Ολοκλήρωση δράσεων για τη σωστή διατροφή και το σακχαρώδη διαβήτη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ολοκλήρωση δράσεων για τη σωστή διατροφή και το σακχαρώδη διαβήτη


Τα Νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης τα οποία παρέχουν Δευτεροβάθμια αλλά και Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κυρίως στον πληθυσμό της Βορειο Ανατολικής Αττικής καθώς και σε ασθενείς που παραπέμπονται από άλλες περιοχές, διοργάνωσαν δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών (παιδιών και ενηλίκων), σε θέματα σωστής διατροφής, πρόληψης και αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία δράσεις στους Δήμους Πεντέλης, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Λυκόβρυσης-Πεύκης και Παλλήνης. Συνολικά εξετάστηκαν από ομάδα επαγγελματιών υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, διαιτολόγοι κλπ) 300 άτομα περίπου, στα οποία πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σακχάρου αίματος και αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον εδόθησαν ιατρικές οδηγίες και οδηγίες ορθής διατροφής.

Επίσης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις στα σχολεία, συγκεκριμένα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και στο 3ο & 1o Δημοτικό Σχολείο Γέρακα. Κλιμάκιο από τους διατροφολόγους, τον μάγειρα και την επισκέπτρια υγείας του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης επισκέφθηκε τα σχολεία και σε αγαστή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, έδειξαν μέσα από διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά, πώς παρασκευάζουμε ένα υγιεινό πρωινό και σνακ και πώς ψωνίζουμε σωστά και υγιεινά τρόφιμα στο supermarket.
Η εξαιρετική ανταπόκριση των παιδιών και η ενθουσιώδης συμμετοχή τους συνέβαλε στην επιτυχία των δράσεων.

Πρόθεση του Συγκροτήματος των τριών Νοσοκομείων είναι η διοργάνωση και στο μέλλον αντίστοιχων δράσεων, για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στη διαρκή βελτίωση της υγείας των πολιτών, στη μείωση της νοσηρότητας, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των υπηρεσιών υγείας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων