικής, εκτός από έναν! Είναι το Παλαιό Φάληρο που ΄χει “γλιτώσει”. Εκεί που στο τιμόνι του δήμου βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια ένας Ναύαρχος, ο Διονύσης Χατζιδάκης!
Ο Ναύαρχος που επανεκλέγεται…διαρκώς από το πρώτο γύρο των εκλογών, έχει καταφέρει να λειτουργήσει…επιχειρησιακά κι έχει δημιουργήσει ένα σύστημα “αποθήκευσης” απορριμάτων που δίνει περιθώρια αντοχής σε …πολιορκία απορριμάτων για τουλάχιστον 12 ημέρες!
Ο δήμαρχος Χατζιδάκης όμως είχε κάνει κι έναν άλλο ελιγμό από τον οποίο τώρα “εισπράττει”. ΤΟ 2015 δεν παρέτεινε τις συμβάσεις των τότε συμβασιούχων, έχοντας το επιχείρημα ότι πρέπει να προσληφθούν νέοι για να “δουλέψει κι άλλος κόσμος”. Η μη ανανέωση των συμβάσεων τότε έχει σαν αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι του Παλαιού Φαλήρου να μην συμεπριλαμβάνονται στην κατηγορία των συμβασιουχων που διεκδικούν την μονιμοποίηση τους. Επιπλέον όσοι είχαν προσληφθεί για αποκομιδή απορριμάτων αξιοποιούνται σ΄ αυτή την εργασία.
Υπάρχει λύση για τα απορρίματα
Ο Γιάννης Ραγκούσης που ήταν υπουργός Εσωτερικών το 2009 με παρέμβασή του υπενθυμίζει στην κυβέρνηση ότι λύση για να γίνει αποκομιδή των απορριμάτων άμεσα υπάρχει και ΟΧΙ δεν είναι ο στρατός όπως παλιά γινόταν.
Το 2009 η Αθήνα είχε ζήσει και πάλι αρκετές ημέρες με σκουπίδια στους δρόμους.
Ο τότε υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε σε επιστολή του προς τον Δήμο Αθηναίων ότι τα αιτήματα των απεργών συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν.
«Γνωρίζετε ασφαλώς ότι η μονιμοποίησή τους είναι ευθέως αντισυνταγματική και παράνομη, όπως έχει επιβεβαιωθεί με αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων», έγραφε μεταξύ άλλων….”
Επειδή διαβάζω συνεχώς αναρτήσεις των οποίων οι συντάκτες τους (δικαιολογημένα) δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο θέμα, διευκρινίζω ότι για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Καλλικράτη – από το 2011 – έχουμε νομοθετήσει τη δυνατότητα των δήμων να αναθέτουν σε ιδιωτικές εταιρείες την αποκομιδή των απορριμμάτων εφόσον το κρίνουν αναγκαίο.
Κατά τα άλλα, όσα συμβαίνουν με τους συμβασιούχους είναι αδικαιολόγητα με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης”.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων