Άρση απαίτησης ανάκλησης τροφίμων «Τσάι Κεϋλάνης» και «Πράσινο Τσάι Κίνας» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Άρση απαίτησης ανάκλησης τροφίμων «Τσάι Κεϋλάνης» και «Πράσινο Τσάι Κίνας»


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι προέβη στην άρση της απαίτησης ανάκλησης / απόσυρσης των τροφίμων τσαγιού Κεϋλάνης και πράσινου τσαγιού Κίνας διότι η παρουσία των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων άνω του επιτρεπόμενου ορίου αφορά στα αποξηραμένα βότανα που καταναλώνονται ως έχουν. Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω τρόφιμα, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως επί της επισήμανσής τους, καταναλώνονται ως αφέψημα και όχι ως έχουν. 
Ειδικότερα, πρόκειται για τα ακόλουθα τρόφιμα, τα οποία εισάγονται από τον Συνεταιρισμό «ΑΣΣΜΑ ΣΥΝ. Π.Ε.», Παλλάδος 24-26, Ψυρρή, Αθήνα : 
Α) Τσάι Κεϋλάνης, με την εμπορική ονομασία «Κίτρινο Κανάρι Νο1», σε συσκευασία των 250 γρ. και ανάλωση πριν από 31-12-2021 και 
Β) Πράσινο Τσάι Κίνας, με την εμπορική ονομασία «GTea The Vert De Chine, Special Gunpowder», σε συσκευασία των 250 γρ. και ανάλωση πριν από 31-12-2020. 
Με βάση τα ανωτέρω παύει η ισχύς του δελτίου τύπου που εκδόθηκε στις 29 Μαΐου 2017 με θέμα : "Ανάκληση μη ασφαλών τροφίμων «Τσάι Κεϋλάνης» και «Πράσινο Τσάι Κίνας»". 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να τα καταναλώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως που αναφέρονται στην επισήμανσή τους. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων