Συνάντηση του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών και επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συνάντηση του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών και επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο

Από αριστερά προς δεξιά : κ. Αλέξης Παραράς (Νομικός Σύμβουλος ΠΣΦ) , κ. David Gorria (Γενικός Γραμματέας της ER-WCPT), κ. Σταύρος Σταθόπουλος (αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΠΣΦ στο ΣΑΕΠ), μπροστά κ. Νώντας Χαρωνίτης (Οργανωτικός Γραμματέας), κ. Γεώργιος Κούτρας (Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων και εκπρόσωπος του ΠΣΦ στο ΣΑΕΠ, Αναπληρωτής Καθηγητής), κ. Νίκος Στριμπάκος (εκπρόσωπος της χώρας μας στα Working Group της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας, Καθηγητής), κ. Πέτρος Λυμπερίδης (Πρόεδρος ΠΣΦ).


Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, αντιπροσωπεία του Π.Σ.Φ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Πέτρο Λυμπερίδη, τον Υπεύθυνο Δημοσίων σχέσεων και εκπρόσωπο του ΠΣΦ στο ΣΑΕΠ, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γεώργιο Κούτρα, τον Οργανωτικό Γραμματέα, κ. Νώντα Χαρωνίτη, τον Νομικό Σύμβουλο του Π.Σ.Φ, κ. Αλέξη Παραρά, τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Π.Σ.Φ στο ΣΑΕΠ, κ. Σταύρο Σταθόπουλο, και τον εκπρόσωπο της χώρας μας στα Working Group της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας, Καθηγητή κ. Νίκο Στριμπάκο, είχε προγραμματισμένη σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Γραμματέα της ER-WCPT, κ. David Gorria, και Νομική Εταιρεία, η οποία εξειδικεύεται σε Ευρωπαϊκά θέματα, στις Βρυξέλλες.

Οι συναντήσεις προγραμματίστηκαν μετά τη συνάντηση που είχε ο Γ.Γ της ER-WCPT στην Αθήνα με το Κ.Δ.Σ. του ΠΣΦ, λόγω της κρισιμότητας των ζητημάτων που συζητήθηκαν ενδελεχώς και έπρεπε να αντιμετωπιστούν ως Ευρωπαϊκά θέματα, ενώ τα έξοδα της Νομικής Εταιρείας επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων καλύφθηκαν από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Η αντιπροσωπεία συζήτησε διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και η προετοιμασία της άφιξης της Εκτελεστικής Επιτροπής στην Ελλάδα, στα πλαίσια του 27ου Επιστημονικού Συνεδρίου του Π.Σ.Φ.

Η εκτελεστική επιτροπή, κατά την διάρκεια της επίσκεψης της, θα πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις της, από τις 22 - 26 Νοεμβρίου 2017, στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τα μέλη τους θα συμμετάσχουν ενεργά και θα υποστηρίξουν το 27ο Επιστημονικό συνέδριο του Π.Σ.Φ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ), στις 24 - 26 Νοεμβρίου 2017, με ομιλίες σε θέματα τα οποία αφορούν τη θέση της Φυσιοθεραπείας στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο χώρο, καθώς και ενδιαφέροντα επιστημονικά θέματα.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της WCPT θα καλυφθούν από την ίδια την επιτροπή.

Στην διάρκεια των συναντήσεων στις Βρυξέλλες συζητήθηκαν:

•​ Ζητήματα συνεργασίας με άλλους Ευρωπαϊκούς Συλλόγους για την προώθηση κοινών προγραμμάτων ασφαλιστικών καλύψεων των μελών του Π.Σ.Φ και συνεργασία για άλλες δράσεις .

•​Το ζήτημα της συνεργασίας του Π.Σ.Φ με την Physiopedia plus.

•​Το ζήτημα της τεκμηρίωσης του εξορθολογισμού των οικονομικών της υγείας σε σχέση με το όφελος από την προτεραιότητα στην επιλογή της φυσικοθεραπείας.

•​Το ζήτημα της προώθησης χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

•​Το ζήτημα της εφαρμογής μνημονιακών μέτρων όπως rebate & claw back και αναζήτησης δράσεων , ζήτημα που ήταν και αντικείμενο στην συνάντηση με την Νομική Εταιρεία που εξειδικεύεται σε Ευρωπαϊκές υποθέσεις . Τρόποι αντιμετώπισης σε Νομικό επίπεδο και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

•​ Θεσμικά θέματα των νοσοκομειακών φυσικοθεραπευτών όπως: Εργασιακές συνθήκες (επιδόματα, ωράρια, άδειες, κλπ). Αναλογίες εργαζομένων ανά ασθενή στην πρώτο- δεύτερο- τρίτο- τέταρτο/βάθμια φροντίδα υγείας, αλλά και στις δομές Ειδικής Αγωγής.

Αποφασίστηκε ο εκπρόσωπος μας κ. Ν. Στριμπάκος, να «προκαλέσει» σχετικό ερώτημα στις πόλοιπες χώρες μέλη και μετέπειτα θα υπάρξει ειδική ομάδα εργασίας για την τελική επεξεργασίας των απαντήσεων και έκδοση οδηγιών.

Τέλος, η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Ευρωκοινοβούλιο και να έχει επαφές με Έλληνες Ευρωβουλευτές, συζητώντας ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και διερευνώντας τις πιθανότητες επερωτήσεων σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου για σοβαρά ζητήματα του κλάδου, με σκοπό την ταχύτερη προώθηση τους μέσα από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η όλη προσπάθεια εντάσσεται σε ένα σχέδιο εξωστρέφειας και συνεργασίας, το οποίο έχει ξεκινήσει από πέρυσι ο Π.Σ.Φ, στην Πανευρωπαϊκή διάσκεψη των Ευρωπαϊκών συλλόγων Φυσικοθεραπείας στην Κύπρο.

Εξάλλου, στην τελευταία τακτική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων υπερψηφίστηκε η πρόταση του Προεδρείου για την προώθηση της εξωστρέφειας και την καλλιέργεια των διεθνών σχέσεων του Π.Σ.Φ.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ Κος Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε ότι:

‘’Η αντιπροσωπεία μετέβη στις Βρυξέλλες προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα της Φυσιοθεραπείας που βάλλεται από οργανωμένα συμφέροντα και ευελπιστούμε στην θετική κατάληξη των προσπαθειών όλων μας’’.



ΤΟ Κ.Δ.Σ ΤΟΥ Π.Σ.Φ


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων